Au fost premiați câștigătorii concursului ”Câmpina pe firul istoriei”, destinat elevilor de liceu

Social (Categoria articolului)

Luni, 9 mai 2022, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” a avut loc concursul ”Câmpina pe firul istoriei”, organizat sub egida Primăriei și Consiliului Local Câmpina și în parteneriat cu Asociația ”Cultul Eroilor”. A fost un concurs de istorie locală, adresat elevilor de liceu.

16 elevi din patru licee câmpinene s-au înscris la acest concurs. S-au tras la sorți 20 de întrebări de istorie locală, iar juriul a avut o mare surpriză - trei eleve s-au clasat pe primul loc, la egalitate de puncte - 97,5 puncte, aproape de punctajul maxim. Este vorba de elevele Bianca Maria Mociorniță (clasa a IX-a), Ioana Sânziana Drăguț (clasa a X-a) și Anca Niculina Iosif (clasa a X-a), toate cele trei câștigătoare fiind de la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” și având ca profesor de istorie pe Ofelia Negoiță.
Juriul a fost format din profesorul Dănuț Viorel Ionescu - de la Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza, căpitan în rezervă Constantin Miclăușanu și locotenent colonel în rezervă Sorin Goșu.
Între concursul propriu-zis și momentul premierii au fost prezentate teme despre Ziua Regalității (eleva Cătălina Dabija), Ziua Europei (Alexandra Toma, responsabilul Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina), Ziua Independenței (profesor Marcel Vlădescu) și Ziua Victoriei din cel de-al doilea război mondial (colonel în rezervă Marian Dulă, președintele Asociației ”Cultul Eroilor”).

3238 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Maflen 09.05.2022 21:49 Cine este capitanul in rezerva Miclausanu,asa implicat in " istoria locala"?
  • Anonim 10.05.2022 09:51 "Cultura" in Campina e ZERO. Am mai vazut astfel de concursuri pe vremea comunismului cand trebuia sa scriem poezii de glorificare. PATETIC! Fata aia de la teatru e tanara, sa se mai inspire si ea si din activitati potrivite sec. 21. Dar cred ca cer prea mult ca ... nu stie nici sa scrie corect romaneste.

Social

196 vizualizari
30 nov. 2022 15:58

Participare record la Concursul de creație literară pentru elevi de la Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” Câmpina

Concursul de creație literară adresat elevilor din școlile și liceele câmpinene a strâns la ediția din acest an un număr record de participanți - 92. Marți, 29 noiembrie, imediat după prânz, a avut loc festivitatea de premiere, la care administrația locală a fost reprezentată de Liviu Davidescu, consilier local, președintele Comisiei pentru Cultură și Tineret, din cadrul Consiliului Local Câmpina.

2066 vizualizari
30 nov. 2022 09:35

Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu” Câmpina derulează proiectul ”Împreună, dincolo de diferențe”, în cadrul programului Erasmus+

”Împreună, dincolo de diferențe” este titlul unui proiect din cadrul Programului Erasmus+ la care au participat elevi și cadre didactice de la Școala Gimnazială ”B.P. Hasdeu”. În cadrul acestui proiect au mai participat școli din Spania, Italia, Grecia, Lituania și Croația. 

Alte stiri recente

528 vizualizari
30 nov. 2022 13:58

Sărbătoarea ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României, sărbătorite la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina

Marți, 29 noiembrie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a avut loc o manfestare prin care au fost sărbătorite ”Sf. Andrei” și Ziua Națională a României. Chiar dacă la acest eveniment nu au putut lua parte decât elevi și cadre didactice ale acestei instituții de învățământ, manifestarea a fost una emoționantă și deosebit de frumoasă.

1753 vizualizari
30 nov. 2022 13:16

Directorul Școlii de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, Vasile Tache, a fost avansat la gradul de chestor

1 comentarii

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat în cursul zilei de marți, 29 noiembrie, mai multe decrete privind unele avansări în grad.