La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.
Miercuri, 29 noiembrie, în ultima zi de curs premergătoare celor două mari sărbători - Sfântul Apostol Andrei și Ziua Națională a României - s-au reunit foștii elevi, acum clasa a cincea, și actualii ”Voinicei Inimoși" de la clasa pregătitoare B. A fost o întâlnire caldă, plină de emoție, plină de culoarea costumelor naționale și de zâmbetele copiilor. Au povestit, au cântat și au lucrat împreună daruri pentru țară. Profesoarele Rodica Zăvoianu și Alexandra Iacob le-au fost aproape copiilor în acest proiect frumos.
Au strigat cu toții într-un dulce glas al copilăriei: ”La mulți ani, țara mea! Trăiască România dodoloață!"
Astfel de acțiuni au darul să sensibilizeze copiii și să-i conștientizeze de importanța Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, unul dintre momentele cele mai importante din istoria poporului român.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Sus.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.