Incidentele de la Școala Gimnazială "Al. I. Cuza" au redeschis subiectul privind paza unităților de învățământ din Câmpina. Pază asigurată acum de fiecare școală în parte, pe cont propriu. Acolo unde asociațiile de părinți au bani pentru salariile agenților, există și pază. Unde nu sunt bani, nici nu păzește nimeni școala. "Ar trebui să asigurăm noi, de la bugetul local, bani pentru paza tuturor unităților de învățământ din localitate. Este o problemă mult prea serioasă, pentru a nu-i acorda atenția necesară", a afirmat consilierul local Adrian Pițigoi, în cadrul ședinței de aseară a Consiliului Local.
În principiu, toată lumea ar fi de acord cu această propunere. Dar... "Va trebui mai întâi să vedem ce implică acest lucru, care ar fi impactul bugetar pentru asigurarea pazei la toate școlile. Vom analiza situația și vom vedea exact ce înseamnă din punct de vedere financiar, pentru că s-ar putea să fie vorba despre o suma importantă", a afirmat primarul Horia Tiseanu.
Practic, școlile din Câmpina au nevoie de agenți de pază care să fie bine pregătiți și să știe cum să intervină. Varianta cu Poliția Locală a fost exclusă din start din cauza numărului insuficient de agenți locali.
Vă reamintim că la Școala Gimnazială "Al. I. Cuza" nu mai există pază de doi ani, deoarece asociația de părinți nu a mai avut bani pentru plata agenților de pază. În ultima vreme, la această unitate de învățământ au apărut mai multe incidente, în școală intrând, în timpul cursurilor, persoane străine care au generat mai multe conflicte.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.