CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Horia Tiseanu este urmărit penal pentru abuz în serviciu și luare de mită

- Actualitate -

Horia Tiseanu este urmărit penal pentru abuz în serviciu și luare de mită

Zi plină, astăzi, la DNA Ploiești, unde au ajuns mai mulți câmpineni: primarul Horia Tiseanu, șoferul acestuia - Robert Hintz, fostul director al Direcției Economice - Gheorghe Ecaterinescu, dar și fostul șef al Poliției Locale Câmpina - Carmen Gheorghe, actualmente directorul Poliției Locale Ploiești. Tot ce am scris astăzi a fost mai mult pe surse. Acum suntem în măsură să vă prezentăm date oficiale furnizate de Direcția Națională Anticorupție.

DNA Ploiești a dispus începerea urmăririi penale față de primarul Horia Tiseanu și luare măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și luare de mită. Horia Tiseanu este inculpat în acest dosar de corupție. DNA a dispus și efectuarea urmăririi penale față de suspecții: Gheorghe Ecaterinescu, Carmen Gheorghe și Costin Octavian Micu, toți trei pentru complicitate la abuz în serviciu.
Concret, primarul Tiseanu este acuzat de abuz în serviciu pentru că a folosit în scop personal și exclusiv autoturismul Opel Insignia, achiziționat cu bani publici pentru Poliția Locală, cu încălcarea dispozițiilor legale. De asemenea, este acuzat de luare de mită pentru că a pretins 10% din valoarea unui contract reprezentantului unei societăți comerciale, în schimbul banilor facilitând firmei respective câștigarea unei selecții de oferte.

Iar acum haideți să vedem faptele, așa cum sunt ele prezentate în ordonanța procurorilor DNA:

"1. În cursul anului 2014, inculpatul Tiseanu Laurențiu Horia, în calitate de primar al municipiului Câmpina, a pretins de la reprezentantul unei societăți comerciale un procentaj de 10% din valoarea unui contract de execuție lucrări în sumă totală de 317.817 lei, din care a primit efectiv suma de 17.000 de lei. În schimbul acestor bani, inculpatul a facilitat firmei omului de afaceri câștigarea selecției de oferte (la cererea primarului Tiseanu Horia Laurențiu au fost întocmite alte două oferte la prețuri superioare, fapt ce a asigurat desemnarea ca și câștigătoare a ofertei societății reprezentate de omul de afaceri) și a procedat la aprobarea încheierii contractului respectiv.

2. În cursul anului 2014, inculpatul Tiseanu Horia Laurențiu, în calitate de primar al municipiului Câmpina, beneficiind de ajutorul suspecților Ecaterinescu Gheorghe, Micu Costin-Octavian și Gheorghe Carmen Daniela, a dispus achiziționarea unei mașini marca Opel Insignia, în scopul folosirii personale și exclusive, cu încălcarea dispozițiilor legale. Autoturismul a fost cumpărat din fondurile alocate Poliției Locale Câmpina (unitate fără personalitate juridică, aflată în subordinea primarului) deoarece, conform prevederilor legale, Primăria Câmpina nu avea dreptul de a achiziționa niciun fel de autoturism pentru folosința proprie. 
Pentru a păstra o aparență de legalitate au fost întocmite două facturi pentru cumpărarea autoturismului, ambele emise de societatea reprezentată de suspectul Micu Costin-Octavian, în valoare totală de 131.600,66 lei (79.802,20+51.798,46 lei), echivalent al sumei de 29.654 euro. Ulterior, documentele respective au fost înregistrate în contabilitatea instituției publice în conturi separate, cu consecința aparentei respectări a pragului valoric legal de 18.000 de euro, în contextul în care s-a considerat că o achiziție în această limită ar fi fost legală (este de menționat că, potrivit O.U.G. 34/2009, cu completările ulterioare, instituțiilor publice li se interzisese la acea dată însuși dreptul de a achiziționa autoturisme). 
Prin aceste demersuri, inculpatul Tiseanu Laurențiu Horia a prejudiciat bugetul local, fiind totodată creat un folos necuvenit atât pentru acesta, prin utilizarea nelegală a autovehiculului, cât și pentru societatea reprezentată de suspectul Micu Costin-Octavian, achiziția făcându-se cu încălcarea dispozițiilor legale'.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Horia Tiseanu trebuie să respecte următoarele obligații:
a) să se prezinte la sediul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Ploiești sau la sediile instanțelor de judecată, ori de câte ori este chemat,
b) să informeze de îndată organele judiciare cu privire la schimbarea locuinței,
c) să se prezinte la Inspectoratul de Poliție Județean Prahova - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat,
d) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,
e) să nu exercite funcția de primar al municipiului Câmpina,
f) să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.
În cazul în care sunt încălcate cu rea-voință aceste obligații, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu arestul la domiciliu sau cu arestul preventiv. Inculpatului și suspecților li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 și 307 Cod de Procedură Penală.


