Festivalul 'Serbările Toamnei' - Câmpina 2016 va avea loc în perioada 17-18 septembrie și va avea ca temă viața pictorului Nicolae Grigorescu

Actualitate (Categoria articolului)

Administrația câmpineană a stabilit data la care se va desfășura cea de-a opta ediție a Festivalului 'Serbările Toamnei', precum și tema ediției din acest an. Astfel, festivalul va avea loc în cel de-al treilea week-end al lunii viitoare (17-18 septembrie), tema fiind una deosebită - viața și opera maestrului Nicolae Grigorescu.

Asta nu înseamnă că nu vor exista și terase, din contra, vor fi mai multe decât în anii precedenți. Tema festivalului va fi scoasă în evidență printr-un simpozion dedicat pictorului Nicolae Grigorescu și prin aducerea mai multor artiști plastici care să picteze și să expună în pasajul de la Ceas și în Parcul Milia. Probabil că va fi expusă undeva la vedere și pensula uriașă (foto) cu care Câmpina a intrat în Cartea Recordurilor în anul 2009 (pensula are 4 metri și cântărește 30 kg).
Simpozionul ar putea reprezenta o ocazie ca, pe lângă viața și opera maestrului Grigorescu, să se vorbească și de o dorință mai veche a câmpinenilor - cea de preluare de către administrația câmpineană a Muzeului Memorial 'Nicolae Grigorescu'. Această instituție se află în Câmpina, dar aparține Consiliului Județean. Nu știm dacă se va discuta și despre acest lucru, era doar o idee. Noi considerăm că preluarea Muzeului 'Grigorescu' ar fi benefică pentru municipiul nostru. S-a demonstrat asta și în cazul Muzeului Hasdeu.

În următoarele zile, Primăria Câmpina va organiza o selecție de oferte pentru desemnarea firmei care se va ocupa de 'Serbările Toamnei' și în funcție de acest lucru se va ști și ce artiști vor cânta în cele două seri de festival. Vă vom informa în momentul în care programul va fi definitivat.

13538 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cristi 12.08.2016 21:12 Interesanta tema si cu Grigorescu, dar eu cred ca de mai mare actualitate ar fi fost o tema legata de DNA. Si as fi vrut sa ii vad pe Tiseanu si acolitii lui in ..., cu ..., intr-un exercitiu de imagine care foarte curand ar putea deveni realitate! Iar atelierele de creatie sa cuprinda birouri in care cineva sa le adreseze intrebari celor pe care ii platim din banii nostri! Of ce interesant ar fi! Cine stabileste temele festivalului? Nu a fost inspirat anul acesta!
  • ion enescu 13.08.2016 21:41 Aduceți căntăreții din Câmpina și din tot județul Prahova, ați cheltui mai puțini bani.

Actualitate

589 vizualizari
15 aug. 2022 12:45

Tânăr de 26 ani, din Câmpina, prins drogat la volan, noaptea trecută

În cursul nopții trecute, în jurul orei 2.45, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 26 de ani din municipiul Câmpina.

2085 vizualizari
14 aug. 2022 19:40

Ce a dezvăluit inundația de pe Strada Petre Liciu: zeci de familii din Câmpina deversează reziduurile menajere în canalizarea pluvială!

În cursul acestei dimineți vă prezentam o serie de imagini surprinse de un cititor CâmpinaTV.ro pe Strada Petre Liciu - detalii, aici.

Alte stiri recente

3297 vizualizari
14 aug. 2022 16:29

Mircea Baniciu, impresionat de publicul câmpinean. Sute de oameni au stat în ploaie să asculte și să cânte refrenele sale

Mircea Baniciu a susținut un concert extraordinar în Parcul Regele Mihai I, pe 13 august, în cadrul evenimentului ”Câmpina Summer Park Music”, organizat de Casa de Cultură ”Geo Bogza”.

1707 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)