O elevă de la Școala "Al.I. Cuza" din Câmpina, printre câștigătorii Concursului Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor"

Social (Categoria articolului)

Concursul Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor" este organizat anual de Asociația "Universul prieteniei" din Iași, în parteneriat cu Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare. Aproape 1.000 de copii au participat la ediția din acest an, copii din țară, din Republica Moldova și din diaspora (Grecia, Ucraina, Franța, Italia). Este un concurs puternic, iar marea bucurie este aceea că printre câștigători se numără și o fetiță din Câmpina.

Este vorba despre Oana Maria Ivănescu, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnazială "Alexandru Ioan Cuza". Ea a obținut premiul al II-lea la secțiunea proză, clasele V-VIII. Este pregătită de profesor Ana State și profesor Anda Mihaela Miroiu. 
Concursul Internațional de Creație Literară "Universul cuvintelor" este adresat elevilor din clasele I-VIII (6-14 ani), urmărește sprijinirea, descoperirea şi promovarea tinerelor talente din ţară şi din diaspora, în domeniul literar, venind în întâmpinarea dorinţei copiilor de a-şi face cunoscute creaţiile prin care îşi exprimă sensibilitatea, imaginaţia şi fantezia creativă. Din juriu au făcut parte membri ai Uniunii Scriitorilor din România și profesori de limba şi literatura română, cu competenţe recunoscute în domeniu. Tema ediției din acest an a fost PATRIA, iar la finalul concursului, lucrările elevilor premiați au fost incluse într-o antologie intitulată "Patria din suflet de copil".
Felicitări Oanei Ivănescu și profesoarelor sale pentru premiul obținut și mult succes în continuare!

 

3612 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Stefania 20.09.2021 15:08 Îmi cer scuze ca intervin, dar trebuie sa va semnalez doua mici greșeli pe care le-am descoperit în acest articol: Oana Ivanescu este eleva în clasa a VI-a, nu a VII-a si dna Anda Miroiu nu este profesor, ci bibliotecar în cadrul Scolii Gimnaziale "Al. I. Cuza".

Social

5343 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.

3569 vizualizari
18 oct. 2021 12:28

A încetat din viață Paul Bărbulescu, cel care a fost arhitect șef al Câmpinei timp de 25 de ani

3 comentarii

Arhitectul câmpinean Paul Bărbulescu a încetat din viață. Avea 78 de ani și timp de un sfert de secol, în perioada 1968-1993, a lucrat în cadrul Primăriei Câmpina, fiind arhitectul șef al orașului. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Alte stiri recente

6 vizualizari
20 oct. 2021 21:54

Noi restricții de luni, 25 octombrie. Vacanță de două săptămâni în toate școlile și liceele

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, miercuri seara, restricțiile care vor fi impuse începând de luni, respectiv doar vaccinații vor mai putea circula noaptea, certificatul verde va fi obligatoriu pentru majoritatea activităților, iar masca redevine obligatorie peste tot, inclusiv pe stradă.

1918 vizualizari
19 oct. 2021 20:25

De miercuri, 20 octombrie 2021, elevii Școlii Gimnaziale ”Ion Câmpineanu” din Câmpina trec în sistemul online de învățământ

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova a adoptat marți, 19 octombrie, Hotărârea nr. 89 privind trecerea în sistem online a încă zece unități de învățământ din județ, din cauza infectărilor cu SARS-CoV-2.