Pasajul de la Ceas va fi spart pentru înlocuirea și izolarea corespunzătoare a instalației de iluminat pavimental

Actualitate (Categoria articolului)

De câteva săptămâni bune, în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina, trecătorii sunt avertizați să nu atingă acele casete existente în pavaj pentru că există "Pericol de electrocutare!". Iar asta se întâmplă într-o zonă unde aproape tot timpul sunt copii la joacă. Situația durează de ceva timp, iar câmpinenii se întreabă, pe bună dreptate, care este problema. Ei bine, problema este că s-a produs în dese rânduri câte un scurt-circuit din cauza instalației de 220V încastrată direct în beton și neizolată corespunzător.

Primăria Câmpina a trimis la fața locului o echipă de specialiști care a scos casetele cu lumini pavimentale, a constatat unde e problema și a montat panoul cu avertizarea privind pericolul de electrocutare. Încet-încet s-a ars toată instalaţia electrică pavimentală, adică acele lumini dispuse pe o linie, implantate în granit, care dădeau o notă aparte pasajului.
"S-au produs mai multe scurt-circuite pentru că vechea instalaţie de 220V a fost încastrată direct în betonul pe care se află plăcile de granit. Nu ştiu cum s-a putut realiza o astfel de lucrare, dar acum este nevoie de rezolvarea situaţiei. Specialiștii la care am apelat ne-au prezentat următoarea soluție: să spargem pasajul pe porţiunea care era iluminată, să realizăm un mic șanț pe care să introducem rețeaua electrică, dar izolată corespunzător. Va exista şi un mic transformator, pentru a aduce instalația de la 220V la 120V, astfel încât să nu mai existe un risc de electrocutare. Echipa de specialiști ne-a asigurat că în următoarele două săptămâni se va începe realizarea acestei mici lucrări şi situaţia va fi rezolvată", ne-a declarat viceprimarul Adrian Pițigoi.

4060 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Tudor 17.07.2018 23:14 Și Frațilă a vrut să dărâme clădirile de lângă terasa Seva doar pentru că erau niște șoareci. Acum Pitigooi vrea să spargă tot pasajul de la ceas ca sa schimbe 4 becuri. Pițigoi nu a auzit de lămpi solare, independente? Sau nu mai are de lucru firma de la Șirna? Băi, sunteți de tot râsul.

Actualitate

451 vizualizari
14 dec. 2018 20:16

Primarul Câmpinei vrea un nou împrumut bancar, în valoare de 25 milioane lei, pentru investiții

Pe ordinea de zi a ședinței de marți, 18 decembrie 2018, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Horia Tiseanu, care prevede aprobarea unei finanțări rambursabile interne, adică a unui credit bancar în valoare de 25 milioane lei, cu o maturitate de zece ani, din care trei ani perioadă de grație și șapte ani perioadă de rambursare. Dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul Local, Câmpina va accesa cel mai mare credit bancar din câte a luat vreodată, iar gradul de îndatorare al municipiului va ajunge la 30%.

1813 vizualizari
13 dec. 2018 19:15

Încă o amânare în procesul în care primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție. A treia amânare în mai puțin de 30 de zile

4 comentarii

Al treilea termen al procesului în care primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de fapte de corupție a adus o nouă amânare. Termenul următor a fost fixat pentru 10 ianuarie 2019.

Alte stiri recente

1631 vizualizari
14 dec. 2018 09:00

Elevii unei clase de la Liceul Energetic din Câmpina au scris și lansat o carte despre relația cu părinții

Biblioteca Liceului Tehnologic Energetic din Câmpina a fost, zilele trecute, gazda unei lansări de carte. O carte scrisă chiar de elevii liceului. Elevii clasei a XII-a T (dirigintă Denisa Stoicescu) au finalizat un proiect deosebit, care a durat șase luni: scrierea și lansarea cărții "De vorbă cu părinții mei - mic tratat de educație și familie".

2844 vizualizari
13 dec. 2018 13:15

Cei patru foști angajați ai Institutului din Câmpina, premiați cu "Medalia Centenarului", invitați să viziteze fostul lor loc de muncă

3 comentarii

Conducerea Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina, din cadrul OMV Petrom, i-a invitat pe cei patru foști angajați, premiați de administrația locală cu ocazia Zilei Naționale a României cu "Medalia Centenarului", să viziteze instituția în care au lucrat mulți ani și pe care au reprezentat-o întotdeauna cu cinste.