27 Sep 2016 19:52 7761 vizualizari


Comentarii


  • 28.09.2016 10:16 dna aurica De fapt el s-a sacrificat luind "MITA" sa plateasca datoriile partidului HAHAHHA,blestemat oras sa fie condus Politic de niste HOTI si SMECHERI,probabil ca a luat SPAGA de multe ori dar greu de dovedit neexistand denunturi ca in acest caz.Asta era VIZIUNEA DE VIITOR, SPAGA PERSONALA ce aduce bunastare doar familiala, ce locuri de munca pt prosti au distrus viitorul multor generatii de acum incolo si culmea fara speranta de mai bine.Cam asta e mizeria de POLITICA ce se propaga in campaniile mincinoase.Cine mai crede in POLITICA HOTILOR,gandurile lor sunt doar la FURAT.HUUUUUUUUUUO,RUSINEEEEEEEEEEE. Legislatia e fffffffff.proasta trebuiesc marite pedepsele si condamnati la URGENTA doar asa dispar HOTII cu ganduri ascunse.
  • 28.09.2016 09:29 danut primarul Tiseanu este adevaratul edil al mileniului in care traim, un Liberal care si-a consumat energia pt comunitatea campineana......degeaba alti mitomani isi hranesc impostura din frontul invizibil
  • 28.09.2016 07:37 Ilie Faptul ca soferul primarului nu mai apare in comunicatul DNA este evident ca a spus tot si l-a bagat pe Tiseanu la apa, pentru ca este cert ca stie multe lucruri despre el! Incet-incet, raul din Primaria Campina va iesi la suprafata!
  • 28.09.2016 07:31 Mady Ce rusine de om! Stia toata lumea ca ia spaga, dar cand vezi intr-un comunicat DNA parca suna altfel... Si imi aduc aminte ca ne vorbea el de legalitate, moralitate, ca el respecta legea. RUSINE!
1030 vizualizari 25 Jun 2024 20:31 O singură ofertă pentru modernizarea ștrandului de la Casa Tineretului. Licitația va fi reluată

O singură ofertă pentru modernizarea ștrandului de la Casa Tineretului. Licitația va fi reluată

Data de 23 iunie a fost termenul limită până la care s-au putut depune oferte pentru licitația privind modernizarea ștrandului de la Casa Tineretului, din Câmpina.

citeste mai mult
744 vizualizari 25 Jun 2024 10:36 Trei garaje au fost mistuite de flăcări noaptea trecută, la Florești

Trei garaje au fost mistuite de flăcări noaptea trecută, la Florești

Noaptea trecută, în jurul orei 00.30, la Florești, pe Strada Școlii, a avut loc un incendiu, care a mistuit trei garaje.

citeste mai mult
975 vizualizari 24 Jun 2024 23:42 Primim de la cititori. Avarie la o conductă de apă pe Bulevardul Nicolae Bălcescu

Primim de la cititori. Avarie la o conductă de apă pe Bulevardul Nicolae Bălcescu

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse în seara de luni pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în zona blocurilor dintre Lidl și stadion.

citeste mai mult
4217 vizualizari 24 Jun 2024 17:24 Ploaia torențială a inundat pasajul de la Ceas, din centrul Câmpinei. Mesaj RO-ALERT pentru mai multe localități limitrofe

Ploaia torențială a inundat pasajul de la Ceas, din centrul Câmpinei. Mesaj RO-ALERT pentru mai multe localități limitrofe

Ploaia torențială care a căzut luni după-amiază și la Câmpina a dus la inundarea Pasajului de la Ceas, din centrul localității. Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a trimis imagini sugestive în acest sens.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV