Locurile de agrement din Câmpina de altădată. "Ștrandul de la Teatru", acum anexa nefolosită a unui cămin de bătrâni

Social (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro vă propune un nou serial dedicat locurile de recreere și agrement din Câmpina de altădată. Și nu va fi nevoie să ne întoarcem foate mult în timp, pentru că, până mai acum câțiva ani, în Câmpina existau destule locuri în care să-ți petreci în mod plăcut timpul, fie că era vorba de locuri create de mâna omului, fie că era vorba de locuri naturale, pe care omul doar ar fi trebuit să le îngrijească. În Câmpina de astăzi, doar Parcul Soceram poate fi considerat un loc plăcut unde să-ți petreci timpul liber în natură. În rest...

În primul episod al serialului nostru ne vom referi la ceea ce a fost până nu demult un simbol al locurilor de agrement din Câmpina - ștrandul de la Teatru, de pe Strada Ion Câmpineanu. A avut diverse denumiri și diverși administratori, dar indiferent de toate acestea, aici câmpinenii, și nu numai, veneau cu plăcere în fiecare vară să se răcorească, să înoate, să socializeze. Ștrandul a aparținut la început Grupului Școlar Nr 1. (Petrol), pentru ca mai târziu întregul complex să fie preluat de Institutul de Cercetare și Proiectare Tehnologică. Apoi, din momentul în care hotelul și ștrandul au trecut în proprietatea Petrom, lucrurile au început să se schimbe. Apoi, au venit alți proprietari, dar soarta ștrandului nu s-a îmbunătățit, chiar dacă a fost o vreme când mai existau speranțe. De ani buni ștrandul este închis, iar de când Hotelul "Amana Inn" s-a transformat în Căminul de bătrâni "Conacul bunicii", ștrandul a devenit o anexă nefolosită a acestui azil.
Ștrandul a fost construit în prima jumătate a secolului trecut. În perioada interbelică și imediat după al doilea război mondial, aici erau trambuline, iar în jurul celor două bazine (pentru adulți și pentru copii) erau două terenuri de tenis de câmp foarte bine îngrijite. A existat și o sală de popice, construită de ICPT, distrusă, din câte se pare, în urma unui incendiu. Pe locul ei a fost construit apoi noul hotel.
(Fotografiile vechi au fost preluate de pe Facebook, din grupul "Câmpineanul")

4192 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1636 vizualizari
03 aug. 2020 07:24

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 3 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2489 vizualizari
02 aug. 2020 08:29

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 2 august

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

1609 vizualizari
03 aug. 2020 21:37

Firma care reabilitează termic blocurile de pe Bulevardul Carol I din Câmpina și-a strâns schelele și a plecat

În urmă cu aproximativ două săptămâni vă prezentam situația extrem de neplăcută apărută în urma lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de pe Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina. Și scriam atunci despre apartamentele din blocul nr.1, de la ultimul etaj, apartamente în care apa s-a infiltrat, distrugând pereții și parchetul. Firma executantă nu doar că nu a remediat problemele apărute, mai mult, și-a strâns schelele și a plecat.

2530 vizualizari
02 aug. 2020 20:21

Ioan Adrian Pițigoi este candidatul Partidului Mișcarea Populară la funcția de primar al municipiului Câmpina

8 comentarii

Partidul Mișcarea Populară l-a desemnat pe Ioan Adrian Pițigoi să intre în cursa electorală pentru funcția de primar al municipiului Câmpina, la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Ioan Adrian Pițigoi are 42 de ani, timp de două mandate a fost consilier local, iar din 2016 până în prezent este viceprimarul municipiului Câmpina. Din punct de vedere politic, este președintele Organizației PMP Câmpina, dar și secretar executiv la nivel național al aceleiași formațiuni politice.