Şedinţa Consiliului Local Câmpina de joi, 30 august, nu se anunţa a fi una prea dificilă. Din păcate, unii consilieri locali şi-au făcut un obicei din a provoca în şedinţele Legislativului local circ şi bătaie de joc, totul pe banii contribuabilului câmpinean. Un spectacol dezagreabil şi cam scump, pentru că un consilier local primeşte la Câmpina peste 1.200 lei brut pentru fiecare lună în care este prezent la şedinţa ordinară şi la o şedinţă a comisiei de specialitate din care face parte.
Un proiect absolut banal privind "desemnarea reprezentantului Cosiliului Local în Comisia de concurs la concursul organizat pentru ocuparea funcţiilor vacante de Şef secţia a II-a - Psihiatrie acuţi, Şef secţia a VII-a - Psihiatrie cronici şi Şef secţia a VIII-a - Sanatorială psihiatrie pediatrică de la Spitalul de Psihiatrie Voila". Practic, o formalitate, Consiliul Local trebuind să aibă un reprezentant în respectiva comisie. Ei bine, s-au făcut trei propuneri - Lucian Cercel, Constantin Cândea şi Ioan Petrescu. Conform legii, a fost nevoie de vot secret, astfel că s-a luat o pauză timp în care s-au redactat şi printat buletinele de vot. Într-o atmosferă ce părea de vacanţă, relaxată, cei 16 consilieri care au participat la dezbaterea şi votul acestui proiect au votat, dar la scurt timp, preşedintele Comisiei de validare, consilierul Monica Clinciu, a anunţat: "Avem o problemă. Suntem 16 consilieri care am votat la acest proiect, dar în urnă sunt 17 buletine de vot!" Iar s-au printat buletine de vot şi s-a votat din nou, fiind ales Lucian Cercel în respectiva comisie.
A fost distracţie maximă în rândurile consilierilor locali, dar situaţia este extrem de gravă. Dincolo de circul ieftin şi de bătaia de joc la adresa celor care i-au trimis în Consiliul Local, este inadmisibil ca un consilier să voteze de două ori! Ce pretenţii mai poţi avea de la acest for să rezolve problemele câmpinenilor, atâta vreme cât ei sunt mai preocupaţi de miştouri ieftine şi glume de acest gen. Nouă ni se pare o faptă foarte gravă, aproape comparabilă cu aceea ca un alegător să voteze de două ori. Şi acolo vorbim de o faptă penală! Nu ştim dacă a fost o simplă eroare, o scăpare, o încercare de glumă sau o demonstraţie de şmecherie, dar oricare dintre acestea răspunsuri ar fi valabil este extrem de grav! Şi este inadmisibil să se întâmple aşa ceva în forul care - spre exemplu - împarte banii câmpinenilor!
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.