Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Ștrandul acoperit, o ruină de peste 20 de ani

Social (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro vă prezintă un nou serial, de această dată despre locurile de recreere și agrement din Câmpina de altădată. Și nu va fi nevoie să ne întoarcem foate mult în timp, pentru că, până mai acum câțiva ani, în Câmpina existau destule locuri în care să-ți petreci timpul în mod plăcut. Într-un episod anterior am scris despre "Ștrandul de la teatru", devenit o anexă nefuncțională a unui cămin privat pentru îngrijirea bătrânilor. În rândurile următoare vă reamintim de ștrandul acoperit de pe Strada Schelelor. Nu erau multe localități în țară, înainte de 1989, care să se poată lăuda cu un ștrand acoperit. Câmpina avea...

Ștrandul acoperit (ștrandul nr.2 al orașului) a existat până acum vreo 22 de ani, când societatea care deținea tot complexul sportiv, IRUE, l-a vândut unui investitor privat - SC Erin SRL, administrată de Dan Ungureanu. Investitor este un fel de a spune. Este cel care deține o altă "pată neagră" de pe obrazul Câmpinei - turnul înclinat. Acum, ștrandul acoperit și întreaga bază sportivă de acolo reprezintă o proprietate privată, izolată, protejată video, cu garduri suprapuse, prin care greu se poate vedea ceva din ceea ce este înăuntru, ca o cazarmă. Aici a fost Ștrandul numărul 2, o mândrie a câmpinenilor. La doi ani după achiziționarea bazei sportive, s-a pus lacăt. Și exact pe locul fostului ștrand a început apoi construcția unei clădiri, probabil un hotel. O clădire care, ca și monstrul de beton din centrul Câmpinei, este neterminată. Din ștrandul acoperit nu a mai rămas nimic, poate doar amintirile câmpinenilor care s-au bucurat cândva de acest loc minunat. Terenurile de tenis și volei mai există, dar nu sunt întreținute. Și când ne gândim că pe vremuri aveau și nocturnă... În aceeași incintă a mai apărut o casă, în spatele clădirii neterminate, undeva spre Capela Hernea de pe Aleea Parcului, monument istoric aflat acum la doar un metru de gardul din beton ridicat de proprietarul fostei baze sportive.
Și nimeni nu poate face nimic, autoritățile ridicând sugestiv din umeri ori de câte ori se discută acest subiect. Este drept, e o proprietate privată, dar doar pentru că cineva, la un moment dat, a avut bani mulți și a cumpărat acest loc, nu înseamnă că își poate bate joc de oricine, de orice, până la urmă de un oraș întreg.

2833 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • petrescu 08.07.2019 09:25 In urma acestui individ ramane numai ruine,chiar legislatia este de partea acestor indivizi,alo,chiar nu exista oameni ce inteleg si pot actiona pentru corectia acestor asa zise investitii de tip ruine?

Social

3039 vizualizari
20 ian. 2020 07:02

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

9247 vizualizari
18 ian. 2020 18:08

Un tânăr de 20 de ani, din Poiana Câmpina, și-a pierdut viața strivit sub căruță

2 comentarii

Tragedia s-a petrecut sâmbătă după-amiază, în satul Bobolia din comuna Poiana Câmpina, mai exact în pădurea Pițigaia. Echipajele de intervenție au fost anunțate la numărul unic de urgență 112, că pe un drum forestier dintr-o pădure, un tânăr de 20 de ani ar fi fost victima unui accident, căruța pe care o conducea răsturnându-se peste el și strivindu-l.

Alte stiri recente

3412 vizualizari
20 ian. 2020 22:08

Câmpineanca Georgeta Popescu, campioană olimpică de tineret la monobob: ”Sunt copleșită. Toată lumea în jurul meu îmi spune că am scris istorie!”

Georgeta Popescu a câștigat duminică, 19 ianuarie 2020, titlul olimpic la tineret în proba de monobob - primul titlu olimpic din istoria acestui sport și prima medalie olimpică de aur pentru România la actuala ediție a Jocurilor Olimpice pentru Tineret de la Lausanne. Cu siguranță, este o performanță extraordinară pentru România și este cea mai mare performanță sportivă pentru Câmpina din toate timpurile, poate comparabilă doar cu titlul de vicecampion olimpic al lui Ion Alexe la box, la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972. Pentru că scriem de mai mult timp despre performanțele Georgetei Popescu la competițiile naționale și internaționale la care a participat, pentru că știm cât muncește, ce eforturi depune, cât este de curajoasă și de ambițioasă, o felicităm din suflet pentru titlul olimpic la tineret și îi urăm mult succes la Jocurile Olimpice de la Beijing, din anul 2022, acolo unde tânăra sportivă vrea să ajungă și chiar să urce pe podium.
Am discutat cu Georgeta Popescu atât duminică, imediat după cursa de la Lausanne, cât și luni, înainte și după festivitatea de premiere, când Georgeta a primit medalia olimpică.

5263 vizualizari
20 ian. 2020 11:47

Punctaje între 99 și 71 puncte pentru candidații declarați admiși la Școala de Poliție din Câmpina, în sesiunea de admitere ianuarie 2020

Cel mai mare punctaj la proba scrisă (99 puncte) la admiterea la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina l-a obținut o candidată din județul Gorj – Iuliana Adela Predoiu, iar între primii zece admiși se numără cinci fete și cinci băieți. Punctajul minim cu care s-a intrat la această sesiune de admitere este de 71 puncte. S-a intrat, așadar, cu punctaje mari, asta și pentru că, spre deosebire de sesiunile anterioare de admitere, de această dată au fost mai puține locuri disponibile - doar 765. Proba scrisă a avut loc duminică, 19 ianuarie 2020, iar rezultatele au fost afișate în jurul orei 23.30, după corectarea tuturor lucrărilor și întocmirea listelor de clasificare a candidaților în ordinea descrescătoare punctajelor obținute.