Sărbătoare la Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina, la împlinirea a 50 de ani de activitate neîntreruptă

Eveniment (Categoria articolului)

În luna noiembrie a anului 1973, a Câmpina, pe Strada Mihail Kogălniceanu, își deschidea porțile Grădinița nr. 10, care includea o creșă și grupe pentru preșcolari. Au trecut 50 de ani de atunci, iar povestea grădiniței merge mai departe. Povestea celei care astăzi se numește Grădinița cu program normal și program prelungit “Iulia Hasdeu” Câmpina.

Împlinirea celor 50 de ani de activitate neîntreruptă a fost sărbătorită la Grădinița “Iulia Hasdeu” alături de oaspeți dragi, alături de copii și părinți, dar și alături de oameni care au scris file din istoria acestei instituții. Gazdă a fost Mihaela Predea, directorul Grădiniței “Iulia Hasdeu”, alături de care s-au aflat cadrele didactice de astăzi. Printre invitați s-au numărat primarul Alin Moldoveanu (care a oferit conducerii grădiniței o plachetă de excelență), Mariana Ilie – inspector pentru învățământul preșcolar în cadrul ISJ Prahova, foste cadre didactice ale grădiniței, în prezent pensionare, iar oaspete de onoare putem spune că a fost Elena Pătrașcu (90 de ani), primul director al Grădiniței “Iulia Hasdeu” (nr.10). Doamna Pătrașcu a depănat amintiri din primele zile de la deschiderea grădiniței, o clădire nouă și frumoasă, înconjurată de molozul încă nestrâns din urma lucrărilor de construcție; amintiri din primii ani de funcționare, cu creșa și grădinița în aceeași locație; amintiri despre copiii de altădată, unii dintre ei, adulți astăzi, având copii sau chiar nepoți care învață acum la aceeași grădiniță. (video)
Un alt invitat special a fost Aura Dobre, directorul Muzeului Memorial B.P. Hasdeu, care le-a vorbit celor prezenți despre Iulia Hasdeu, patronul spiritual al grădiniței. Aura Dobre a oferit instituției cărți despre viața și opera Iuliei Hasdeu, ca un dar la o aniversare frumoasă.
Au fost multe momente deosebite la această aniversare. A fost prezentată Cartea de Aur” a grădiniței, în care, ce-i drept, nu s-a mai scris de multă vreme; s-a făcut o prezentare în power-point care a inclus fotografii cu generații de copii care au trecut pragul Grădiniței Iulia Hasdeu”; copiii care învață astăzi la această grădiniță le-au prezentat oaspeților mai multe momente artistice. La final, a fost momentul tortului aniversar, la împlinirea a cinci decenii de existență a uneia dintre cele mai bune grădinițe din Câmpina.

2165 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Gina Arnautu 18.11.2023 09:16 Am retrăit momente de emoție și bucurie, deoarece cu patru decenii și eu am deschis ușile acestei grădinițe, este locul unde am început activitatea didactica. Mă bucur că valoarea și prestigiul acestei grădinițe s-a păstrat și ca acolo totul este frumos și în ton cu noul. Mult succes colegelor și D nei Director Pătrașcu îmbrățișări, sănătate și binecuvântări. Mult succes!

Eveniment

1223 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

1256 vizualizari
07 dec. 2023 06:49

Concert de orgă la Biserica Romano-Catolică "Sfântul Anton de Padova" din Câmpina, cu ocazia sărbătorilor de iarnă

La Biserica Romano-Catolică "Sf. Anton de Padova" din municipiul Câmpina va avea loc și la acest sfârșit de an tradiționalul concert de orgă organizat în colaborare cu Societatea Filarmonică din Câmpina. Evenimentul se va desfășura miercuri, 27 decembrie 2023, de la ora 17.00. Intrarea este liberă.

Alte stiri recente

578 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.

667 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.