Câmpinenii, asemeni românilor de pretutindeni, au sărbătorit astăzi Ziua Națională, ziua în care se împlinesc 99 de ani de la Marea Unire înfăptuită la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918. Este ziua în care ne sărbătorim, de fapt, pe fiecare dintre noi și ziua în care, să recunoaștem, suntem mai români ca oricând. Și indiferent de vreme, este o zi frumoasă.
Manifestările dedicate Zilei Naționale au avut loc, ca în fiecare an, în Parcul de la Soldat. Un Soldat al cărui soclu a fost îmbrăcat în tricolor pentru a ascunde degradarea postamentului. Un Soldat care va părăsi locul anul viitor, în primăvară, pentru a fi mutat la Cimitirul Eroilor, odată cu începerea lucrărilor de reabilitare a parcului. Manifestările au început cu cântecele și dansurile populare oferite de Ansamblul Folcloric "Ghiocelul" al Casei de Cultură "Geo Bogza" (instructor Cristi Colezea). A fost intonat Imnul de Stat, apoi au urmat alocuțiunea primarului Horia Tiseanu, ceremonialul religios oficiat de un sobor de preoți și ceremonia depunerii de coroane și jerbe la Monumentul Soldatului Necunoscut. Coroane multe, din partea Primăriei, Școlii de Poliție, Jandameriei, Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Poliției Municipale, asociațiilor cadrelor militare în rezervă și retragere din MAI și MApN, partidelor politice (PNL, PSD, PMP, ALDE, Partida Romilor, Uniunea Salvați România), majoritatea unităților de învățământ din Câmpina, Școlii "Louis Pasteur", din partea celor două spitale - Municipal și Voila, a CAR-ului Pensionarilor, fundațiilor Medis și Zamolxes, mai multor societăți comerciale.
La final, mult-așteptata paradă militară, prin fața celor prezenți defilând elevi de la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina și de la Colegiul Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza, detașamente ale Jandarmeriei Române, Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Poliției Locale. Iar câmpinenii, prezenți în număr destul de mare, au aplaudat, pozat și filmat defilarea efectivelor și a mașinilor din dotarea instituțiilor menționate.
Câteva lucruri ar mai trebui menționate. În primul rând, prezența la manifestări a ministrului de Externe, Teodor Meleșcanu, care a depus o coroană de flori împreună cu delegația ALDE, partid din care face parte. De asemenea, a fost prezentă și Cătălina Bozianu, deputat de Prahova al PMP și președinte al Organizației Județene a acestui partid. L-am remarcat în mulțime și pe fostul primar al Câmpinei, Romul Remus Micu și ne gândeam că ar fi fost frumos să fie invitat alături de delegația Primăriei măcar la ceremonia depunerii de coroane. Au existat unele inadvertențe la partea organizatorică, de exemplu omiterea prezentării onorului de către Garda de Onoare, încurcarea delegațiilor la depunerea de coroane sau microfoane fără sunet. Le trecem, totuși, cu vederea și avem speranța că anul viitor, la Centenar, vom avea manifestări deosebite și impecabil organizate.
Mai multe fotografii de la eveniment găsiți pe pagina noastră de Facebook - Câmpina - 1 Decembrie 2017
Evenimentul teatral al verii - Festivalul Național de Teatru "Eusebiu Ștefănescu" - se va desfășura în perioada 4-6 iulie 2025, iar pe scenă vor urca tineri actori amatori.
Câmpina Summer Park Music a fost unul dintre evenimentele frumoase organizate anii trecuți, pe parcursul verii, în centrul municipiului.
26 Iunie este Ziua Drapelului, eveniment marcat și la Câmpina sub un soare strălucitor, în prezența câtorva zeci de oameni.
La începutul lunii iulie, Câmpina va fi gazda primei ediții a Festivalului Național de Teatru ”Eusebiu Ștefănescu”.