Al treilea termen al procesului în care primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție a adus o nouă amânare. Termenul următor a fost fixat pentru 10 ianuarie 2019.
De această dată, la termenul din 13 decembrie, instanța a încuviințat o nouă amânare, acceptând cererea de înlocuire a curatorului special desemnat pentru a reprezenta Primăria Câmpina. Pare un tertip prin care se încearcă prelungirea procesului și ne întrebăm dacă primarul Horia Tiseanu este sau nu străin de această stratagemă. Cert este că a fost a treia amânare în mai puțin de 30 de zile: 15 noiembrie - amânare pentru lipsă apărare; 29 noiembrie - amânare pentru pregătirea apărării; 13 decembrie - amânare pentru înlocuirea curatorului, adică exact a persoanei pentru care se amânaseră precedentele termene. Pare o glumă - la primul termen, Primăria nu a avut desemnat un apărător, la al doilea termen, acesta are nevoie să-și pregătească apărarea, iar la următorul termen este înlocuit la cerere, pentru că s-a îmbolnăvit. Probabil că, pe 10 ianuarie, noul curator va solicita o nouă amânare pentru a pregăti apărarea...
Vă reamintim că primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de trafic de influenţă, abuz în serviciu şi instigare la săvârşirea infracţiunii de delapidare în formă continuată. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Gheorghe Ecaterinescu (fost director al Direcţiei Economice din Primăria Câmpina; care între timp a decedat), Carmen Gheorghe (fost şef al Poliţiei Locale Câmpina) şi Costin Micu (de la societatea comercială care a vândut Primăriei Câmpina celebra maşină Opel Insigna). De asemenea, în dosare disjunse din acest dosar mare, alţi angajaţi ai Primăriei Câmpina au fost deja condamnaţi definitiv, cu suspendare, după ce au semnat acorduri de recunoaştere a faptei cu procurorii DNA. Dosarul primarului Câmpinei a fost înregistrat la Tribunalul Prahova încă din 4 decembrie 2017, dar acesta a contestat decizia Camerei Preliminare de acceptare a dosarului, astfel că întreaga procedură s-a prelungit cu aproape un an până la momentul ajungerii la judecata pe fond, începută pe 15 noiembrie 2018.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.