CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Primăria Câmpina se pregătește pentru recursul la Înalta Curte, în procesul cu Ministerul Dezvoltării. Încă 20.000 lei pentru avocat

- Actualitate -

Primăria Câmpina se pregătește pentru recursul la Înalta Curte, în procesul cu Ministerul Dezvoltării. Încă 20.000 lei pentru avocat

Cel mai important proces al Primăriei Câmpina cu Ministerul Dezvoltării, cel privind corecția financiară de aproape 7 milioane lei aplicată pentru Calea Dacia, a fost pierdut de administrația câmpineană și la rejudecare, la Curtea de Apel Ploiești. Am scris despre acest subiect în luna martie 2020, când a fost pronunțată decizia instanței. O decizie care nu este definitivă, Primăria pregătindu-se acum să depună recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție. La sfârșitul lunii aprilie, la propunerea primarului Horia Tiseanu, Consiliul Local Câmpina a aprobat angajarea Cabinetului de Avocatură Elena Teodorescu și pentru această nouă etapă a procesului, ultima, de altfel. Suma alocată de la buget - 20.000 lei.

Cabinetul de Avocatură Elena Teodorescu a reprezentat administrația câmpineană încă de la început în acest dosar. S-a pierdut în martie 2016, la fond, la Curtea de Apel Ploiești și ajuns la Înalta Curte, de unde dosarul a fost trimis spre rejudecare la... Curtea de Apel Ploiești. În martie 2020, s-a pierdut din nou la fond, iar acum urmează un nou recurs la ÎCCJ, care va pronunța verdictul final, la un moment dat. Asta pentru că, după cum se știe, durează luni bune ca Înalta Curte să dea un prim termen în dosar, iar apoi începe judecarea propriu-zisă. Este un proces important pentru că, dacă se pierde și recursul de la Înalta Curte, Câmpina va trebui să plătească 7 milioane de lei Ministerului Dezvoltării.
Primarul Horia Tiseanu și-a motivat propunerea de a o angaja din nou pe Elena Teodorescu prin faptul că ”a fost reprezentantul instituției noastre în toate fazele procesuale anterioare și cunoaște cauza”. Până acum, pentru celelalte reprezentări, avocatul Elena Teodorescu a primit câte 30.000 lei (fără TVA) pentru fiecare fază în parte. Acum, pentru recursul de la Înalta Curte, suma solicitată este de 20.000 lei, de asemenea, fără TVA. Propunerea a fost adoptată de Consiliul Local, singurele voturi împotrivă fiind cele ale consilierilor PSD, cu excepția lui Ioan Petrescu care a votat alături de PNL și PMP.
Vă reamintim că acest proces cu Ministerul Dezvoltării se referă la anularea unei corecții în valoare de 6.625.186,37 lei (fără TVA) pentru schimbarea soluției tehnice la realizarea pasajului Calea Dacia. Neregula majoră constatată - schimbarea soluției tehnice (tabliere metalice în loc de beton pentru "bretelele" pasajului suprateran).

Citiți și: Primăria Câmpina a pierdut și la rejudecare procesul cu Ministerul Dezvoltării, pentru corecția de 7 milioane lei aplicată din cauza unor nereguli la Calea Dacia


12 May 2020 10:06 4405 vizualizari



Comentarii






  • 14.05.2020 10:40 dacia Golaneala ,cum s-a ajuns aici ?simplu SE DARAMA PODUL cum zicea edilul sef si proiectant.Adica ,de ce nu avem acces la documentatie adica la studiul geo,de acolo pleaca excrocheria ,au fost articole mai vechi cu acest capitol.Simplu ,apoi schimbam solutia tehnica si invartim banii dar hopa este ILEGAL si intra in REM adica ne prinde plateste prostavanimea din buget.Totul a fost premeditat dar a iesit prost pentru oras.In ce priveste reprezentarea in justitie chiar acolo la primarie este sat fara caini ?consilierii ce zic? stau pititi si ridica din umeri dar sunt retribuiti pentru mascarada.Chiar cei de la judet ,minister nu intervin sa stopeze aceasta mascarada?HUO.
  • 13.05.2020 22:48 john De ce sa plateasca 20.000 lei ? Onorariul este de 1.500 lei, iar daca castiga, sa primeasca onorariul de excelenta, altfel..... Pentru ce atatia bani, in contextul in care a pierdut de atatea ori ? Aici nu se mai tine cont de buget? Ne ... sa cumparam la licitatii de 2 lei bunuri de calitate inferioara doar pentru ca s-a oferit un pret mai rentabil, dar dam o caruta de bani unui avocat care stie doar sa piarda
484 vizualizari 26 Apr 2024 21:47 O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

O nouă promoție a depus jurământul la Școala de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina

Pentru 726 tineri din toate județele țării, ziua de 26 aprilie și Câmpina vor rămâne în amintirea lor ca momentul unic în care au absolvit Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” și au depus jurământul de credință.

citeste mai mult
2555 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2667 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1506 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV