În perioada 15 martie-15 aprilie, la nivel național este sărbătorită "Luna Pădurii", evenimentul fiind marcat și la Câmpina de Școala Gimnazială Centrală, în parteneriat cu Ocolul Silvic. Cele două instituții au organizat mai multe acțiuni: un seminar interactiv cu elevii despre ceea ce înseamnă pădurea, o expoziție realizată exclusiv din materiale naturale, dar și plantarea unor pomi chiar în curtea școlii. Cele mai importante momente ale acestui eveniment au avut loc vineri, 5 aprilie, când când alături de elevii Școlii Centrale s-au aflat și reprezentanții Ocolului Silvic - Mihail Cojocaru și Răzvan Neculaiu.
La seminarul din amfiteatrul Școlii Centrale au fost prezenți elevi reprezentând toate clasele, de la pregătitoare până la clasa a VIII-a, iar Florentina Dumitrașcu, directorul instituției, dar și profesor de biologie, a susținut o adevărată lecție deschisă interactivă despre pădure, despre importanța acesteia în menținerea echilibrului în natură, reușind să conducă întreaga discuție astfel încât subiectul să fie pe înțelesul tuturor copiilor prezenți. (video)
De asemenea, inginerul Mihail Cojocaru le-a vorbit copiilor despre ceea ce înseamnă "Luna Pădurii" din punctul de vedere al specialistului, amintind că, în cursul acestei luni, numai la nivelul Ocolului Silvic Câmpina sunt plantați 60.000 de puieți de diverși arbori, atât foioase, cât și conifere, după care s-a trecut la partea practică, în care copiii mai întâi au asistat și apoi au dat o mână de ajutor la plantarea unor arbori din speciile scoruș și larice în curtea școlii.
În amfiteatrul Școlii Centrale putea fi admirată și o expoziție cu tablouri pe teme de ecologie. Tablourile sunt realizate de elevi exclusiv din materiale naturale - rămurele, frunze, semințe, condimente, iar una dintre aceste lucrări a participat și la concursul județean "Gândește verde, gândește curat", organizat de Agenția pentru Protecția Mediului, acolo unde Școala Centrală Câmpina s-a clasat pe locul al II-lea, la un singur punct de ocupanta primului loc.
La finalul acțiunii, directorul Școlii Gimnaziale Centrale, Florentina Dumitrașcu, ne-a declarat: "Școala Gimnazială Centrală a desfășurat o activitate dedicată Lunii Pădurii și Zilei Internaționale a Pădurilor, care a fost celebrată în 21 martie, având ca temă anul acesta "Pădurile și educația" și ca slogan "Învață să iubești pădurea". Copiii de la unitatea noastră școlară au desfășurat multiple activități specifice acestui eveniment ecologic foarte important, pentru că pădurea este un ecosistem care combate schimbările climatice și este un ecosistem cu numeroase beneficii în viața noastră de zi cu zi. Au fost sesiuni de informare privind importanța pădurii, chiar și în cadrul catedrei de Limba și literatura română, iar clasele V-VIII au fost implicate în realizarea unor tablouri din materiale naturale". (video)
"Avem un parteneriat cu Școala Centrală, dar și cu alte școli câmpinene, iar în cadrul acțiunii de astăzi, pe lângă materialul didactic prezentat, au fost plantați arbori de scoruș și larice în incinta Școlii Centrale. Este foarte importantă implicarea copiilor, de la vârste cât mai mici, în activitățile de acest gen, pentru că astfel își dezvoltă abilitățile și dorința de a merge în pădure, dar și de a proteja pădurea și mediul înconjurător", a precizat și reprezentantul Ocolului Silvic, Mihail Cojocaru. (video)
Noul an școlar a început, la Poiana Câmpina, sub semnul emoțiilor, în special pentru cei mai mici elevi, bobocii de la clasa pregătitoare, dar și pentru cei de la clasa a V-a, care au pășit spre gimnaziu, evident, fără doamna învățătoare.
Prezență extrem de discretă în viața publică a Câmpinei, comisarul șef Vasile Alexandru a fost prezent luni, 9 septembrie, la deschiderea anului școlar.
Este evident că drumul pe care se află Câmpina în acest moment este unul total greșit... Cum altfel am putea explica evenimentul de sâmbătă, 7 septembrie, atunci când ziua în amiaza mare, chiar pe Bulevardul Carol I, o bătrână a fost agresată și deposedată de geantă?!
HidroPrahova a anunțat luni autoritățile locale că marți, 10 septembrie, între orele 10.00 și 14.00, apa va fi oprită în mai multe zone ale localității.