În luna noiembrie a anului 1973, a Câmpina, pe Strada Mihail Kogălniceanu, își deschidea porțile Grădinița nr. 10, care includea o creșă și grupe pentru preșcolari. Au trecut 50 de ani de atunci, iar povestea grădiniței merge mai departe. Povestea celei care astăzi se numește Grădinița cu program normal și program prelungit “Iulia Hasdeu” Câmpina.
Împlinirea celor 50 de ani de activitate neîntreruptă a fost sărbătorită la Grădinița “Iulia Hasdeu” alături de oaspeți dragi, alături de copii și părinți, dar și alături de oameni care au scris file din istoria acestei instituții. Gazdă a fost Mihaela Predea, directorul Grădiniței “Iulia Hasdeu”, alături de care s-au aflat cadrele didactice de astăzi. Printre invitați s-au numărat primarul Alin Moldoveanu (care a oferit conducerii grădiniței o plachetă de excelență), Mariana Ilie – inspector pentru învățământul preșcolar în cadrul ISJ Prahova, foste cadre didactice ale grădiniței, în prezent pensionare, iar oaspete de onoare putem spune că a fost Elena Pătrașcu (90 de ani), primul director al Grădiniței “Iulia Hasdeu” (nr.10). Doamna Pătrașcu a depănat amintiri din primele zile de la deschiderea grădiniței, o clădire nouă și frumoasă, înconjurată de molozul încă nestrâns din urma lucrărilor de construcție; amintiri din primii ani de funcționare, cu creșa și grădinița în aceeași locație; amintiri despre copiii de altădată, unii dintre ei, adulți astăzi, având copii sau chiar nepoți care învață acum la aceeași grădiniță. (video)
Un alt invitat special a fost Aura Dobre, directorul Muzeului Memorial “B.P. Hasdeu”, care le-a vorbit celor prezenți despre Iulia Hasdeu, patronul spiritual al grădiniței. Aura Dobre a oferit instituției cărți despre viața și opera Iuliei Hasdeu, ca un dar la o aniversare frumoasă.
Au fost multe momente deosebite la această aniversare. A fost prezentată “Cartea de Aur” a grădiniței, în care, ce-i drept, nu s-a mai scris de multă vreme; s-a făcut o prezentare în power-point care a inclus fotografii cu generații de copii care au trecut pragul Grădiniței “Iulia Hasdeu”; copiii care învață astăzi la această grădiniță le-au prezentat oaspeților mai multe momente artistice. La final, a fost momentul tortului aniversar, la împlinirea a cinci decenii de existență a uneia dintre cele mai bune grădinițe din Câmpina.
Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a fost duminică, 19 ianuarie 2025, gazda unui eveniment interesant - o discuție și un work-shop despre securitatea cibernetică.
În continuarea manifestărilor dedicate Zilei Culturii Naționale, la Câmpina a avut loc sâmbătă dimineață prima ediție a Galei Scriitorilor Câmpineni, eveniment găzduit de Casa Tineretului.
Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina este una dintre instituțiile de elită ale învățământului la nivel județean și nu trece zi de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naționale, fără ca aici să nu se organizeze o acțiune.
Sâmbătă, 18 ianuarie 2025, de la ora 11.00, la Casa Tineretului va avea loc "Gala scriitorilor câmpineni", un eveniment dedicat Zilei Culturii Naționale.