Câmpina, România 100. Casa cu Grifoni - Școala de Maiștri Sondori de ieri, Primăria de astăzi

Social (Categoria articolului)

Una dintre cele mai frumoase clădiri din Câmpina, Casa cu Grifoni, de pe Bulevardul Culturii, a fost la început o proprietate privată. O casă construită în perioada 1901-1902 de Gheorghe Ștefănescu, un prosper om de afaceri din domeniul petrolului (normal). A fost prima clădire din Câmpina iluminată electric, având la subsol un grup electrogen adus din Germania. După primul război mondial, Gheorghe Ștefănescu s-a retras din afaceri și a donat clădirea pentru a funcționa aici prima școală de maiștri sondori și rafinori din lume. A fost un gest filantropic cum nu se mai întâmplă în zilele noastre.

Ar mai trebui precizat faptul că în primul război mondial, prin noiembrie 1916, clădirea a devenit sediul Comandaturii Etapei 300 a Armatei Germane. Din anul 2002, Casa cu Grifoni a intrat în patrimoniul administrației locale, a fost reabilitată, iar din 2004 este sediul Primăriei Câmpina. "Vila Ștefănescu" de ieri, este Primăria de azi, o clădire care face parte din categoria monumentelor istorice.

"Câmpina, România 100" este o rubrică pe care o dedicăm tuturor câmpinenilor, în Anul Centenarului Marii Uniri. Timp de 100 de zile vă vom prezenta câte o fotografie din Câmpina de altădată și același loc așa cum arată el astăzi.
Citiți și Câmpina, România 100. Casa Poporului de ieri și... locul rămas liber, astăzi

4006 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Poiana lui Tiseanu si Pitigoi 26.07.2018 16:41 Marea majoritate care lucreaza la Primarie nu merita sa fie acolo.Ex.Ziua Campinei-nu toti pot vorbi liber sunt stransi cu usa de primar.Un primar si un vice care ar trebui sa se zbata,dar toti le rad in fata.Un bun gospodar ar bate cu pumnul in masa in fata la Hidro si altora gen Concivic si alte srl meseriase , ''mandrii ''; care lasa ramasite pe unde trec.Stati sa vedeti cand incepe minunea cu Bobalna si Calea Doftanei sa vedeti doreii cu d mic de la Hidro.Pompierii pe Calea Doftanei sa fie pe aproape,numai minuni vor fi si ei se vor spala in continuare si vor fugi de raspundere.

Social

1979 vizualizari
14 dec. 2018 09:00

Elevii unei clase de la Liceul Energetic din Câmpina au scris și lansat o carte despre relația cu părinții

Biblioteca Liceului Tehnologic Energetic din Câmpina a fost, zilele trecute, gazda unei lansări de carte. O carte scrisă chiar de elevii liceului. Elevii clasei a XII-a T (dirigintă Denisa Stoicescu) au finalizat un proiect deosebit, care a durat șase luni: scrierea și lansarea cărții "De vorbă cu părinții mei - mic tratat de educație și familie".

2852 vizualizari
13 dec. 2018 13:15

Cei patru foști angajați ai Institutului din Câmpina, premiați cu "Medalia Centenarului", invitați să viziteze fostul lor loc de muncă

3 comentarii

Conducerea Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina, din cadrul OMV Petrom, i-a invitat pe cei patru foști angajați, premiați de administrația locală cu ocazia Zilei Naționale a României cu "Medalia Centenarului", să viziteze instituția în care au lucrat mulți ani și pe care au reprezentat-o întotdeauna cu cinste.

Alte stiri recente

35 vizualizari
14 dec. 2018 21:27

Reacții la intenția Primăriei Câmpina de a accesa un nou credit bancar de 25 milioane lei

După cum v-am informat într-un articol precedent, primarul Horia Tiseanu a inițiat un proiect de hotărâre privind accesarea unui credit bancar în valoare de 25 milioane lei pentru cofinanțarea unor proiecte cu fonduri europene și pentru asfaltarea străzii Calea Doftanei. Proiectul va fi dezbătut marți, 18 decembrie, în ședința Consiliului Local Câmpina. Având în vedere că este vorba despre un credit mare, prin accesarea căruia Câmpina ar ajunge la un grad de îndatorare de 30% din veniturile proprii, am dorit să aflăm reacții din mediul politic local și din cel de afaceri și vă prezentăm în continuare câteva puncte de vedere.

893 vizualizari
14 dec. 2018 20:16

Primarul Câmpinei vrea un nou împrumut bancar, în valoare de 25 milioane lei, pentru investiții

Pe ordinea de zi a ședinței de marți, 18 decembrie 2018, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect de hotărâre, inițiat de primarul Horia Tiseanu, care prevede aprobarea unei finanțări rambursabile interne, adică a unui credit bancar în valoare de 25 milioane lei, cu o maturitate de zece ani, din care trei ani perioadă de grație și șapte ani perioadă de rambursare. Dacă proiectul va fi aprobat de Consiliul Local, Câmpina va accesa cel mai mare credit bancar din câte a luat vreodată, iar gradul de îndatorare al municipiului va ajunge la 30%.