39 șoferi au rămas fără permise de conducere pe șoselele din Prahova, în ultimele zile

Actualitate (Categoria articolului)

În ultimele trei zile, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au fost organizate 23 de acțiuni, atât pe timp de noapte cât și pe timp de zi, în mai multe zone din județ. 

Astfel, polițiștii din municipiile Ploieşti și Câmpina, polițiștii Serviciului Rutier Prahova, polițiilor orășenești Azuga, Băicoi, Bușteni, Plopeni, Slănic, Urlați, Vălenii de Munte, precum și cei ai Secțiilor Rurale de Poliție Bălțești, Blejoi, Ciorani, Drajna și Valea Călugărescă au acționat pentru combaterea faptelor antisociale, descurajarea elementelor infracționale, prevenirea și combaterea criminalității stradale, precum și pentru verificarea modului de respectare al normelor rutiere în vigoare, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 
În cadrul acțiunilor din cele trei zile, au fost legitimate aproximativ 1.380 de persoane, fiind controlate peste 1.270 de autovehicule. Astfel, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe au fost efectuate 562 de testări cu aparatul etilotest și 7 cu aparatul Drugtest. În urma activităţilor, polițiștii au aplicat, în total, 457 de sancțiuni contravenționale, jumătate dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, acționând și pentru prevenirea și combaterea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, polițiștii prahoveni au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în acest sens, conform Legii nr. 61/1991. Valoarea tuturor sancțiunilor este de peste 181.300 de lei. 
Polițiștii rutieri au constatat 10 infracțiuni, a mai informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova. Totodată, 39 de conducători auto au rămas fără permis de conducere. Opt dintre aceștia au fost depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice, doi sub influența substanțelor psihoactive, 18 permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea regimului vitezei, iar alte 11 pentru încălcarea altor abateri de la normele rutiere. Cu ocazia controalelor din trafic au fost reținute și 11 certificate de înmatriculare, cele mai multe pentru valabilitatea expirată a Inspecției Tehnice Periodice. 
Dintre cazurile de conducători auto rămași fără permis din cauza consumului de alcool, două dintre aceste cazuri s-au petrecut la Câmpina - un bărbat de 21 ani, din Ploiești, cu o alcoolemie, de 0,76mg/l alcool pur în aerul expirat, precum și un alt bărbat, tot din Ploiești, în vârstă de 20 ani, cu o alcoolemie de 0,45mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, doi tineri de 19 și 22 ani, din Valea Doftanei, s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși de polițiști pe un drum public din comuna Valea Doftanei conducând vehicule de motocros, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

(Foto cu caracter ilustrativ)

2020 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1031 vizualizari
04 iun. 2023 21:23

Gest incalificabil al viceprimarului Dumitrache. Ar trebui să-și dea demisia sau să fie demis?

2 comentarii

În administrația câmpineană, probabil, ca peste tot în țara aceasta, se întâmplă și lucruri... nefirești, ca să nu fim mai duri. Ceea ce s-a întâmplat săptămâna trecută cu viceprimarul Liviu Dumitrache a întrecut, însă, orice măsură! Culmea, nimeni din Consiliul Local sau din cadrul Primăriei Câmpina nici măcar nu l-a deranjat cu vreo întrebare, într-o situație în care onorant ar fi fost să demisioneze. Iar dacă nu are onoare, să fie demis!

1581 vizualizari
04 iun. 2023 17:20

În procesul lui Horia Tiseanu, prima instanță a amânat pronunțarea unui verdict de șase ori în patru luni

Procesul de pe rolul Tribunalului Prahova în care Horia Tiseanu, fostul primar al municipiului Câmpina, este acuzat de fapte de corupție, ar putea fi oricând predat în facultățile de specialitate, fiind un foarte bune exemplu de cum... nu trebuie să se deruleze un proces penal.

Alte stiri recente

12 vizualizari
05 iun. 2023 08:21

Trei atleți câmpineni medaliați la Campionatele Internaționale ale României

La finele săptămânii trecute, la București, a avut loc ediția a 68-a a Campionatelor Internaționale de Atletism ale României, comptiție la startul căreia s-au aflat și cinci sportivi câmpineni, chiar dacă - din păcate - din motive despre care am mai vorbit, nu toți mai reprezintă vreun club câmpinean. Cu toate acestea, ei sunt tot câmpineni și poate că ar fi trebuit găsite resursele necesare pentru a ne mândri și oficial cu ei.

1325 vizualizari
04 iun. 2023 19:28

Cinci clasări pe podium pentru atleții de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, la Naționale, categoriile sub 16 și sub 18 ani

Pe stadionul ”Iolanda Balaș Soter” din București au avut loc, sâmbătă și duminică, etape ale Campionatului Național de Atletism pentru categoriile sub 16 și sub 18 ani. CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de Mihaela Marin, a obținut cinci clasări pe podium, demonstrând încă odată valoarea pregătirii care se realizează la Câmpina.