CONTACT

Procesul lui Horia Tiseanu a ajuns la a 58-a înfățișare în mai bine de patru ani. Și nu a trecut încă de prima instanță...

- Actualitate -

Procesul lui Horia Tiseanu a ajuns la a 58-a înfățișare în mai bine de patru ani. Și nu a trecut încă de prima instanță...

Pe 12 ianuarie 2023, procesul penal în care fostul primar al municipiului Câmpina este acuzat de fapte de corupție a avut al 57-lea termen de judecată. De la primul termen au trecut patru ani și trei luni (mai mult decât un mandat de ales local), iar nici măcar prima instanță nu a apucat să se pronunțe asupra capetelor de acuzare ale procurilor DNA la adresa fostului primar al municipiului Câmpina din perioada 2004-2020. 

Vă reamintim că alături de Horia Tiseanu au mai fost trimiși în judecată Gheorghe Ecaterinescu - fostul director al Direcției Economice Câmpina (care a decedat pe 5 martie 2018) și Carmen Gheorghe - fostul director al Poliției Locale Câmpina, ambii pentru complicitate la abuz în serviciu. De asemenea, lui Horia Tiseanu i s-a pus poprire pe veniturile din indemnizația de primar pentru recuperarea sumei de aproximativ 140.000 lei, considerată prejudiciu. De asemenea, vă reamintim că, în cadrul anchetei declanșate de DNA în urma unui control al Curții de Conturi, deja mai mulți angajați ai Primăriei Câmpina au încheiat acorduri de recunoaștere a vinovăției, instanța pronunțând sentințe de închisoare cu suspendare în cazul lor, sentințe rămase definitive.
De asemenea, vă reamintim că fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, este acuzat de procurării DNA de fapte de corupție - trafic de influență, abuz în serviciu și instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată. Conform Codului Penal, dacă va fi găsit vinovat de fiecare dintre cele trei fapte de care este acuzat, Horia Tiseanu va avea de ispășit o pedeapsă cu închisoarea destul de mare, pentru fiecare dintre ele putând primi până la 7 ani închisoare. Sigur, acest lucru este destul de departe, având în vedere ”graba” instanței de la Tribunalul Prahova și faptul că termenul până la prescripție se apropie cu fiecare nouă zi care trece. 
Următorul termen, al 58-lea, fixat în procesul lui Horia Tiseanu este 7 februarie 2023.


16 Jan 2023 20:27 2882 vizualizari


Comentarii






  • 18.01.2023 09:07 Coco Chanel Toata lumea'' trage'' la prescrierea pedepsei.Oricum s-a facut de ras grupa mare.Sa consumi bonuri de benzina de la sera dar mai ales sa-ti tragi Opel de 40000 euro din banii primariei ,cand tu puteai lejer sa-ti cumperi unul din banii tai,e de cascadorii rasului.E drep ca dragostea l-a facut sa divorteze si sa construiasca casa pentru noua lui iubire,cheltuieli mari.Dragostea e oarba dar si justitia este oarba.Nu?Bani din fonduri europene sunt oricum,nu trebuia ''sa lase'' nimeni nimic!Chestia cu masina cumparata pentru Politia locala chiar scoate in evidenta prostia maxima.Cineva tot dadea pe goarna mizeria asta.
  • 18.01.2023 08:31 Petrescu Iulian Bine ar fi că cine a făcut ilegalități ,indiferent ce poziție ocupa ,sau a ocupat,să fie pedepsit ,,în funcție de fapta ,sau fapte ,să nu se mai creeze ,precedente.
  • 16.01.2023 21:19 Anonim Dacă Tiseanu va fi condamnat sau nu, vom vedea. Cert este faptul că Moldoveanu a fost deja condamnat definitiv de instanță la 1an și 4 luni de închisoare, cu amânarea executării pedepsei. Tot cert este și faptul că Tiseanu a câștigat procesul cu Ministerul Dezvoltării și i-a lăsat lui Moldoveanu un porcoi de bani cu care se laudă acum. Tot cert este faptul că Tiseanu i-a lăsat lui Moldoveanu gata făcute, chiat și semnate unele, o grămadă de proiecte cu finanțare europeana și acum Moldoveanu se laudă cu ele. Cert.
  • 16.01.2023 20:51 Aristide ”Serviciile” la datorie. Nu-și debarcă oamenii în public. La fel și ”oculții”.
  • 16.01.2023 20:48 A.G Si peste 10 ani se rejudeca.Asta e Romania.Si cei care inca il iubesc si se afisau cu el ii vor duce pachet sau vorbim ca si in cazul Guran? #CAMPINADOARCUPENALI...astia sunt intelectualii frumosi si liberi?Ca si in cazul acelei tinere care a ucis copilul nu se va intampla NIMIC.Si nu sunt singurii care au dus de rapa orasul.
16 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
288 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație, soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
2527 vizualizari 02 May 2024 22:11 Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

Georgeta Popescu este noul consilier personal al primarului municipiului Câmpoina, Alin Moldoveanu

De la 1 mai, Cătălin Paraschiv a devenit manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, în urma câștigării unui concurs, astfel că postul de consilier personal al primarului Alin Moldoveanu, ocupat de acesta până la finalul lunii aprilie, devenise vacant.

citeste mai mult
2057 vizualizari 01 May 2024 15:53 Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Scandal monstruos în Consiliul Local Câmpina. De la ”minciună” la ”am fost puși la zid”

Ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie a adus un scandal monstruos în rândul aleșilor locali, din unele puncte de vedere, fără precedent în actuala Legislatură.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV