Elevii Școlii Centrale Câmpina au marcat "Luna Pădurii" prin mai multe acțiuni specifice acestui eveniment ecologic

Actualitate (Categoria articolului)

În perioada 15 martie-15 aprilie, la nivel național este sărbătorită "Luna Pădurii", evenimentul fiind marcat și la Câmpina de Școala Gimnazială Centrală, în parteneriat cu Ocolul Silvic. Cele două instituții au organizat mai multe acțiuni: un seminar interactiv cu elevii despre ceea ce înseamnă pădurea, o expoziție realizată exclusiv din materiale naturale, dar și plantarea unor pomi chiar în curtea școlii. Cele mai importante momente ale acestui eveniment au avut loc vineri, 5 aprilie, când când alături de elevii Școlii Centrale s-au aflat și reprezentanții Ocolului Silvic - Mihail Cojocaru și Răzvan Neculaiu.

La seminarul din amfiteatrul Școlii Centrale au fost prezenți elevi reprezentând toate clasele, de la pregătitoare până la clasa a VIII-a, iar Florentina Dumitrașcu, directorul instituției, dar și profesor de biologie, a susținut o adevărată lecție deschisă interactivă despre pădure, despre importanța acesteia în menținerea echilibrului în natură, reușind să conducă întreaga discuție astfel încât subiectul să fie pe înțelesul tuturor copiilor prezenți. (video)
De asemenea, inginerul Mihail Cojocaru le-a vorbit copiilor despre ceea ce înseamnă "Luna Pădurii" din punctul de vedere al specialistului, amintind că, în cursul acestei luni, numai la nivelul Ocolului Silvic Câmpina sunt plantați 60.000 de puieți de diverși arbori, atât foioase, cât și conifere, după care s-a trecut la partea practică, în care copiii mai întâi au asistat și apoi au dat o mână de ajutor la plantarea unor arbori din speciile scoruș și larice în curtea școlii.
În amfiteatrul Școlii Centrale putea fi admirată și o expoziție cu tablouri pe teme de ecologie. Tablourile sunt realizate de elevi exclusiv din materiale naturale - rămurele, frunze, semințe, condimente, iar una dintre aceste lucrări a participat și la concursul județean "Gândește verde, gândește curat", organizat de Agenția pentru Protecția Mediului, acolo unde Școala Centrală Câmpina s-a clasat pe locul al II-lea, la un singur punct de ocupanta primului loc.
La finalul acțiunii, directorul Școlii Gimnaziale Centrale, Florentina Dumitrașcu, ne-a declarat: "Școala Gimnazială Centrală a desfășurat o activitate dedicată Lunii Pădurii și Zilei Internaționale a Pădurilor, care a fost celebrată în 21 martie, având ca temă anul acesta "Pădurile și educația" și ca slogan "Învață să iubești pădurea". Copiii de la unitatea noastră școlară au desfășurat multiple activități specifice acestui eveniment ecologic foarte important, pentru că pădurea este un ecosistem care combate schimbările climatice și este un ecosistem cu numeroase beneficii în viața noastră de zi cu zi. Au fost sesiuni de informare privind importanța pădurii, chiar și în cadrul catedrei de Limba și literatura română, iar clasele V-VIII au fost implicate în realizarea unor tablouri din materiale naturale". (video)
"Avem un parteneriat cu Școala Centrală, dar și cu alte școli câmpinene, iar în cadrul acțiunii de astăzi, pe lângă materialul didactic prezentat, au fost plantați arbori de scoruș și larice în incinta Școlii Centrale. Este foarte importantă implicarea copiilor, de la vârste cât mai mici, în activitățile de acest gen, pentru că astfel își dezvoltă abilitățile și dorința de a merge în pădure, dar și de a proteja pădurea și mediul înconjurător", a precizat și reprezentantul Ocolului Silvic, Mihail Cojocaru. (video)

6687 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

278 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

416 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

25 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

754 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.