Au fost premiați câștigătorii concursului ”Câmpina pe firul istoriei”, destinat elevilor de liceu

Social (Categoria articolului)

Luni, 9 mai 2022, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” a avut loc concursul ”Câmpina pe firul istoriei”, organizat sub egida Primăriei și Consiliului Local Câmpina și în parteneriat cu Asociația ”Cultul Eroilor”. A fost un concurs de istorie locală, adresat elevilor de liceu.

16 elevi din patru licee câmpinene s-au înscris la acest concurs. S-au tras la sorți 20 de întrebări de istorie locală, iar juriul a avut o mare surpriză - trei eleve s-au clasat pe primul loc, la egalitate de puncte - 97,5 puncte, aproape de punctajul maxim. Este vorba de elevele Bianca Maria Mociorniță (clasa a IX-a), Ioana Sânziana Drăguț (clasa a X-a) și Anca Niculina Iosif (clasa a X-a), toate cele trei câștigătoare fiind de la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” și având ca profesor de istorie pe Ofelia Negoiță.
Juriul a fost format din profesorul Dănuț Viorel Ionescu - de la Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza, căpitan în rezervă Constantin Miclăușanu și locotenent colonel în rezervă Sorin Goșu.
Între concursul propriu-zis și momentul premierii au fost prezentate teme despre Ziua Regalității (eleva Cătălina Dabija), Ziua Europei (Alexandra Toma, responsabilul Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina), Ziua Independenței (profesor Marcel Vlădescu) și Ziua Victoriei din cel de-al doilea război mondial (colonel în rezervă Marian Dulă, președintele Asociației ”Cultul Eroilor”).

3660 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Maflen 09.05.2022 21:49 Cine este capitanul in rezerva Miclausanu,asa implicat in " istoria locala"?
  • Anonim 10.05.2022 09:51 "Cultura" in Campina e ZERO. Am mai vazut astfel de concursuri pe vremea comunismului cand trebuia sa scriem poezii de glorificare. PATETIC! Fata aia de la teatru e tanara, sa se mai inspire si ea si din activitati potrivite sec. 21. Dar cred ca cer prea mult ca ... nu stie nici sa scrie corect romaneste.

Social

79 vizualizari
06 iun. 2023 22:36

Greva din învățământ continuă și la Câmpina. Contradicții între ministrul Educației și liderii sindicali

Greva din învățământ a continuat și marți, 6 iunie, după minivacanța de Rusalii. La Câmpina, în toate unitățile de învățământ se face grevă, într-o proporție mai mare sau mai mică.

1679 vizualizari
28 mai 2023 08:46

Echipa Școlii Centrale Câmpina a participat la faza județeană a concursului ”Educație rutieră - Educație pentru viață”

Sâmbătă, 27 mai, în Parcul Memorial Constantin Stere, din comuna Bucov, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat faza județeană a concursului național ”Educație rutieră- Educație pentru viață". În competiție, au participat șase echipe a câte patru elevi din ciclurile primare și gimnaziale din unități de învățământ din Câmpina (Școala Gimnazială Centrală) și din orașele Comarnic, Mizil,  Sinaia, Plopeni și Vălenii de Munte. 

Alte stiri recente

689 vizualizari
06 iun. 2023 20:46

Cupa României. CS Șirna Varnița - Tricolorul Breaza 2-2, 4-3 după prelungiri

Lovitură de teatru marți după-amiază în semifinalele Cupei României, unde liderul incontestabil al campionatului Ligii A, Tricolorul Breaza, nu a putut să treacă de ocupanta locului 1 în Seria Vest a Superligii B1, al treilea eșalon județean, CS Șirna Varnița.

724 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

1 comentarii

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.