Administrația câmpineană contractează două noi credite de peste 12,4 milioane lei pentru refinanțarea datoriei publice locale

Actualitate (Categoria articolului)

La ultima ședință ordinară din 2019, Consiliului Local Câmpina a aprobat o hotărâre privind contractarea a două noi credite, în valoare totală de peste 12,4 milioane lei, pentru refinanțarea datoriei publice locale. Este vorba despre două finanțări rambursabile interne pentru refinanțarea împrumuturilor contractate anii trecuți de la BCR (două credite), CEC Bank și BRD.

Proiectul - destul de tehnic - prezintă și date interesante privind activitatea financiară a municipalității câmpinene. Astfel, pentru cele două credite, unul în valoare de 3 milioane lei (contractat la BCR, în 2013) și unul de 6,8 milioane lei (contractat la BRD, în 2015) se va contracta un împrumut de 9.857.143 lei, cu o maturitate de 5 ani, iar pentru alte două împrumuturi în valoare de 570.656 lei (contract la BCR, în 2010) și 2 milioane lei (contractat la CEC Bank, în 2011) se va contracta un alt împrumut în valoare de 2.570.656 lei, tot cu o maturitate de 5 ani. Practic, administrația câmpineană își refinanțează cele patru credite actuale, urmând să rămână doar cu două credite pe care le va contracta în urma desfășurării unei proceduri de selecție, după cum a menționat primarul Horia Tiseanu în cadrul ședinței Consiliului Local. (video)
De ce s-a ajuns la această soluție? Pe scurt, iată explicația din raportul de specialitate al Direcției Economice din cadrul Primăriei Câmpina: ”În urma analizei veniturilor și cheltuielilor bugetului local, s-a constatat că veniturile, după deducerea cheltuielilor, sunt insuficiente pentru acoperirea sumelor necesare proiectelor de investiții. Diminuarea impozitului pe venit, implementată din anul 2018, va conduce la o accentuare a diminuării veniturilor cu efecte imediate în asigurarea finanțării pentru finalizarea unor proiecte”. De asemenea, sunt invocate și alte argumente tehnice - costuri mai reduse, flexibilitate mai mare, eliminarea comisionului de rambursare anticipată, libertatea de stabilire a condițiilor împrumutului în privința plafonului necesar, a corelării nivelului dobânzilor și alte detalii tehnice.
Raportul de specialitate al Direcției Economice mai menționează că gradul de îndatorare se va diminua în punctul său maxim - în 2023, de la 17,55% la 15,3%. Reamintim că, în anul 2019, în bugetul local al municipiului Câmpina ponderea cheltuielilor cu salariile și funcționarea a ajuns la aproximativ 83%, în vreme ce diferența, de aproximativ 17%, a fost folosită pentru dezvoltare - investiții.
Raportul de specialitate al Direcției de Investiții din cadrul Primăriei Câmpina menționează că prin aceste împrumuturi se va asigura co-finanțarea pentru proiectele cu fonduri europene, dar și finanțarea pentru reparații și reabilitare Calea Doftanei.

