Circ şi bătaie de joc în Consiliul Local Câmpina. Au votat 16 consilieri, dar în urnă s-au găsit 17 voturi!

Actualitate (Categoria articolului)

Şedinţa Consiliului Local Câmpina de joi, 30 august, nu se anunţa a fi una prea dificilă. Din păcate, unii consilieri locali şi-au făcut un obicei din a provoca în şedinţele Legislativului local circ şi bătaie de joc, totul pe banii contribuabilului câmpinean. Un spectacol dezagreabil şi cam scump, pentru că un consilier local primeşte la Câmpina peste 1.200 lei brut pentru fiecare lună în care este prezent la şedinţa ordinară şi la o şedinţă a comisiei de specialitate din care face parte.

Un proiect absolut banal privind "desemnarea reprezentantului Cosiliului Local în Comisia de concurs la concursul organizat pentru ocuparea funcţiilor vacante de Şef secţia a II-a - Psihiatrie acuţi, Şef secţia a VII-a - Psihiatrie cronici şi Şef secţia a VIII-a - Sanatorială psihiatrie pediatrică de la Spitalul de Psihiatrie Voila". Practic, o formalitate, Consiliul Local trebuind să aibă un reprezentant în respectiva comisie. Ei bine, s-au făcut trei propuneri - Lucian Cercel, Constantin Cândea şi Ioan Petrescu. Conform legii, a fost nevoie de vot secret, astfel că s-a luat o pauză timp în care s-au redactat şi printat buletinele de vot. Într-o atmosferă ce părea de vacanţă, relaxată, cei 16 consilieri care au participat la dezbaterea şi votul acestui proiect au votat, dar la scurt timp, preşedintele Comisiei de validare, consilierul Monica Clinciu, a anunţat: "Avem o problemă. Suntem 16 consilieri care am votat la acest proiect, dar în urnă sunt 17 buletine de vot!" Iar s-au printat buletine de vot şi s-a votat din nou, fiind ales Lucian Cercel în respectiva comisie.
A fost distracţie maximă în rândurile consilierilor locali, dar situaţia este extrem de gravă. Dincolo de circul ieftin şi de bătaia de joc la adresa celor care i-au trimis în Consiliul Local, este inadmisibil ca un consilier să voteze de două ori! Ce pretenţii mai poţi avea de la acest for să rezolve problemele câmpinenilor, atâta vreme cât ei sunt mai preocupaţi de miştouri ieftine şi glume de acest gen. Nouă ni se pare o faptă foarte gravă, aproape comparabilă cu aceea ca un alegător să voteze de două ori. Şi acolo vorbim de o faptă penală! Nu ştim dacă a fost o simplă eroare, o scăpare, o încercare de glumă sau o demonstraţie de şmecherie, dar oricare dintre acestea răspunsuri ar fi valabil este extrem de grav! Şi este inadmisibil să se întâmple aşa ceva în forul care - spre exemplu - împarte banii câmpinenilor!

5392 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • barbu Vasile 02.09.2018 11:28 Asta este nivelul de intelegere,bascalia sta la baza acestei "adunaturi" din pacate.Ei fac glumite ,exact de ce avem nevoie pentru oras.Dupa felul cum arata multi din ei, asa arata si orasul.Ce este de facut ?sa asteptam,asteptam,asteptam rotatia generatiilor si speranta ca vor veni generatii mai inteligente si mai responsabile,acum nu poate nimeni sa faca mare lucru,un primar cu 3 dosare penale,un vice paralel cu realitatea si consilieri ca atare.In felul asta 100 de ani e putin ,dar sa speram in SCHIMBARE.Ei conduc acum sub managementul de tip "gasca" cu responsabilitate colectiva ca in vremea dictaturii ,schimbarea va trebui sa fie lucru in echipa si responsabilitate individuala,numai asa vorbim de performanta dar necesita si alta pregatire in afara de cea comunista pe care o simtim si acum in jurul nostru.Cei de acum nu doresc sa lase stafeta la alte generatiii cu o alta pregatire ,viziune si intelegere,le este bine asa dar nu si orasului si poate mai scurtam din suta de ani din prognoza.HUUOOOOOO
  • Cornelia 03.09.2018 13:13 Domnule Barbu, consilierii locali, primarul și viceprimarul au și ei vină, pentru că se lasă conduși de un singur om. Un om despre care în ultima perioadă a început să se afle ceea ce face în partidele politice. Un om care a făcut, face și o să mai facă dacă este lăsat, mult rău orașului nostru. Am mai spus aici și o mai spun, din ce in ce mai mulți concetățeni au aflat despre acest `dăunător` al societății câmpinene.

Actualitate

587 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

774 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.

Alte stiri recente

647 vizualizari
03 mar. 2024 17:13

Gabriel Văcărescu, de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, vicecampion național la haptatlon, categoria sub 18 ani

Sâmbătă și duminică, s-au desfășurat, la București, Campionatele Naționale de probe combinate - heptatlon, pentru seniori, dar și tineret sub 23 ani, sub 20 ani, și juniori sub 18 ani și sub 16 ani.

1577 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare: