Au fost premiați câștigătorii concursului ”Câmpina pe firul istoriei”, destinat elevilor de liceu

Social (Categoria articolului)

Luni, 9 mai 2022, la Casa de Cultură ”Geo Bogza” a avut loc concursul ”Câmpina pe firul istoriei”, organizat sub egida Primăriei și Consiliului Local Câmpina și în parteneriat cu Asociația ”Cultul Eroilor”. A fost un concurs de istorie locală, adresat elevilor de liceu.

16 elevi din patru licee câmpinene s-au înscris la acest concurs. S-au tras la sorți 20 de întrebări de istorie locală, iar juriul a avut o mare surpriză - trei eleve s-au clasat pe primul loc, la egalitate de puncte - 97,5 puncte, aproape de punctajul maxim. Este vorba de elevele Bianca Maria Mociorniță (clasa a IX-a), Ioana Sânziana Drăguț (clasa a X-a) și Anca Niculina Iosif (clasa a X-a), toate cele trei câștigătoare fiind de la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” și având ca profesor de istorie pe Ofelia Negoiță.
Juriul a fost format din profesorul Dănuț Viorel Ionescu - de la Colegiul Național Militar ”Dimitrie Cantemir” Breaza, căpitan în rezervă Constantin Miclăușanu și locotenent colonel în rezervă Sorin Goșu.
Între concursul propriu-zis și momentul premierii au fost prezentate teme despre Ziua Regalității (eleva Cătălina Dabija), Ziua Europei (Alexandra Toma, responsabilul Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina), Ziua Independenței (profesor Marcel Vlădescu) și Ziua Victoriei din cel de-al doilea război mondial (colonel în rezervă Marian Dulă, președintele Asociației ”Cultul Eroilor”).

2868 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Maflen 09.05.2022 21:49 Cine este capitanul in rezerva Miclausanu,asa implicat in " istoria locala"?
  • Anonim 10.05.2022 09:51 "Cultura" in Campina e ZERO. Am mai vazut astfel de concursuri pe vremea comunismului cand trebuia sa scriem poezii de glorificare. PATETIC! Fata aia de la teatru e tanara, sa se mai inspire si ea si din activitati potrivite sec. 21. Dar cred ca cer prea mult ca ... nu stie nici sa scrie corect romaneste.

Social

1442 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3037 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

4433 vizualizari
24 iun. 2022 07:32

Circulație oprită pe Bulevardul Bălcescu din Câmpina, de la sensul giratoriu până la Casa Tineretului, sâmbătă, 25 iunie 2022, de la 9.00 la 13.00

Primăria Câmpina anunță că traficul rutier va fi oprit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între intersecțiile cu străzile Câmpului și Orizontului, sâmbătă 25 iunie 2022, în intervalul orar 9.00-13.00.

1677 vizualizari
24 iun. 2022 07:23

Câmpina are o pleiadă de campioni sportivi în activitate. Ce facem cu ei? În ce fel îi ajută comunitatea?

Succesul colosal la înotătorului David Popovici la Mondialele de natație de la Budapesta a readus în atenție o discuție mai veche, mai amplă. Pe rețelele de socializare sau cu orice altă ocazie, persoane publice care nu au nicio legătură cu sportul, cu atât mai puțin cu această disciplină sau cu acest băiat minunat, se înghesuie să-l felicite, într-o încercare disperată de a se asocia cu succesul său, succes la care acești oameni nu au avut nicio contribuție. Dar absolut niciuna!