Încă o amânare în procesul în care primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție. A treia amânare în mai puțin de 30 de zile

Actualitate (Categoria articolului)

Al treilea termen al procesului în care primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție a adus o nouă amânare. Termenul următor a fost fixat pentru 10 ianuarie 2019.

De această dată, la termenul din 13 decembrie, instanța a încuviințat o nouă amânare, acceptând cererea de înlocuire a curatorului special desemnat pentru a reprezenta Primăria Câmpina. Pare un tertip prin care se încearcă prelungirea procesului și ne întrebăm dacă primarul Horia Tiseanu este sau nu străin de această stratagemă. Cert este că a fost a treia amânare în mai puțin de 30 de zile: 15 noiembrie - amânare pentru lipsă apărare; 29 noiembrie - amânare pentru pregătirea apărării; 13 decembrie - amânare pentru înlocuirea curatorului, adică exact a persoanei pentru care se amânaseră precedentele termene. Pare o glumă - la primul termen, Primăria nu a avut desemnat un apărător, la al doilea termen, acesta are nevoie să-și pregătească apărarea, iar la următorul termen este înlocuit la cerere, pentru că s-a îmbolnăvit. Probabil că, pe 10 ianuarie, noul curator va solicita o nouă amânare pentru a pregăti apărarea...
Vă reamintim că primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi instigare la săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Gheorghe Ecaterinescu (fost director al Direcţiei Economice din Primăria Câmpina; care între timp a decedat), Carmen Gheorghe (fost şef al Poliţiei Locale Câmpina) şi Costin Micu (de la societatea comercială care a vândut Primăriei Câmpina celebra maşină Opel Insigna). De asemenea, în dosare disjunse din acest dosar mare, alţi angajaţi ai Primăriei Câmpina au fost deja condamnaţi definitiv, cu suspendare, după ce au semnat acorduri de recunoaştere a faptei cu procurorii DNA. Dosarul primarului Câmpinei a fost înregistrat la Tribunalul Prahova încă din 4 decembrie 2017, dar acesta a contestat decizia Camerei Preliminare de acceptare a dosarului, astfel că întreaga procedură s-a prelungit cu aproape un an până la momentul ajungerii la judecata pe fond, începută pe 15 noiembrie 2018.

3471 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dragan Victor 13.12.2018 23:52 Ce sa fie,ce sa fie,..........si hotia vie.ceva in legatura cu Amnistia si Gratierea ?sau noile coduri? ,ceva se asteapta,asa ca, sa asteptam cu interes al nu stiu catelea proces.Va fi sau nu va fi,spalata rusinea orasului de a fi condus de o banda politica ce cauta iertare.De fapt faptele nu sunt asa de grave ci doar gainarie ,masina de 30mii de euro din banii unui oras cu buget mare mic,disparitia unei cantitati de motorina ,etc.niste prostioare pe langa adevaratele furaciuni,dar trebuiesc pedepsite totusi daca nu sunt in linie cu legislatia .
  • Tudor 14.12.2018 11:34 Tiseanu sfidează judecătorii așa cum sfidează și orașul. Doar interesul personal contează. Lipsa curatorului special desemnat pentru a reprezenta primăria (condusă de cel trimis în judecată / inculpatul), apoi schimbarea acestuia și tot așa, este doar un tertip dar care generează o stare de conflict de interese. În concluzie, orașul moare încet-încet iar Tiseanu contribuie din plin la acest lucru. P.S. Sunt curios ce părere are PNL Câmpina și PNL Prahova despre această situație. Că doar urmează niște alegeri....
  • Radu Andrei 14.12.2018 13:01 Tudor, PNL Campina nu exista iar PNL Prahova nu-si prea arunca privirea spre Campina de sila sa nu dea peste Tiseanu. Pentru liderii PNL Prahova e mai important Ploiestiul pe care oricum il vor pierde in 2020, asa cum vor pierde si Campina daca accepta sa candideze tot Tiseanu la primarie.
  • Dumitru Radu 14.12.2018 15:32 Problema este de fond.PNL-ul este in drum spre "recycle bin", au alte preocupari cu motiune de cenzura ce este o mistocareala,adica pierd timpul ,fara conducatori ,fara oameni in teritoriu e o abureala de partid,cu multi vechi comunisti ce nu se pot adapta le nevoile noi ale economiei de piata,se multumesc ca incaseaza niste bani nemunciti.Ce se mai aude cu Calea,Dacia ? ceva penalitati? ,ei nu sunt in stare sa reamenajeze un parc dar un oras.

Actualitate

500 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2266 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

340 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

426 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.