Festivalul 'Serbările Toamnei' - Câmpina 2016 va avea loc în perioada 17-18 septembrie și va avea ca temă viața pictorului Nicolae Grigorescu

Actualitate (Categoria articolului)

Administrația câmpineană a stabilit data la care se va desfășura cea de-a opta ediție a Festivalului 'Serbările Toamnei', precum și tema ediției din acest an. Astfel, festivalul va avea loc în cel de-al treilea week-end al lunii viitoare (17-18 septembrie), tema fiind una deosebită - viața și opera maestrului Nicolae Grigorescu.

Asta nu înseamnă că nu vor exista și terase, din contra, vor fi mai multe decât în anii precedenți. Tema festivalului va fi scoasă în evidență printr-un simpozion dedicat pictorului Nicolae Grigorescu și prin aducerea mai multor artiști plastici care să picteze și să expună în pasajul de la Ceas și în Parcul Milia. Probabil că va fi expusă undeva la vedere și pensula uriașă (foto) cu care Câmpina a intrat în Cartea Recordurilor în anul 2009 (pensula are 4 metri și cântărește 30 kg).
Simpozionul ar putea reprezenta o ocazie ca, pe lângă viața și opera maestrului Grigorescu, să se vorbească și de o dorință mai veche a câmpinenilor - cea de preluare de către administrația câmpineană a Muzeului Memorial 'Nicolae Grigorescu'. Această instituție se află în Câmpina, dar aparține Consiliului Județean. Nu știm dacă se va discuta și despre acest lucru, era doar o idee. Noi considerăm că preluarea Muzeului 'Grigorescu' ar fi benefică pentru municipiul nostru. S-a demonstrat asta și în cazul Muzeului Hasdeu.

În următoarele zile, Primăria Câmpina va organiza o selecție de oferte pentru desemnarea firmei care se va ocupa de 'Serbările Toamnei' și în funcție de acest lucru se va ști și ce artiști vor cânta în cele două seri de festival. Vă vom informa în momentul în care programul va fi definitivat.

13796 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cristi 12.08.2016 21:12 Interesanta tema si cu Grigorescu, dar eu cred ca de mai mare actualitate ar fi fost o tema legata de DNA. Si as fi vrut sa ii vad pe Tiseanu si acolitii lui in ..., cu ..., intr-un exercitiu de imagine care foarte curand ar putea deveni realitate! Iar atelierele de creatie sa cuprinda birouri in care cineva sa le adreseze intrebari celor pe care ii platim din banii nostri! Of ce interesant ar fi! Cine stabileste temele festivalului? Nu a fost inspirat anul acesta!
  • ion enescu 13.08.2016 21:41 Aduceți căntăreții din Câmpina și din tot județul Prahova, ați cheltui mai puțini bani.

Actualitate

503 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2276 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

345 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

428 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.