Prima zi de școală. Cu griji și emoții, deopotrivă. Și cu cel mai frumos zumzet, al copiilor

Social (Categoria articolului)

Prima zi de școală are farmecul ei. Așa a fost întotdeauna, așa este și acum. O zi cu multe emoții pentru copii, cu emoții și griji, deopotrivă, pentru părinți, o zi în care elevii mai mari se bucură că-și revăd colegii, dar în același timp nu le vine să creadă că a trecut vara, că s-a terminat vacanța. O zi cu multe flori, cu discursuri, cu mesaje frumoase și urări de succes.

Unitățile de învățământ din Câmpina sunt pregătite pentru a-și primi elevii. Nu există probleme majore, toate școlile și liceele au aviz de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică, la toate s-au executat lucrări de igienizări și reparații pe parcursul verii. În general, școlile din Câmpina arată bine, au efectiv complet de cadre didactice și au dotările necesare. Sigur, nu e totul perfect, dar per ansamblu lucrurile merg bine. Astăzi a avut loc festivitatea oficială de deschidere a noului an școlar, iar autoritățile locale și-au împărțit unitățile de învățământ. Ne referim la consilierii locali câmpineni, care au mers la unitățile din ale căror consilii de administrație fac parte. Primarul Horia Tiseanu a fost, ca aproape în fiecare an, la Colegiul Național 'Nicolae Grigorescu', împreună cu consilierii Monica Clinciu, Viorel Bondoc și Constantin Cândea, iar viceprimarul Adrian Pițigoi - la Școala Centrală, împreună cu consilierul Daniel Ioniță.

Astăzi, în centrul atenției s-au aflat boboceii de la clasa pregătitoare. Așa a fost peste tot pe unde există astfel de clase. Și este normal, pentru ei chiar a fost o zi specială. Micuți, foarte drăguți, unii puțin cam speriați, alții mândrii și foarte emoționați. Pentru toți, noi sperăm ca viitorul să le aducă numai lucruri bune. Un zumzet, așa a fost astăzi. Cel mai frumos posibil, zumzetul copiilor.

5151 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2182 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

1911 vizualizari
10 dec. 2018 12:43

Biciclist lovit de o mașină la Filipeștii de Târg. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, duminică după-amiază, cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Filipeștii de Târg. Un biciclist a fost acroșat de o autoutilitară, fiind trântit la pământ. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Din fericire, la acest accident au existat martori. Biciclistul a fost transportat la spital, unde s-a constatat că nu a fost rănit grav.

Alte stiri recente

1647 vizualizari
10 dec. 2018 18:20

Apa potabilă va fi sistată marți, 11 decembrie, la Poiana Câmpina, din cauza unei avarii

HidroPrahova anunță sistarea furnizării apei potabile în comuna Poiana Câmpina, marți, 11 decembrie 2018, între orele 7.00-13.00. Se ia această măsură pentru remedierea unei avarii produse la conducta principală de alimentare cu apă.

2579 vizualizari
10 dec. 2018 12:12

Dalele noi, montate în Parcul de la Soldat din Câmpina, sunt deja crăpate

1 comentarii

Ceea ce se întâmplă în Parcul de la Soldat deja depășește orice limită a bunului simț și devine de-a dreptul revoltător modul în care firma care execută lucrările de modernizare înțelege să-și facă treaba. O "treabă" de peste 1,6 milioane lei, din care se vor scădea, la final, penalitățile pentru întârziere. Dalele noi, montate pe aleile parcului, sunt deja crăpate. Sperăm doar ca administrația locală să se sesizeze și să pună firma Construct Edil SRL Câmpineanca (județul Vrancea) să le schimbe pe proprii bani, nu tot pe buzunarul câmpinenilor.