Incidentele de la Școala Gimnazială "Al. I. Cuza" au redeschis subiectul privind paza unităților de învățământ din Câmpina. Pază asigurată acum de fiecare școală în parte, pe cont propriu. Acolo unde asociațiile de părinți au bani pentru salariile agenților, există și pază. Unde nu sunt bani, nici nu păzește nimeni școala. "Ar trebui să asigurăm noi, de la bugetul local, bani pentru paza tuturor unităților de învățământ din localitate. Este o problemă mult prea serioasă, pentru a nu-i acorda atenția necesară", a afirmat consilierul local Adrian Pițigoi, în cadrul ședinței de aseară a Consiliului Local.
În principiu, toată lumea ar fi de acord cu această propunere. Dar... "Va trebui mai întâi să vedem ce implică acest lucru, care ar fi impactul bugetar pentru asigurarea pazei la toate școlile. Vom analiza situația și vom vedea exact ce înseamnă din punct de vedere financiar, pentru că s-ar putea să fie vorba despre o suma importantă", a afirmat primarul Horia Tiseanu.
Practic, școlile din Câmpina au nevoie de agenți de pază care să fie bine pregătiți și să știe cum să intervină. Varianta cu Poliția Locală a fost exclusă din start din cauza numărului insuficient de agenți locali.
Vă reamintim că la Școala Gimnazială "Al. I. Cuza" nu mai există pază de doi ani, deoarece asociația de părinți nu a mai avut bani pentru plata agenților de pază. În ultima vreme, la această unitate de învățământ au apărut mai multe incidente, în școală intrând, în timpul cursurilor, persoane străine care au generat mai multe conflicte.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.