Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Ștrandul acoperit, o ruină de peste 20 de ani

Social (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro vă prezintă un nou serial, de această dată despre locurile de recreere și agrement din Câmpina de altădată. Și nu va fi nevoie să ne întoarcem foate mult în timp, pentru că, până mai acum câțiva ani, în Câmpina existau destule locuri în care să-ți petreci timpul în mod plăcut. Într-un episod anterior am scris despre "Ștrandul de la teatru", devenit o anexă nefuncțională a unui cămin privat pentru îngrijirea bătrânilor. În rândurile următoare vă reamintim de ștrandul acoperit de pe Strada Schelelor. Nu erau multe localități în țară, înainte de 1989, care să se poată lăuda cu un ștrand acoperit. Câmpina avea...

Ștrandul acoperit (ștrandul nr.2 al orașului) a existat până acum vreo 22 de ani, când societatea care deținea tot complexul sportiv, IRUE, l-a vândut unui investitor privat - SC Erin SRL, administrată de Dan Ungureanu. Investitor este un fel de a spune. Este cel care deține o altă "pată neagră" de pe obrazul Câmpinei - turnul înclinat. Acum, ștrandul acoperit și întreaga bază sportivă de acolo reprezintă o proprietate privată, izolată, protejată video, cu garduri suprapuse, prin care greu se poate vedea ceva din ceea ce este înăuntru, ca o cazarmă. Aici a fost Ștrandul numărul 2, o mândrie a câmpinenilor. La doi ani după achiziționarea bazei sportive, s-a pus lacăt. Și exact pe locul fostului ștrand a început apoi construcția unei clădiri, probabil un hotel. O clădire care, ca și monstrul de beton din centrul Câmpinei, este neterminată. Din ștrandul acoperit nu a mai rămas nimic, poate doar amintirile câmpinenilor care s-au bucurat cândva de acest loc minunat. Terenurile de tenis și volei mai există, dar nu sunt întreținute. Și când ne gândim că pe vremuri aveau și nocturnă... În aceeași incintă a mai apărut o casă, în spatele clădirii neterminate, undeva spre Capela Hernea de pe Aleea Parcului, monument istoric aflat acum la doar un metru de gardul din beton ridicat de proprietarul fostei baze sportive.
Și nimeni nu poate face nimic, autoritățile ridicând sugestiv din umeri ori de câte ori se discută acest subiect. Este drept, e o proprietate privată, dar doar pentru că cineva, la un moment dat, a avut bani mulți și a cumpărat acest loc, nu înseamnă că își poate bate joc de oricine, de orice, până la urmă de un oraș întreg.

3032 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • petrescu 08.07.2019 09:25 In urma acestui individ ramane numai ruine,chiar legislatia este de partea acestor indivizi,alo,chiar nu exista oameni ce inteleg si pot actiona pentru corectia acestor asa zise investitii de tip ruine?

Social

1636 vizualizari
03 aug. 2020 07:24

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2489 vizualizari
02 aug. 2020 08:29

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 2 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1590 vizualizari
03 aug. 2020 21:37

Firma care reabilitează termic blocurile de pe Bulevardul Carol I din Câmpina și-a strâns schelele și a plecat

În urmă cu aproximativ două săptămâni vă prezentam situația extrem de neplăcută apărută în urma lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina. Și scriam atunci despre apartamentele din blocul nr.1, de la ultimul etaj, apartamente în care apa s-a infiltrat, distrugând pereții și parchetul. Firma executantă nu doar că nu a remediat problemele apărute, mai mult, și-a strâns schelele și a plecat.

2527 vizualizari
02 aug. 2020 20:21

Ioan Adrian Pițigoi este candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului Câmpina

8 comentarii

Partidul Mișcarea Populară l-a desemnat pe Ioan Adrian Pițigoi să intre în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Ioan Adrian Pițigoi are 42 de ani, timp de două mandate a fost consilier local, iar din 2016 până în prezent este viceprimarul municipiului Câmpina. Din punct de vedere politic, este președintele Organizației PMP Câmpina, dar și secretar executiv la nivel național al aceleiași formațiuni politice.