Agenții economici, asociațiile de proprietari și romii din localitate, invitați să se alăture proiectului "Câmpina curată"

Social (Categoria articolului)

Proiectul #9ne pasă Împreună pentru ”Câmpina curată”, inițiat de mai multe organizații neguvernamentale și instituții de învățământ din municipiu, se apropie de prima sa acțiune din calendarul de ecologizare a mai multor zone din localitate, acțiune programată sâmbătă, 24 aprilie 2021. Primăria susține demersul societății civile, fiind partener al inițiatorilor acestui proiect, alături de Floricon Salub, Ocolul Silvic și Protoieria Câmpina. 

Marți, 13 aprilie 2021, Primăria Câmpina i-a invitat la o discuție legată de acest proiect pe reprezentanții romilor din Câmpina, cărora li s-a explicat cum se vor desfășura și în ce vor consta acțiunile de ecologizare, dar și ce așteptări au organizatorii de la membrii comunității de romi din municipiu. Asta, cu atât mai mult cu cât, să recunoaștem, în unele zone din localitate, unde trăiesc cu precădere familii de romi, problema curățeniei este una acută. Dar se dorește implicarea romilor în toate acțiunile proiectului și în toate zonele stabilite pentru ecologizare.
”Există foarte multe zone din oraș transformate în rampe de gunoi. Vreau să vă rog să vă implicați în această campanie de a ecologiza tot orașul, de la chiștocul de țigară aruncat pe stradă, până la resturile de materiale de construcție aruncate haotic prin diverse locuri. Vrem să implicăm și comunitatea romă din Câmpina în această acțiune de ecologizare, pentru că și membrii acestei comunități trăiesc în Câmpina și ei trebuie să participe la aceste acțiuni”, le-a spus primarul Alin Moldoveanu reprezentanților romilor din localitate.
Pe lângă întâlnirea cu romii, Primăria Câmpina a transmis informări către majoritatea agenților economici din municipiu, îndemnându-i să sprijine acest proiect, fie prin participarea directă la acțiunile de ecologizare, fie prin alte măsuri, de la spălarea geamurilor și a vitrinelor, la întreținerea fațadelor clădirilor și până la asigurarea curățeniei pe propriile terenuri sau pe căile de acces. De asemenea, agenților economici li s-a solicitat sprijin atât uman, cât și cu autoutilitare sau diverse utilaje (acolo unde se poate acest lucru), urmând ca unele dinte echipele care participă la acțiune să se ocupe de curățirea șanțurilor, rigolelor și podețelor, altele decât cele care intră în atribuțiile operatorului de salubritate, precum și la curățenia și întreținerea spațiior verzi, a trotuarelor, părții carosabile, locurilor de parcare, dar și altor locuri publice. Nu în ultimul rând, asociațiilor de proprietari li s-a solicitat să sprijine proiectul ”Câmpina curată” prin acțiuni de igienizare și ecologizare a spațiilor aferente blocurilor din cadrul fiecărei asociații.

Citiți și Start “CÂMPINA CURATĂ” - cea mai amplă campanie de protejare a mediului și încurajare a spiritului civic desfășurată în municipiul Câmpina

4050 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mocanu Aurora 15.04.2021 08:30 Vă rugăm să încercați să depistați cine aruncă acei saci cu gunoaie in capăt la str Atelierelor colț cu str Hașdeu,sunt camere de supraveghere la birourile din colț de pe str Toma Ionescu,sunt și acum acolo....de mai bine de o săptămână....
  • Marinescu Adrian 15.04.2021 16:51 Sunt curios,cum firma SC Elli,va duce la capăt acţiunea de curăţenie si igienizare,si la blocul..fost Cămin Energetic !!🙄🙄

Social

3870 vizualizari
25 sept. 2021 14:30

Clubul Copiilor din Câmpina, un loc unde timpul liber al celor mici poate fi petrecut frumos și cu folos

1 comentarii

Clubul Copiilor din municipiul Câmpina se află de ani buni pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr. 45, în incinta Căminului Petrol. Clădirea este veche și cu siguranță trebuie modernizată, dar spațiul în care funcționează Clubul Copiilor este generos și luminos. Aici există mai multe cercuri/ateliere, unde copiii pot petrece timpul liber într-un mod frumos și util, sub supravegherea unor profesori de specialitate. Și, lucru foarte important, aceste cursuri sunt gratuite.

3175 vizualizari
24 sept. 2021 21:06

Rata incidenței COVID-19 pentru localitățile din Prahova. La Gura Vadului, Brebu și Slănic, se revine la restricții privind circulația pe timpul nopții, în week-end

Direcția de Sănătate Publică Prahova a anunțat astăzi, 24 septembrie 2021, rata incidenței COVID-19 pentru fiecare localitate din Prahova. 17 localități din județ, printre care și municipiul Câmpina, au rata incidenței mai mare de 3 cazuri la mia de locuitori. Din păcate, există și cinci localități unde rata de infectare cu SARS-CoV-2 a depășit 5 la mia de locuitori. (foto)

Alte stiri recente

1425 vizualizari
26 sept. 2021 12:52

Liga A Prahova, etapa a 8-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din etapa a 8-a din Liga A Prahova, eșalonul de elită al fotbalului prahovean. Duminică au avut loc ultimele jocuri ale acestei runde. Iată rezultatele:

1818 vizualizari
26 sept. 2021 11:16

Valentin Crețu, Adrian Vintilă și Radu Ariciu, trei câmpineni care concurează în Campionatul Național de Automobilism

În Campionatul Național de Automobilism participă și trei câmpineni și au chiar rezultate frumoase, din păcate, mai puțin cunoscute publicului larg. Este vorba de Valentin Crețu, Adrian Vintilă și Radu Ariciu, trei tineri care au determinat includerea municipiului Câmpina pe harta automobilismului românesc.