Pe 12 ianuarie 2023, procesul penal în care fostul primar al municipiului Câmpina este acuzat de fapte de corupție a avut al 57-lea termen de judecată. De la primul termen au trecut patru ani și trei luni (mai mult decât un mandat de ales local), iar nici măcar prima instanță nu a apucat să se pronunțe asupra capetelor de acuzare ale procurilor DNA la adresa fostului primar al municipiului Câmpina din perioada 2004-2020.
Vă reamintim că alături de Horia Tiseanu au mai fost trimiși în judecată Gheorghe Ecaterinescu - fostul director al Direcției Economice Câmpina (care a decedat pe 5 martie 2018) și Carmen Gheorghe - fostul director al Poliției Locale Câmpina, ambii pentru complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, lui Horia Tiseanu i s-a pus poprire pe veniturile din indemnizația de primar pentru recuperarea sumei de aproximativ 140.000 lei, considerată prejudiciu. De asemenea, vă reamintim că, în cadrul anchetei declanșate de DNA în urma unui control al Curții de Conturi, deja mai mulți angajați ai Primăriei Câmpina au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției, instanța pronunțând sentințe de închisoare cu suspendare în cazul lor, sentințe rămase definitive.
De asemenea, vă reamintim că fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de procurării DNA de fapte de corupție - trafic de influență, abuz în serviciu și instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată. Conform Codului Penal, dacă va fi găsit vinovat de fiecare dintre cele trei fapte de care este acuzat, Horia Tiseanu va avea de ispășit o pedeapsă cu închisoarea destul de mare, pentru fiecare dintre ele putând primi până la 7 ani închisoare. Sigur, acest lucru este destul de departe, având în vedere ”graba” instanței de la Tribunalul Prahova și faptul că termenul până la prescripție se apropie cu fiecare nouă zi care trece.
Următorul termen, al 58-lea, fixat în procesul lui Horia Tiseanu este 7 februarie 2023.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.