CONTACT

Sărbătoare la Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina, la împlinirea a 50 de ani de activitate neîntreruptă

- Eveniment -

Sărbătoare la Grădinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina, la împlinirea a 50 de ani de activitate neîntreruptă

În luna noiembrie a anului 1973, a Câmpina, pe Strada Mihail Kogălniceanu, își deschidea porțile Grădinița nr. 10, care includea o creșă și grupe pentru preșcolari. Au trecut 50 de ani de atunci, iar povestea grădiniței merge mai departe. Povestea celei care astăzi se numește Grădinița cu program normal și program prelungit “Iulia Hasdeu” Câmpina.

Împlinirea celor 50 de ani de activitate neîntreruptă a fost sărbătorită la Grădinița “Iulia Hasdeu” alături de oaspeți dragi, alături de copii și părinți, dar și alături de oameni care au scris file din istoria acestei instituții. Gazdă a fost Mihaela Predea, directorul Grădiniței “Iulia Hasdeu”, alături de care s-au aflat cadrele didactice de astăzi. Printre invitați s-au numărat primarul Alin Moldoveanu (care a oferit conducerii grădiniței o plachetă de excelență), Mariana Ilie – inspector pentru învățământul preșcolar în cadrul ISJ Prahova, foste cadre didactice ale grădiniței, în prezent pensionare, iar oaspete de onoare putem spune că a fost Elena Pătrașcu (90 de ani), primul director al Grădiniței “Iulia Hasdeu” (nr.10). Doamna Pătrașcu a depănat amintiri din primele zile de la deschiderea grădiniței, o clădire nouă și frumoasă, înconjurată de molozul încă nestrâns din urma lucrărilor de construcție; amintiri din primii ani de funcționare, cu creșa și grădinița în aceeași locație; amintiri despre copiii de altădată, unii dintre ei, adulți astăzi, având copii sau chiar nepoți care învață acum la aceeași grădiniță. (video)
Un alt invitat special a fost Aura Dobre, directorul Muzeului Memorial B.P. Hasdeu, care le-a vorbit celor prezenți despre Iulia Hasdeu, patronul spiritual al grădiniței. Aura Dobre a oferit instituției cărți despre viața și opera Iuliei Hasdeu, ca un dar la o aniversare frumoasă.
Au fost multe momente deosebite la această aniversare. A fost prezentată Cartea de Aur” a grădiniței, în care, ce-i drept, nu s-a mai scris de multă vreme; s-a făcut o prezentare în power-point care a inclus fotografii cu generații de copii care au trecut pragul Grădiniței Iulia Hasdeu”; copiii care învață astăzi la această grădiniță le-au prezentat oaspeților mai multe momente artistice. La final, a fost momentul tortului aniversar, la împlinirea a cinci decenii de existență a uneia dintre cele mai bune grădinițe din Câmpina.


16 Nov 2023 20:17 2498 vizualizari


Comentarii






  • 18.11.2023 09:16 Gina Arnautu Am retrăit momente de emoție și bucurie, deoarece cu patru decenii și eu am deschis ușile acestei grădinițe, este locul unde am început activitatea didactica. Mă bucur că valoarea și prestigiul acestei grădinițe s-a păstrat și ca acolo totul este frumos și în ton cu noul. Mult succes colegelor și D nei Director Pătrașcu îmbrățișări, sănătate și binecuvântări. Mult succes!
4313 vizualizari 01 May 2024 15:12 Din 11 mai, în Gara Câmpina se deschide o expoziție cu machete de trenuri

Din 11 mai, în Gara Câmpina se deschide o expoziție cu machete de trenuri

Sâmbătă, 11 mai, de la ora 11.00, într-un spațiu amenajat în clădirea Gării Câmpina, cu acces de pe peronul liniei 1, va avea loc deschiderea unei inedite expoziții de machete de trenuri, dar și diverse amenajări feroviare.

citeste mai mult
1361 vizualizari 20 Apr 2024 22:28 Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

citeste mai mult
1377 vizualizari 31 Mar 2024 08:58 La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2166 vizualizari 25 Mar 2024 21:51 De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV