O elevă de la Școala "Al.I. Cuza" din Câmpina, printre câștigătorii Concursului Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor"

Social (Categoria articolului)

Concursul Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor" este organizat anual de Asociația "Universul prieteniei" din Iași, în parteneriat cu Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare. Aproape 1.000 de copii au participat la ediția din acest an, copii din țară, din Republica Moldova și din diaspora (Grecia, Ucraina, Franța, Italia). Este un concurs puternic, iar marea bucurie este aceea că printre câștigători se numără și o fetiță din Câmpina.

Este vorba despre Oana Maria Ivănescu, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza". Ea a obținut premiul al II-lea la secțiunea proză, clasele V-VIII. Este pregătită de profesor Ana State și profesor Anda Mihaela Miroiu. 
Concursul Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor" este adresat elevilor din clasele I-VIII (6-14 ani), urmărește sprijinirea, descoperirea şi promovarea tinerelor talente din ţară şi din diaspora, în domeniul literar, venind în întâmpinarea dorinţei copiilor de a-şi face cunoscute creaţiile prin care îşi exprimă sensibilitatea, imaginaţia şi fantezia creativă. Din juriu au făcut parte membri ai Uniunii Scriitorilor din România și profesori de limba şi literatura română, cu competenţe recunoscute în domeniu. Tema ediției din acest an a fost PATRIA, iar la finalul concursului, lucrările elevilor premiați au fost incluse într-o antologie intitulată "Patria din suflet de copil".
Felicitări Oanei Ivănescu și profesoarelor sale pentru premiul obținut și mult succes în continuare!

 

4549 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Stefania 20.09.2021 15:08 Îmi cer scuze ca intervin, dar trebuie sa va semnalez doua mici greșeli pe care le-am descoperit în acest articol: Oana Ivanescu este eleva în clasa a VI-a, nu a VII-a si dna Anda Miroiu nu este profesor, ci bibliotecar în cadrul Scolii Gimnaziale "Al. I. Cuza".

Social

1087 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4726 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

393 vizualizari
28 mar. 2024 17:08

Reacție fără precedent a societății Neptun Câmpina, ca răspuns la acuzațiile primarului Alin Moldoveanu privind microhidrocentrala de la Fântâna cu Cireși

Un grup de salariați ai societății Neptun Câmpina ne-au transmis o Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Este o scrisoare șocantă, pe care o puteți citi în continuare, apoi o să încercăm să explicăm ce a stat la baza acestei reacții fără precedent.

379 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.