5987 vizualizari
11

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
 • Rin 05.01.2020 21:48 Și dacă vine criza economică , sau creste inflația, cum acoperă Primăria acest împrumut? De ce nu reduc cheltuielile cu salariile din Primarie , sau de ce nu fac restructurări? Vor mari taxele pentru populație iar ei tot bine vor trai.Avem ce meritam: un cercetat penal in funcția de primar, un oportunist in funcția de viceprimar și niște marionete in Consiliul Local.
 • SUNTEM CU OCHII PE VOI 06.01.2020 06:51 ASA E ,CINE ARE PIXUL IN MANA ??? RUSINE !!! UN SALARIU DECENT E OK ,NU CRED CA MERITATI MAI MULT DECAT UN POMPIER SAU SOFER DE AMBULANTA ,VOI NU SALVATI NIMIC IN AFARA DE BANI IN BUZUNARELE PROPRII . POLITIA LOCALA ,AU SALARII NESIMTITE FARA PREGATIRE SI CU AROGANTA MAXIMA EI DEPASESC LA SALARIU SI CEL MAI MIC GRAD DIN MAPN ,MAI !!!
 • Cornelia 06.01.2020 11:17 Ce primar capabil, iar ne îndatorează! Să-și îndese buzunarele oare? Câmpinenii deja simt pe pielea lor efectele deciziilor proaste ale administrației locale și o vor simți și pe asta cu împrumutul, din plin! Rușinică domn` primar... Câmpineni, fruntea sus! Vin alegerile ;)
 • Aurel Pomană 06.01.2020 12:05 Ce Doamne iartă-mă se întâmplă în Primăria aia?!? Credite luate din 2010 nu se achită, avem corecții financiare de plătit, investiții în oraș nu se fac sau care se fac sunt `de mântuială` sau știți voi cum. Vă dați seama ce administrație avem? E bine că au bani să-și încaseze salariile babane... și ce or mai încasa pe lângă. Domnu` primar, domnu` vice, nu vă e rușine??
 • Andra 06.01.2020 15:46 Voi sunteți normali??? Chiar așa?? Nu vă mai săturați! Îl auziți pe primar ce poate să spună despre refinanțările unor credite făcute acum 10 ani?!? Vă dați seama unde am ajuns?? Păcat de orașul ăsta care a fost cel mai industrializat din România. Nu se mai satură niciodată ăștia! Noroc că se apropie alegerile și scăpăm de căpușile astea!
 • #Rezist 06.01.2020 15:57 Un nou episod din serialul GOLANEALA ,era si normal sa se ajunga aici dupa cheltuieli nesabuite.Ce este de facut?simplu , ne imprumutam la banca ,asta facea si femeia de serviciu,cum sa afectezi salariile angajatilor ?inseamna sa tulburi comertul orasului.Intr-o ROMANIE NORMALA era NORMAL ca acesti INDIVIZI ce capuseaza bugetul orasului in scop PERSONAL sa fie alungati de un COMITET al ORASULUI,nu sa steptam alte alegeri ,asta inseamna alte zeci de ani de asteptare ,si subdezvoltare.Adica sa ai dosra penal de abuz in serviciu si sa fii inca in libertate?asta da democratie de lumea 3-a.Bine ca avem parcuri amenajate,masina de 30mii euro,la militieni,penalitate la calea dacia,lucrari de unica folosinta pana la prima ploaie sau inghet,numai succesuri.Alo JUDETUL FACETI CEVA CU ACEASTA GASCA DEMOCRATICA.RUGAMINTEEEE,VREM DIN NOU PUBLICAREA SALARIILOR SI INDEMNIZATIILOR,bine ar fi sa fie publicate in fiecare saptamana.Muncesc privatii si petrec bugetarii, halal DEMOCRATIE.SI raposatul ar fi invidios.
 • floriyn 06.01.2020 16:23 sa dea bani la avocati stiu si sa faca risipa,tot de la dv am inteles ca pe langa dna teodorescu zisa avocata penalilor mai are avocat specializat in sport,a plecat fratila din cl se duce de rapa clubul ala fantoma.altceva in afara de incasat indemnizatiile consilierii mai stiu,nici vecinii lor nu ii stiu la fata,in afara de stat la caldurica si de plimbare vara...cine are curaj sa ii huiduie solemn pe 8 ianuarie.eu daca ajung o sa fluier
 • Tudorel 06.01.2020 16:50 Daca vine criza economica sau creste inflatia, Primaria va face inca un imprumut :)) Bancile trebuie sa iasa pe plus, campinenii niciodata... cel putin nu cu o asa 'conducere'
 • Andrei 07.01.2020 11:36 Sa intelegem ca s-a declarat FALIMENTUL ,eu propun ca toti cei implicati sa fie angajati la PARCUL INDUSTRIAL FANTOMA propus de ei.Si ce daca nu este gata vor lucra imaginar si vor fi platiti la fel.Era de asteptat sa se ajunga aici ,o parte dintrei cei responsabili sunt de mult timp acolo ,comunisti vechi fara experienta ,viziune si strategie decat in conducere si responsabilitate COLECTIVA tip comunist adica IN REM, ne indatoreaza pe zeci de ani niste indivizi iresponsabili .Astia ce zic ca repara cele stricate de ceilalti nu vad si GUNOIUL din ochii lor?HUUO.
 • Elisabeta 07.01.2020 15:03 Doamne ferește, cum să merite un pompier sau un doctor mai mult decât primarul Tiseanu și viceprimarul Pițigoi, ei sunt supuși stresului de a conduce Câmpina... SPRE RUINĂ!
 • Cleo 07.01.2020 18:04 De aceea pleacă tinerii din oraș, că nu le convine să plătească datoriile lui Tiseanu și ale lui Pițigoi! Ar trebui să plecăm cu toții sau măcar să ne mobilizăm și la alegeri să le facem o surpriză!

Actualitate

3136 vizualizari
06 aug. 2020 17:47

Societatea Cemrom SA și-a mutat sediul social la Câmpina și va susține cu taxele și impozitele sale comunitatea locală

Producătorul de ciment Cemrom SA, companie care face parte din grupul Neptun SA, și-a mutat sediul social la Câmpina, după cum informează un comunicat de presă al acestei companii, semnat de președintele Consiliului de Administrație, Elena Albu.

2987 vizualizari
06 aug. 2020 12:08

Probleme și mai mari pe DJ 214 dintre Brebu și Pietriceaua, după descărcarea mai multor mașini cu pietriș

Revenim asupra situației drumului județean 214, dintre Brebu și Pietriceaua, cel afectat grav de alunecările de teren și despre care noi am scris de mai multe ori în ultima vreme. De această dată este vorba despre o situație hilară, generată de descărcarea pe acest drum, la km 9+500m, în zona "râpa lui Vlad", adică exact într-o porțiune unde alunecarea de teren este accentuată, a mai multor camioane cu pietriș. Sub greutatea acestora, fisurile din zidul de sprijin s-au accentuat, punând și mai mult în pericol drumul.

Alte stiri recente

1132 vizualizari
07 aug. 2020 10:44

HidroPrahova a introdus program de furnizare a apei potabile în satul Urleta din comuna Bănești

Mai mulți locuitori din comuna Bănești, satul Urleta, ne-au semnalat faptul că, de câteva zile, sunt întreruperi mari în furnizarea apei potabile. În timpul nopții, nu curge deloc apă, dar acest lucru se întâmplă și în cursul dimineții.

631 vizualizari
07 aug. 2020 07:28

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 7 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.