CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Președintele Fundației Aerospațiale Române, invitat să le vorbească elevilor de la Colegiul "Grigorescu" despre pionierii aviației din țara noastră

- Actualitate -

Președintele Fundației Aerospațiale Române, invitat să le vorbească elevilor de la Colegiul

În cadrul manifestărilor dedicate Anului Centenar, la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a fost organizată astăzi o expoziție interesantă, cu machete ale unor planoare și avioane care au făcut istorie. De la celebrele Vlaicul I, Vlaicu II și Vlaicu III, până la singurul avion comercial cu reacție, fabricat în România - ROMBAC 1-11. Toate machetele sunt realizate după planurile originale de către Fundația Aerospațială Română condusă de căpitanul comandor (r) Gheorghe Coman, absolvent al Liceului "Barbu Știrbei" din Câmpina (actualul Colegiu "Grigorescu") în anul 1950.

Gheorghe Coman este din Breaza și are 87 de ani. A învățat la Câmpina din clasa a V-a și până la absolvirea liceului, în urmă cu 68 de ani. A absolvit Academia Militară Tehnică, a fost profesor la Școala Militară "Traian Vuia" și director (timp de 25 de ani) la Grupul Școlar de Aeronautică, actualul Colegiu Tehnic de Aeronautică "Henri Coandă". Din 1998 este președintele Fundației Aerospațiale Române și unul dintre membrii echipei de specialiști care a reconstituit avionul Vlaicu II, cel cu care Aurel Vlaicu s-a prăbușit la Bănești, la 13 septembrie 1913, în încercarea de a zbura peste Carpați. Cu Vlaicu II, realizat în colaborare cu ROMAERO, Fundația Aerospațială Română a obținut medalia de bronz la Jocurile Mondiale Aeronautice de la Torino, din 2009.
Gheorghe Coman le-a vorbit elevilor de clasa a XI-a de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", alături de care s-a aflat și directorul instituției, prof. Roxana Stan, despre începuturile aviației române, despre evenimente importante care au avut loc de-a lungul timpului, despre Traian Vuia, Henri Coandă și Aurel Vlaicu, dar și despre experiențele sale personale în domeniul în care a activat aproape toată viața. 


14 Sep 2018 19:48 4574 vizualizari


Comentarii


864 vizualizari 28 May 2024 21:29 Elsid SA contestă modul în care compania este asociată cu ancheta DNA în cazul Coldea

Elsid SA contestă modul în care compania este asociată cu ancheta DNA în cazul Coldea

Consiliul de Administrație al Elsid SA ne-a transmis un comunicat legat de speculațiile care au apărut în presă, în ultima vreme, cu privire la eventuale legături ale acționarului majoritar al societății cu generalii SRI Florian Coldea și Dumitru Dumbravă, anchetați de DNA.

citeste mai mult
4473 vizualizari 28 May 2024 16:44 Incident pe DN1. Traficul este blocat în apropiere de Câmpina

Incident pe DN1. Traficul este blocat în apropiere de Câmpina

În jurul orei 16.30, pe DN1 a avut loc un incident care a dus la blocarea traficului rutier.

citeste mai mult
955 vizualizari 25 May 2024 15:58 La Florești, un tânăr băut s-a urcat pe un ATV, dar plimbarea lui a fost oprită de... polițiști

La Florești, un tânăr băut s-a urcat pe un ATV, dar plimbarea lui a fost oprită de... polițiști

Polițiștii au oprit vineri seară, la Florești, un ATV condus de un tânăr de 24 ani, din localitate. 

citeste mai mult
1693 vizualizari 23 May 2024 07:47 Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Pe DN1, la Nistorești, a avut loc miercuri, 22 mai, în jurul orei 22.30, un accident rutier soldat cu vătămarea corporală a unuia dintre conducătorii auto implicați, care avea permisul de conducere suspendat.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV