Administrația locală ar putea rezolva problema pazei în școli, dar...

Actualitate (Categoria articolului)

Incidentele de la Școala Gimnazială "Al. I. Cuza" au redeschis subiectul privind paza unităților de învățământ din Câmpina. Pază asigurată acum de fiecare școală în parte, pe cont propriu. Acolo unde asociațiile de părinți au bani pentru salariile agenților, există și pază. Unde nu sunt bani, nici nu păzește nimeni școala. "Ar trebui să asigurăm noi, de la bugetul local, bani pentru paza tuturor unităților de învățământ din localitate. Este o problemă mult prea serioasă, pentru a nu-i acorda atenția necesară", a afirmat consilierul local Adrian Pițigoi, în cadrul ședinței de aseară a Consiliului Local.

În principiu, toată lumea ar fi de acord cu această propunere. Dar... "Va trebui mai întâi să vedem ce implică acest lucru, care ar fi impactul bugetar pentru asigurarea pazei la toate școlile. Vom analiza situația și vom vedea exact ce înseamnă din punct de vedere financiar, pentru că s-ar putea să fie vorba despre o suma importantă", a afirmat primarul Horia Tiseanu.
Practic, școlile din Câmpina au nevoie de agenți de pază care să fie bine pregătiți și să știe cum să intervină. Varianta cu Poliția Locală a fost exclusă din start din cauza numărului insuficient de agenți locali. 

Vă reamintim că la Școala Gimnazială "Al. I. Cuza" nu mai există pază de doi ani, deoarece asociația de părinți nu a mai avut bani pentru plata agenților de pază. În ultima vreme, la această unitate de învățământ au apărut mai multe incidente, în școală intrând, în timpul cursurilor, persoane străine care au generat mai multe conflicte.

8098 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 30.01.2016 10:25 Este interesant cum puneți problema. Unii consilieri se duc la consiliile de administrație, discuta cu profesorii si parinti, aduc problema in fata consiliului si dumneavoastră îi promovati pe altii gen Pitigoi.
  • Nedelcu Ana 30.01.2016 17:34 E rusinos. Se gasesc bani pentru toate minunile dar pentru paza copiilor vostri nu gasiti!!!
  • Cosmin 30.01.2016 20:02 pt Dan - Nu am fost la sedinta, nu stiu cine a adus problema in atentia Consiliului dar dl Pitigoi a venit cu o solutie concreta si probabil a fost singurul! Ca ceilalti consilieri si primarul doar dau din umeri si se vaita ca de obicei.

Actualitate

1095 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1135 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1150 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

803 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.