Una dintre cele mai frumoase clădiri din Câmpina, Casa cu Grifoni, de pe Bulevardul Culturii, a fost la început o proprietate privată. O casă construită în perioada 1901-1902 de Gheorghe Ștefănescu, un prosper om de afaceri din domeniul petrolului (normal). A fost prima clădire din Câmpina iluminată electric, având la subsol un grup electrogen adus din Germania. După primul război mondial, Gheorghe Ștefănescu s-a retras din afaceri și a donat clădirea pentru a funcționa aici prima școală de maiștri sondori și rafinori din lume. A fost un gest filantropic cum nu se mai întâmplă în zilele noastre.
Ar mai trebui precizat faptul că în primul război mondial, prin noiembrie 1916, clădirea a devenit sediul Comandaturii Etapei 300 a Armatei Germane. Din anul 2002, Casa cu Grifoni a intrat în patrimoniul administrației locale, a fost reabilitată, iar din 2004 este sediul Primăriei Câmpina. "Vila Ștefănescu" de ieri, este Primăria de azi, o clădire care face parte din categoria monumentelor istorice.
"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și Câmpina, România 100. Casa Poporului de ieri și... locul rămas liber, astăzi
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.