Administrația locală ar putea rezolva problema pazei în școli, dar...

Actualitate (Categoria articolului)

Incidentele de la Școala Gimnazială "Al. I. Cuza" au redeschis subiectul privind paza unităților de învățământ din Câmpina. Pază asigurată acum de fiecare școală în parte, pe cont propriu. Acolo unde asociațiile de părinți au bani pentru salariile agenților, există și pază. Unde nu sunt bani, nici nu păzește nimeni școala. "Ar trebui să asigurăm noi, de la bugetul local, bani pentru paza tuturor unităților de învățământ din localitate. Este o problemă mult prea serioasă, pentru a nu-i acorda atenția necesară", a afirmat consilierul local Adrian Pițigoi, în cadrul ședinței de aseară a Consiliului Local.

În principiu, toată lumea ar fi de acord cu această propunere. Dar... "Va trebui mai întâi să vedem ce implică acest lucru, care ar fi impactul bugetar pentru asigurarea pazei la toate școlile. Vom analiza situația și vom vedea exact ce înseamnă din punct de vedere financiar, pentru că s-ar putea să fie vorba despre o suma importantă", a afirmat primarul Horia Tiseanu.
Practic, școlile din Câmpina au nevoie de agenți de pază care să fie bine pregătiți și să știe cum să intervină. Varianta cu Poliția Locală a fost exclusă din start din cauza numărului insuficient de agenți locali. 

Vă reamintim că la Școala Gimnazială "Al. I. Cuza" nu mai există pază de doi ani, deoarece asociația de părinți nu a mai avut bani pentru plata agenților de pază. În ultima vreme, la această unitate de învățământ au apărut mai multe incidente, în școală intrând, în timpul cursurilor, persoane străine care au generat mai multe conflicte.

7122 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 30.01.2016 10:25 Este interesant cum puneți problema. Unii consilieri se duc la consiliile de administrație, discuta cu profesorii si parinti, aduc problema in fata consiliului si dumneavoastră îi promovati pe altii gen Pitigoi.
  • Nedelcu Ana 30.01.2016 17:34 E rusinos. Se gasesc bani pentru toate minunile dar pentru paza copiilor vostri nu gasiti!!!
  • Cosmin 30.01.2016 20:02 pt Dan - Nu am fost la sedinta, nu stiu cine a adus problema in atentia Consiliului dar dl Pitigoi a venit cu o solutie concreta si probabil a fost singurul! Ca ceilalti consilieri si primarul doar dau din umeri si se vaita ca de obicei.

Actualitate

5050 vizualizari
28 feb. 2020 17:59

Tânăra din Câmpina NU este infectată cu coronavirus. Rezultatul testelor este negativ

Infecția cu coronavirus nu se confirmă la cele două persoane din județul Prahova internate la Spitalul de Boli Contagioase din Ploiești: tânăra de 19 ani, din Câmpina și bărbatul de 33 de ani, din Bărcănești. În ambele cazuri, rezultatele testelor efectuate la Institutul Național "Matei Balș" este negativ. Informația a fost furnizată de directorul Direcției de Sănătate Publică Prahova, Dan Ioniță.

2997 vizualizari
28 feb. 2020 10:35

Campioana olimpică de tineret, Georgeta Popescu, a primit titlul de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina"

Ședința de joi, 28 februarie 2020, a Consiliului Local a început cu un moment festiv - acordarea tilului de "Cetățean de onoare al municipiului Câmpina" campioanei olimpice de tineret la monobob Georgeta Popescu. Tânăra sportivă a fost invitată în fața Consiliului Local pentru a primi diploma de "Cetățean de onoare", precum și un premiu de 10.000 lei din partea administrației câmpinene.

Alte stiri recente

376 vizualizari
29 feb. 2020 12:49

Cupa României, faza județeană, 16-imi de finală. Rezultate

Sâmbătă și duminică au loc partidele din 16-imile de finală ale fazei județene a Cupei României, fază din care au intrat în competiție și echipele din primul eșalon valoric județean. Primele două partide s-au disputat sâmbătă dimineață, celelate jocuri fiind programate în această după-amiază și mâine dimineață.

679 vizualizari
29 feb. 2020 10:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.