De luni, 10 mai 2021, începe recensământul general agricol

Actualitate (Categoria articolului)

În perioada 10 mai - 31 iulie 2021, în România se va desfășura recensământul general agricol. Acesta se va derula sub forma unui interviu față în față cu șeful exploatației agricole cu sau fără personalitate juridică, pe baza unui chestionar în format electronic.

Programat inițial anul trecut, la zece ani de la precedentul recensământ agricol, acesta nu a mai avut loc din cauza pandemiei de coronavirus. Scopul recensământului este culegerea de informații și date statistice pentru realizarea unui tablou exhaustiv al caracteristicilor structurale ale exploatațiilor agricole necesare fundamentării programelor și politicilor agricole și de dezvoltare rurală la nivel național, dar și la nivel european. Rezultatele recensământului vor fi folosite pentru fundamentarea politicilor agricole europene comune, care să asigure României un sector agricol competitiv și durabil.
Printre întrebările la care acest recensământ își propune să răspundă se numără și cine va face agricultură în viitor având în vedere structura pe grupe de vârstă a fermierilor; câte femei mai lucrează în agricultură; dacă dispar fermele familiale; devine agricultura dominată de marile întreprinderi; există o pondere a creșterii agriculturii ecologice; cum se schimbă metodele de producție; în ce măsură influențează agricultura mediul și altele. De asemenea, colectarea datelor va viza și situația suprafețelor agricole utilizate, a suprafețelor aflate sub restricții de mediu, a efectivelor de animale și adăposturilor pentru acestea, a persoanelor care lucrează în agricultură, a măsurilor de dezvoltare rurală și altele. Fermierii care refuză să răspundă sau dau informații incorecte riscă amenzi cuprinse între 1.000 și 5.000 lei.
În momentul de față, România este țara din Uniunea Europeană cu cele mai multe și printre cele mai mici exploatații agricole, cu o suprafață medie de 3,6 hectare/exploatație, media europeană fiinde de 16,6 hectare/exploatație.
Recensământul este organizat de Institutul Național de Statistică, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Ministerul Afacerilor Interne, cu suportul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale.

2091 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alexandru 08.05.2021 17:40 Perfect! Poate asa renunta oamenii din gospodarii la vacile din curte. Parca era interzis sa ai porci, vaci si oi in curti pe strazile Municipiului!

Actualitate

2772 vizualizari
18 ian. 2022 09:46

2.891 locuri suplimentare pentru admiterea la școlile postliceale ale MAI. Modificări importante în probele de examen

1 comentarii

În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 67/2022, care modifică HG 477/2021 privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și cel superior de stat. Conform noului act normativ, numărul de locuri pentru anul I, la școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, este de 5.559, mai mult decât dublu față de numărul de locuri aprobat inițial (2.668). Cele 2.891 de locuri suplimentare vor fi alocate celor șase școli postliceale ale MAI, pentru o sesiune de admitere care va avea loc în luna martie a acestui an.

6680 vizualizari
17 ian. 2022 19:20

O câmpineancă este noul ambasador al României la Uniunea Europeană

La finalul anului trecut, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire a noului ambasador al României la Uniunea Europeană, în persoana Iuliei Raluca Matei.

Alte stiri recente

462 vizualizari
18 ian. 2022 20:09

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - inventatorul Carol Przybilla

Continuăm seria prezentării unor câmpineni de foarte mare valoare, astăzi, din păcate, foarte puțin cunoscuți. Unul dintre aceștia este Carol Przybilla.

961 vizualizari
18 ian. 2022 18:57

Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Salariații din învățământ, membri ai sindictelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului. Printre unitățile de învățământ afectate se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina.