Locurile de agrement din Câmpina de altădată. "Ștrandul de la Teatru", acum anexa nefolosită a unui cămin de bătrâni

Social (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro vă propune un nou serial dedicat locurile de recreere și agrement din Câmpina de altădată. Și nu va fi nevoie să ne întoarcem foate mult în timp, pentru că, până mai acum câțiva ani, în Câmpina existau destule locuri în care să-ți petreci în mod plăcut timpul, fie că era vorba de locuri create de mâna omului, fie că era vorba de locuri naturale, pe care omul doar ar fi trebuit să le îngrijească. În Câmpina de astăzi, doar Parcul Soceram poate fi considerat un loc plăcut unde să-ți petreci timpul liber în natură. În rest...

În primul episod al serialului nostru ne vom referi la ceea ce a fost până nu demult un simbol al locurilor de agrement din Câmpina - ștrandul de la Teatru, de pe Strada Ion Câmpineanu. A avut diverse denumiri și diverși administratori, dar indiferent de toate acestea, aici câmpinenii, și nu numai, veneau cu plăcere în fiecare vară să se răcorească, să înoate, să socializeze. Ștrandul a aparținut la început Grupului Școlar Nr 1. (Petrol), pentru ca mai târziu întregul complex să fie preluat de Institutul de Cercetare și Proiectare Tehnologică. Apoi, din momentul în care hotelul și ștrandul au trecut în proprietatea Petrom, lucrurile au început să se schimbe. Apoi, au venit alți proprietari, dar soarta ștrandului nu s-a îmbunătățit, chiar dacă a fost o vreme când mai existau speranțe. De ani buni ștrandul este închis, iar de când Hotelul "Amana Inn" s-a transformat în Căminul de bătrâni "Conacul bunicii", ștrandul a devenit o anexă nefolosită a acestui azil.
Ștrandul a fost construit în prima jumătate a secolului trecut. În perioada interbelică și imediat după al doilea război mondial, aici erau trambuline, iar în jurul celor două bazine (pentru adulți și pentru copii) erau două terenuri de tenis de câmp foarte bine îngrijite. A existat și o sală de popice, construită de ICPT, distrusă, din câte se pare, în urma unui incendiu. Pe locul ei a fost construit apoi noul hotel.
(Fotografiile vechi au fost preluate de pe Facebook, din grupul "Câmpineanul")

3423 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1728 vizualizari
18 iul. 2019 11:16

Locurile de agrement din Câmpina de altădată. Satul de vacanță... din care nu a mai rămas nimic

Tabăra Voila sau satul de vacanță, cum i se mai spunea, era un loc superb unde nu doar că veneau copii din toată țara, dar aici se organizau diverse activități și pentru copiii din Câmpina. Poate că unii dintre dumneavoastră vă mai amintiți de ceea ce reprezenta odată satul de vacanță, de tot ceea ce era aici: spații de cazare (27 de cabane/căsuțe), sală de mese, birouri, terenuri de sport și nu în ultimul rând trenulețul cu care te puteai plimba prin aproape toată tabăra. Astăzi, nu mai există nimic. Au rămas doar porțile, dar a dispărut până și gardul.

1971 vizualizari
17 iul. 2019 21:44

15 focare de pestă porcină africană, confirmate în Prahova. Porcii domestici din patru sate, sacrificați pentru evitarea răspândirii virusului

1 comentarii

Virusul pestei porcine s-a extins în mai multe localități din județul Prahova după depistarea, pe 10 iulie 2019, a primului focar de boală în gospodăria unui locuitor din satul Poienarii Rali din comuna Poienarii Burchii. Pe 11 iulie au fost confirmate alte cinci focare - patru la porci domestici în Poienarii Burchii și Târgșorul Vechi și unul la porc mistreț depistat la Fondul de Vânătoare aparținând AVSP Codrii Vlăsiei. Între timp au apărut noi cazuri, astfel că, din 10 iulie și până în prezent, au fost confirmate în total 15 focare de boală.

Alte stiri recente

99 vizualizari
18 iul. 2019 22:20

Strada Tineretului din Câmpina va fi... NU asfaltată, ci doar expertizată tehnic, deocamdată

Strada Tineretului se află pe lista administrației locale pentru asfaltare în acest an. Adică în 2019. Bine, s-a mai aflat și anul trecut, când Consiliul Local a alocat banii necesari, iar Primăria Câmpina chiar a promis că lucrarea va fi gata în toamna lui 2018. Nu s-a întâmplat așa, iar în 2019 o regăsim din nou pe listă. Iar noi, ca și locuitorii de pe Tineretului, așteptam licitația pentru stabilirea firmei care să execute lucrările.

596 vizualizari
18 iul. 2019 21:46

Încep, în sfârșit, lucrările de reabilitare a aleilor de la Casa Tineretului din Câmpina

Casa Tineretului a finalizat noua procedură de achiziție publică pentru reabilitarea aleilor, licitația fiind câștigată de societatea Sisănelu Forexim SRL Ploiești, cu prețul de 207.361 lei fără TVA. Lucrarea urmează să înceapă în aceste zile. Am spus "noua procedură" pentru că, poate vă amintiți, o licitație similară a fost organizată și în toamna lui 2017, fiind câștigată tot de o societate din Ploiești - Polaris Construct. Numai că, după finalizarea achiziției publice și semnarea contractului, firma respectivă nu s-a mai prezentat la treabă. I-au fost trimise mai multe notificări, iar în cele din urmă contractul a fost reziliat și a fost reluată procedura de achiziție publică.