De câteva săptămâni bune, în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina, trecătorii sunt avertizați să nu atingă acele casete existente în pavaj pentru că există "Pericol de electrocutare!". Iar asta se întâmplă într-o zonă unde aproape tot timpul sunt copii la joacă. Situația durează de ceva timp, iar câmpinenii se întreabă, pe bună dreptate, care este problema. Ei bine, problema este că s-a produs în dese rânduri câte un scurt-circuit din cauza instalației de 220V încastrată direct în beton și neizolată corespunzător.
Primăria Câmpina a trimis la fața locului o echipă de specialiști care a scos casetele cu lumini pavimentale, a constatat unde e problema și a montat panoul cu avertizarea privind pericolul de electrocutare. Încet-încet s-a ars toată instalaţia electrică pavimentală, adică acele lumini dispuse pe o linie, implantate în granit, care dădeau o notă aparte pasajului.
"S-au produs mai multe scurt-circuite pentru că vechea instalaţie de 220V a fost încastrată direct în betonul pe care se află plăcile de granit. Nu ştiu cum s-a putut realiza o astfel de lucrare, dar acum este nevoie de rezolvarea situaţiei. Specialiștii la care am apelat ne-au prezentat următoarea soluție: să spargem pasajul pe porţiunea care era iluminată, să realizăm un mic șanț pe care să introducem rețeaua electrică, dar izolată corespunzător. Va exista şi un mic transformator, pentru a aduce instalația de la 220V la 120V, astfel încât să nu mai existe un risc de electrocutare. Echipa de specialiști ne-a asigurat că în următoarele două săptămâni se va începe realizarea acestei mici lucrări şi situaţia va fi rezolvată", ne-a declarat viceprimarul Adrian Pițigoi.
Trei ani de închisoare cu suspendare, aceasta este sinteza pedepsei aplicate de instanța de la Judecătoria Câmpina poentru autoarea accidentului cumplit de pe trecerea de pietoni de la Salcie, în urma căruia un băiat de 17 ani și-a pierdut viața.
Odată cu începerea vacanței de vară, polițiștii din cadrul Biroului Siguranța Școlară, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Ploiești și ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul IJP Prahova, desfășoară activități de informare și prevenire în cadrul Campaniei ”Dorințe îndeplinite la vârste potrivite”.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.