La Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a avut loc marți o dezbatere privind Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), document care include mai multe programe de finanțare în valoare totală de 30 miliarde euro, fonduri europene, pentru perioada 2021-2027. La dezbatere a participat o delegație a Asociației Municipiilor din România, condusă de președintele AMR, Emil Boc, delegație din care a făcut parte și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.
Au fost multe subiecte discutate la întâlnirea de astăzi, unele propuse de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, altele ridicate de reprezentanții Asociației Municipiilor din România, toate ținând de finanțarea unor proiecte, de simplificarea unor proceduri la accesarea banilor, de înființarea unor noi linii de finanțare pentru perioada imediat următoare. În intervenția sa, primarul Câmpinei, Alin Moldoveanu, a vorbit despre necesitatea suplimentării finanțării pentru întocmirea documentațiilor tehnice pentru proiectele depuse în cadrul POAT (Programul Operațional de Asistență Tehnică), dar și despre includerea la finanțare în PNRR a proiectelor care vizează siguranța și securitatea instituțiilor publice, în special a școlilor și spitalelor. (video)
Alte subiecte discutate au vizat: cooptarea experților AMR în grupurile de lucru pentru elaborarea Ghidurilor de finanțare penstru perioada 2021-2027; implementarea măsurilor de tranziție la economia circulară (așa-numita tranziție verde); includerea în PNRR a proiectelor de mobilitate și regenerare urbană, inclusiv a unei linii de finanțare pentru construirea de parcări publice.
"Multe dintre subiectele discutate, subiecte deschise de primari din Asociația Municipiilor, sunt valabile și pentru Câmpina și am susținut intervențiile colegilor mei din AMR. De exemplu, finanțarea parcărilor subterane sau supraterane sau finanțarea cu fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență a realizării drumurilor de centură ale municipiilor, investiții importante pentru o localitate și care ar necesita fonduri destul de mari", ne-a declarat primarul Alin Moldoveanu la finalul întâlnirii de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.
La discuțiile dintre primarii de municipii și ministrul Cristian Ghinea a fost prezent și vicepremierul Dan Barna.
Primăria municipiului Câmpina a încheiat de curând un contract cu o firmă specializată în alpinism utilitar, scopul fiind acela de a tăia copaci care reprezintă un pericol major pentru populație, dar și pentru bunurile materiale.
Dacă mergeți pe străzile din Câmpina și vedeți luminile aprinse la stâlpii de iluminat public, nu trebuie să vă faceți griji... Nu s-a dereglat programul, ci se efectuează reparații la rețeaua de iluminat public.
Ceea ce puțini credeau s-au întâmplat astăzi, vineri, 18 iulie - Băile Minerale Telega s-au redeschis publicului.
Pe DN1, pe raza comunei Cornu, în apropiere de Câmpina, a avut loc un accident rutier grav.