Comuna Poiana Câmpina a fost una dintre localitățile din județul Prahova aflate astăzi sub codul roșu de vreme severă. Au fost ploi torențiale care au depășit 50 l/mp și care au inundat mai multe gospodării și drumuri publice. Cea mai gravă situație s-a înregistrat pe Strada Răgman, în apropierea bazinului de apă, unde s-a produs o alunecare de teren care a blocat drumul. Practic, o parte din pădurea din vecinătate s-a rupt, pământul a luat-o la vale cu tot cu copaci și a ajuns în mijlocul drumului.
Această alunecare s-a produs din cauza ploilor abundente din ultima vreme, totul culminând cu potopul de astăzi, 2 iulie 2021. S-a muncit ore bune pentru îndepărtarea pământului și a copacilor și eliberarea drumului. Primarul Sergiu Constanda, viceprimarul Ionuț Goran și localnici din zona respectivă au intervenit, au fost aduse și utilaje și s-a reușit, în cele din urmă, eliberarea drumului. Vorbim despre o zonă dificilă, unde există riscul producerii și altor alunecări de teren.
Probleme au fost și pe drumul județean 101P, între Poiana Câmpina și Breaza, unde canalul colector nu a făcut față cantității mari de apă și aluviunilor, iar carosabilul a fost acoperit cu apă. O situație similară s-a înregistrat și în Bobolia, iar în satul Pietrișu, acolo unde este în lucru un sistem de preluare a apelor pluviale, canalul colector era plin. Probleme au fost din nou și sub podul de cale ferată din apropierea intrării în Poiana Câmpina dinspre Câmpina, o zonă dificilă, care se inundă de fiecare dată la ploile torențiale. Canalizarea din această zonă (proiectată la 20 l/mp) nu face față preluării apelor care vin din toate direcțiile - dinspre centrul comunei, dinspre stadion, de pe terasamentul căii ferate - și inundă pasajul de sub calea ferată, blocând circulația rutieră. "De ani de zile trimitem adrese peste adrese la Consiliul Județean, administratorul acestui drum județean, să rezolve problema acestui pasaj care se inundă de fiecare dată când plouă torențial. Este adevărat că avem acolo podul de cale ferată și nu se pot executa unele lucrări care ar afecta acest pod, dar există alte soluții și trebuie puse în practică. Vedem cu toții că plouă din ce în ce mai mult în fiecare an, cantitate mare de ploaie în intervale relativ scurte, trebuie rezolvată această problemă și ne vom adresa din nou Consiliului Județean", ne-a declarat primarul comunei Poiana Câmpina, Sergiu Constanda.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.