Agenții economici, asociațiile de proprietari și romii din localitate, invitați să se alăture proiectului "Câmpina curată"

Social (Categoria articolului)

Proiectul #9ne pasă Împreună pentru ”Câmpina curată”, inițiat de mai multe organizații neguvernamentale și instituții de învățământ din municipiu, se apropie de prima sa acțiune din calendarul de ecologizare a mai multor zone din localitate, acțiune programată sâmbătă, 24 aprilie 2021. Primăria susține demersul societății civile, fiind partener al inițiatorilor acestui proiect, alături de Floricon Salub, Ocolul Silvic și Protoieria Câmpina. 

Marți, 13 aprilie 2021, Primăria Câmpina i-a invitat la o discuție legată de acest proiect pe reprezentanții romilor din Câmpina, cărora li s-a explicat cum se vor desfășura și în ce vor consta acțiunile de ecologizare, dar și ce așteptări au organizatorii de la membrii comunității de romi din municipiu. Asta, cu atât mai mult cu cât, să recunoaștem, în unele zone din localitate, unde trăiesc cu precădere familii de romi, problema curățeniei este una acută. Dar se dorește implicarea romilor în toate acțiunile proiectului și în toate zonele stabilite pentru ecologizare.
”Există foarte multe zone din oraș transformate în rampe de gunoi. Vreau să vă rog să vă implicați în această campanie de a ecologiza tot orașul, de la chiștocul de țigară aruncat pe stradă, până la resturile de materiale de construcție aruncate haotic prin diverse locuri. Vrem să implicăm și comunitatea romă din Câmpina în această acțiune de ecologizare, pentru că și membrii acestei comunități trăiesc în Câmpina și ei trebuie să participe la aceste acțiuni”, le-a spus primarul Alin Moldoveanu reprezentanților romilor din localitate.
Pe lângă întâlnirea cu romii, Primăria Câmpina a transmis informări către majoritatea agenților economici din municipiu, îndemnându-i să sprijine acest proiect, fie prin participarea directă la acțiunile de ecologizare, fie prin alte măsuri, de la spălarea geamurilor și a vitrinelor, la întreținerea fațadelor clădirilor și până la asigurarea curățeniei pe propriile terenuri sau pe căile de acces. De asemenea, agenților economici li s-a solicitat sprijin atât uman, cât și cu autoutilitare sau diverse utilaje (acolo unde se poate acest lucru), urmând ca unele dinte echipele care participă la acțiune să se ocupe de curățirea șanțurilor, rigolelor și podețelor, altele decât cele care intră în atribuțiile operatorului de salubritate, precum și la curățenia și întreținerea spațiior verzi, a trotuarelor, părții carosabile, locurilor de parcare, dar și altor locuri publice. Nu în ultimul rând, asociațiilor de proprietari li s-a solicitat să sprijine proiectul ”Câmpina curată” prin acțiuni de igienizare și ecologizare a spațiilor aferente blocurilor din cadrul fiecărei asociații.

Citiți și Start “CÂMPINA CURATĂ” - cea mai amplă campanie de protejare a mediului și încurajare a spiritului civic desfășurată în municipiul Câmpina

4430 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mocanu Aurora 15.04.2021 08:30 Vă rugăm să încercați să depistați cine aruncă acei saci cu gunoaie in capăt la str Atelierelor colț cu str Hașdeu,sunt camere de supraveghere la birourile din colț de pe str Toma Ionescu,sunt și acum acolo....de mai bine de o săptămână....
  • Marinescu Adrian 15.04.2021 16:51 Sunt curios,cum firma SC Elli,va duce la capăt acţiunea de curăţenie si igienizare,si la blocul..fost Cămin Energetic !!🙄🙄

Social

481 vizualizari
27 sept. 2022 13:41

La Câmpina, petrecere caritabilă pe 8 octombrie - #rechizitepentrucopii

Am primit din partea Asociației “Happy Street Brotherhood” din Câmpina următorul comunicat de presă privind organizarea pe 8 octombrie a unei petreceri caritabile - #rechizitepentrucopii. Organizatorii acestui eveniment așteaptă să le fie alături și alți parteneri - asociații și societăți comerciale, astfel încât un număr cât mai mare de copii să poată beneficia la acest început de an școlar de un sprijin din partea comunității.

2353 vizualizari
23 sept. 2022 08:12

O nouă clinică veterinară în Câmpina – ORTHOCARE MEDICAL VET. Cu profesionalism și dragoste față de animale

ORTHOCARE MEDICAL VET este o nouă clinică veterinară deschisă în Câmpina de doar câteva zile. Se află pe Strada Milcovului, la nr. 10. Dar ORTHOCARE este mai mult decât o clinică sau cabinet, cum vreți să-i spuneți. În spatele său se află o poveste frumoasă, despre doi tineri plecați din Câmpina la facultate și specializări și care acum au revenit acasă.

Alte stiri recente

875 vizualizari
27 sept. 2022 17:28

Societatea Ecogen Power Câmpina a cumpărat și stadionul rafinăriei și anunță că nu-i va schimba destinația de bază sportivă

Conform unui comunicat de presă primit la redacție, societatea Ecogen Power SRL Câmpina, proprietarul fostei rafinării “Steaua Română”, a cumpărat și stadionul care a aparținut rafinăriei, situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

851 vizualizari
27 sept. 2022 15:11

25 de sancțiuni în valoare de aproape 6.000 lei, bilanțul Poliției Rutiere Câmpina într-o singură zi

În cursul zilei de luni, 26 septembrie, în două intervale orare, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Câmpina au organizat și desfășurat acțiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și creșterea gradului de vizibilitate al elementului politienesc în segmentul stradal.