Încă o corecție pentru Calea Dacia. Asta înseamnă un nou proces între Primăria Câmpina și Ministerul Dezvoltării

Actualitate (Categoria articolului)

Ministerul Dezvoltării Regionale a aplicat o nouă sancțiune financiară (corecție) la proiectul privind modernizarea Căii Dacia din Câmpina. Astăzi, 11 aprilie 2017, se împlinesc exact cinci ani de la inaugurarea pasajului suprateran de la ieșirea din municipiu în DN1, dar problemele legate de această investiție cu fonduri europene par a nu se termina.

Noua corecție aplicată de Ministerul Dezvoltării este în valoare de 104.000 lei, iar motivul acestei noi sancțiuni îl constituie "nerespectarea de către autoritatea contractantă a principiului liberei concurențe". Mai exact, este vorba despre atribuirea, de către Primăria Câmpina, în mod direct, fără licitație sau selecție de oferte, a unor lucrări adiacente investiției. Lucrări de mai mică amploare, cum ar fi mutarea unor conducte sau strângerea și transportul deșeurilor rezultate în urma lucrărilor de construcție, dar pentru care, după cum prevede Ghidul de finanțare, ar fi trebuit organizată licitație sau cerere de oferte.
După cum ne-au precizat reprezentanții Primăriei Câmpina, pentru noua corecție se va face contestație și se va apela din nou la instanța de contencios administrativ. Practic, asta va însemna un nou proces între Primărie și Ministerul Dezvoltării, în condițiile în care, pe rolul instanțelor de judecată, mai există două procese legate de Calea Dacia: unul cu Cast Bănești - la Tribunalul Prahova (despre care vom scrie separat) și unul cu Ministerul Dezvoltării - recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție, pentru o corecție de 7 milioane lei, după ce Primăria a pierdut la Curtea de Apel Ploiești. La Înalta Curte s-a finalizat procedura de regularizare, judecătorii au decis că recursul este admisibil și urmează să se stabilească un prim termen în dosar.
Alte două procese cu Ministerul Dezvoltării Regionale pentru corecțiile aplicate au fost finalizate. Unul a fost câștigat de Primăria Câmpina, în octombrie 2014, iar celălalt a fost câștigat de Ministerul Dezvoltării, în iunie 2016.

5313 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Clara 11.04.2017 13:21 Alt miliard irosit de ... Tiseanu din pusculita campinenilor?! Pe modelul mitei pentru termopanele de la casa tineretului, din aces miliard cât s-a întors in buzunarul primarului ... ?! Iar la 6 milioane euro cât a costat Calea Dacia, înseamnă ca primarul ... Tiseanu e milionar in euro?!?
  • Iosif 11.04.2017 17:54 Am si eu o intrebare: o fi ceva in regula la Calea Dacia? Ca de cand l-au inceput, tot numai probleme, ca pana la urma, cred ca o sa infunde si puscaria cei vinovati!

Actualitate

2594 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

380 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

145 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

579 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: