CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

”Emblemele Câmpinei”, o conferință găzduită de Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” și dedicată Zilei Câmpinei

- Eveniment -

”Emblemele Câmpinei”, o conferință găzduită de Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” și dedicată Zilei Câmpinei

Miercuri, 11 ianuarie, în amfiteatrul Liceului Tehnologic ”Constantin Istrati” din Câmpina a avut loc o conferință intitulată ”Emblemele Câmpinei”, un eveniment inedit din multe puncte de vedere și care a fost dedicat Zilei Câmpinei, sărbătorită... discret de administrația locală.

Conferința l-a avut ca amfitrion pe profesorul Nicolae Geantă, invitați fiind Ofelia Negoiță - profesor de istorie în cadrul Liceului Tehnologic ”Constantin Istrati” și Șerban Băleanu - apreciatul cunoscător al istoriei locale, omul despre care profesorul Nicolae Geantă a spus că ”deține cele mai multe documente despre istoria Câmpinei” și a mai adăugat că ”noi nu vom spune povești aici, ci prezentăm date, cifre și documente importante pentru istoria Câmpinei”.
Astfel, Nicolae Geantă a prezentat în două episoade o serie de clădiri și locuri emblematice pentru istoria Câmpinei, dar și personalități, în special membri ai famililor regale sau șefi de stat, care au vizitat Câmpina de-a lungul anilor. Profesorul Ofelia Negoiță a prezentat o istorie foarte interesantă, cu numeroase date și documente, despre clădirea în care funcționează acum Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati”, în această clădire primele cursuri având loc chiar pe 12 ianuarie 1931, adică în urmă cu exact 92 ani.
Nu în ultimul rând, Șerban Băleanu a vorbit despre o serie de locuri și momente emblematice pentru Câmpina, punctând și amărăciunea că hotărârea Consiliului Local privind montarea de plăcuțe informative pe clădirile reprezentative din Câmpina, hotărâre care a plecat de la un interviu pe care Șerban Băleanu l-a acordat chiar publicației noastre, încă nu a fost pusă în aplicare.
Chiar dacă profesorul Nicolae Geantă a precizat de la bun început că această conferință a fost deschisă pubicului larg, totuși, singurii spectatori ai conferinței au fost elevi ai claselor a XII-a din instituția de învățământ care a găzduit evenimentul.
În loc de concluzie, se cuvine salutată inițiativa organizării acestei conferințe, dar și prezentările celor trei vorbitori, prezentări însoțite de imagini din Câmpina veche. Și, parcă privindu-i pe elevii prezenți la conferință, regretăm și mai mult că nu se găsește o soluție pentru ca, măcar o oră pe semestru, în școlile din Câmpina să poată fi prezentată o astfel de conferință, o adevărată lecție de istorie locală pe care vă invităm să o urmăriți în materialul video.


11 Jan 2023 19:31 5798 vizualizari



Comentarii






1298 vizualizari 31 Mar 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

citeste mai mult
2096 vizualizari 25 Mar 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

citeste mai mult
2906 vizualizari 21 Mar 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

citeste mai mult
1914 vizualizari 17 Mar 2024 11:53

Gala folk ”Om bun”, în perioada 27-29 martie 2024, la Breaza

Primăria și Consiliul Local Breaza, Centrul Cultural ”Ion Manolescu” Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală ”Tatiana Stepa”, organizează în ultima săptămână a lunii martie, la Breaza, Gala folk ”Om bun”, în memoria lui Victor Socaciu, eveniment ajuns la a patra ediție.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV