Alunecare de teren la Poiana Câmpina. O parte a pădurii a ajuns... în drum

Social (Categoria articolului)

Comuna Poiana Câmpina a fost una dintre localitățile din județul Prahova aflate astăzi sub codul roșu de vreme severă. Au fost ploi torențiale care au depășit 50 l/mp și care au inundat mai multe gospodării și drumuri publice. Cea mai gravă situație s-a înregistrat pe Strada Răgman, în apropierea bazinului de apă, unde s-a produs o alunecare de teren care a blocat drumul. Practic, o parte din pădurea din vecinătate s-a rupt, pământul a luat-o la vale cu tot cu copaci și a ajuns în mijlocul drumului. 

Această alunecare s-a produs din cauza ploilor abundente din ultima vreme, totul culminând cu potopul de astăzi, 2 iulie 2021. S-a muncit ore bune pentru îndepărtarea pământului și a copacilor și eliberarea drumului. Primarul Sergiu Constanda, viceprimarul Ionuț Goran și localnici din zona respectivă au intervenit, au fost aduse și utilaje și s-a reușit, în cele din urmă, eliberarea drumului. Vorbim despre o zonă dificilă, unde există riscul producerii și altor alunecări de teren.
Probleme au fost și pe drumul județean 101P, între Poiana Câmpina și Breaza, unde canalul colector nu a făcut față cantității mari de apă și aluviunilor, iar carosabilul a fost acoperit cu apă. O situație similară s-a înregistrat și în Bobolia, iar în satul Pietrișu, acolo unde este în lucru un sistem de preluare a apelor pluviale, canalul colector era plin. Probleme au fost din nou și sub podul de cale ferată din apropierea intrării în Poiana Câmpina dinspre Câmpina, o zonă dificilă, care se inundă de fiecare dată la ploile torențiale. Canalizarea din această zonă (proiectată la 20 l/mp) nu face față preluării apelor care vin din toate direcțiile - dinspre centrul comunei, dinspre stadion, de pe terasamentul căii ferate - și inundă pasajul de sub calea ferată, blocând circulația rutieră. "De ani de zile trimitem adrese peste adrese la Consiliul Județean, administratorul acestui drum județean, să rezolve problema acestui pasaj care se inundă de fiecare dată când plouă torențial. Este adevărat că avem acolo podul de cale ferată și nu se pot executa unele lucrări care ar afecta acest pod, dar există alte soluții și trebuie puse în practică. Vedem cu toții că plouă din ce în ce mai mult în fiecare an, cantitate mare de ploaie în intervale relativ scurte, trebuie rezolvată această problemă și ne vom adresa din nou Consiliului Județean", ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Sergiu Constanda.

6306 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Vic 02.07.2021 22:41 Poate se amenajeaza si drumul ce coboara de la scoala spre Podul Vadului paralel cu calea ferata

Social

1163 vizualizari
04 dec. 2021 12:42

Târg de dulciuri de Moș Nicolae, la Câmpina, în beneficiul copiilor speciali

O acțiune deosebită va avea loc luni, 6 decembrie 2021, la cafeneaua 5 to go din municipiul Câmpina, situată pe Bulevardul Carol I, vis a vis de Spitalul Municipal. Este vorba despre un târg de dulciuri de Moș Nicolae, un eveniment organizat de Consiliul Școlar al Elevilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". Mai exact, voluntarii din cadrul proiectului PeaceJam Câmpina, derulat la CNNG, organizează acest târg în beneficiul copiilor de la Asociația Glasul Autismului din Câmpina.

4304 vizualizari
02 dec. 2021 20:22

La Biblioteca Municipală ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina a avut loc premierea concursului de creație literară pentru elevi

Ajuns la a V-a ediție, concursul de creație literară ”Pe tărâmul lecturii” rezervat elevilor câmpineni, s-a încheiat joi, 2 decembrie, cu festivitatea de premiere, care a avut loc pe terasa Bibliotecii Municipale ”Dr. C.I. Istrati” din Câmpina.

Alte stiri recente

598 vizualizari
04 dec. 2021 18:19

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 4 decembrie 2021

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2023 vizualizari
03 dec. 2021 20:53

Triumf Poiana Câmpina și recordurile care au dus-o pe primul loc la jumătatea campionatului

Cu un lot valoros, probabil cel mai valoros din actuala ediție de campionat a Superligii B Prahova, al doilea eșalon fotbalistic al județului, Triumf Poiana Câmpina a stabilit o serie de recorduri, care au dus-o la jumătatea întrecerii pe primul loc, la un avans de patru puncte de ocupanta locului secund.