Alunecare de teren la Poiana Câmpina. O parte a pădurii a ajuns... în drum

Social (Categoria articolului)

Comuna Poiana Câmpina a fost una dintre localitățile din județul Prahova aflate astăzi sub codul roșu de vreme severă. Au fost ploi torențiale care au depășit 50 l/mp și care au inundat mai multe gospodării și drumuri publice. Cea mai gravă situație s-a înregistrat pe Strada Răgman, în apropierea bazinului de apă, unde s-a produs o alunecare de teren care a blocat drumul. Practic, o parte din pădurea din vecinătate s-a rupt, pământul a luat-o la vale cu tot cu copaci și a ajuns în mijlocul drumului. 

Această alunecare s-a produs din cauza ploilor abundente din ultima vreme, totul culminând cu potopul de astăzi, 2 iulie 2021. S-a muncit ore bune pentru îndepărtarea pământului și a copacilor și eliberarea drumului. Primarul Sergiu Constanda, viceprimarul Ionuț Goran și localnici din zona respectivă au intervenit, au fost aduse și utilaje și s-a reușit, în cele din urmă, eliberarea drumului. Vorbim despre o zonă dificilă, unde există riscul producerii și altor alunecări de teren.
Probleme au fost și pe drumul județean 101P, între Poiana Câmpina și Breaza, unde canalul colector nu a făcut față cantității mari de apă și aluviunilor, iar carosabilul a fost acoperit cu apă. O situație similară s-a înregistrat și în Bobolia, iar în satul Pietrișu, acolo unde este în lucru un sistem de preluare a apelor pluviale, canalul colector era plin. Probleme au fost din nou și sub podul de cale ferată din apropierea intrării în Poiana Câmpina dinspre Câmpina, o zonă dificilă, care se inundă de fiecare dată la ploile torențiale. Canalizarea din această zonă (proiectată la 20 l/mp) nu face față preluării apelor care vin din toate direcțiile - dinspre centrul comunei, dinspre stadion, de pe terasamentul căii ferate - și inundă pasajul de sub calea ferată, blocând circulația rutieră. "De ani de zile trimitem adrese peste adrese la Consiliul Județean, administratorul acestui drum județean, să rezolve problema acestui pasaj care se inundă de fiecare dată când plouă torențial. Este adevărat că avem acolo podul de cale ferată și nu se pot executa unele lucrări care ar afecta acest pod, dar există alte soluții și trebuie puse în practică. Vedem cu toții că plouă din ce în ce mai mult în fiecare an, cantitate mare de ploaie în intervale relativ scurte, trebuie rezolvată această problemă și ne vom adresa din nou Consiliului Județean", ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Sergiu Constanda.

7379 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vic 02.07.2021 22:41 Poate se amenajeaza si drumul ce coboara de la scoala spre Podul Vadului paralel cu calea ferata

Social

1617 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

838 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

953 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

183 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.