În ultimele trei zile, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova au fost organizate 23 de acțiuni, atât pe timp de noapte cât și pe timp de zi, în mai multe zone din județ.
Astfel, polițiștii din municipiile Ploieşti și Câmpina, polițiștii Serviciului Rutier Prahova, polițiilor orășenești Azuga, Băicoi, Bușteni, Plopeni, Slănic, Urlați, Vălenii de Munte, precum și cei ai Secțiilor Rurale de Poliție Bălțești, Blejoi, Ciorani, Drajna și Valea Călugărescă au acționat pentru combaterea faptelor antisociale, descurajarea elementelor infracționale, prevenirea și combaterea criminalității stradale, precum și pentru verificarea modului de respectare al normelor rutiere în vigoare, cu accent pe depistarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză sau care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
În cadrul acțiunilor din cele trei zile, au fost legitimate aproximativ 1.380 de persoane, fiind controlate peste 1.270 de autovehicule. Astfel, pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a altor substanțe au fost efectuate 562 de testări cu aparatul etilotest și 7 cu aparatul Drugtest. În urma activităţilor, polițiștii au aplicat, în total, 457 de sancțiuni contravenționale, jumătate dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Totodată, acționând și pentru prevenirea și combaterea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, polițiștii prahoveni au aplicat 15 sancțiuni contravenționale în acest sens, conform Legii nr. 61/1991. Valoarea tuturor sancțiunilor este de peste 181.300 de lei.
Polițiștii rutieri au constatat 10 infracțiuni, a mai informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova. Totodată, 39 de conducători auto au rămas fără permis de conducere. Opt dintre aceștia au fost depistați conducând sub influența băuturilor alcoolice, doi sub influența substanțelor psihoactive, 18 permise de conducere au fost reținute pentru nerespectarea regimului vitezei, iar alte 11 pentru încălcarea altor abateri de la normele rutiere. Cu ocazia controalelor din trafic au fost reținute și 11 certificate de înmatriculare, cele mai multe pentru valabilitatea expirată a Inspecției Tehnice Periodice.
Dintre cazurile de conducători auto rămași fără permis din cauza consumului de alcool, două dintre aceste cazuri s-au petrecut la Câmpina - un bărbat de 21 ani, din Ploiești, cu o alcoolemie, de 0,76mg/l alcool pur în aerul expirat, precum și un alt bărbat, tot din Ploiești, în vârstă de 20 ani, cu o alcoolemie de 0,45mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, doi tineri de 19 și 22 ani, din Valea Doftanei, s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinși de polițiști pe un drum public din comuna Valea Doftanei conducând vehicule de motocros, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
(Foto cu caracter ilustrativ)
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.