Locurile de agrement din Câmpina de altădată. "Ștrandul de la Teatru", acum anexa nefolosită a unui cămin de bătrâni

Social (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro vă propune un nou serial dedicat locurile de recreere și agrement din Câmpina de altădată. Și nu va fi nevoie să ne întoarcem foate mult în timp, pentru că, până mai acum câțiva ani, în Câmpina existau destule locuri în care să-ți petreci în mod plăcut timpul, fie că era vorba de locuri create de mâna omului, fie că era vorba de locuri naturale, pe care omul doar ar fi trebuit să le îngrijească. În Câmpina de astăzi, doar Parcul Soceram poate fi considerat un loc plăcut unde să-ți petreci timpul liber în natură. În rest...

În primul episod al serialului nostru ne vom referi la ceea ce a fost până nu demult un simbol al locurilor de agrement din Câmpina - ștrandul de la Teatru, de pe Strada Ion Câmpineanu. A avut diverse denumiri și diverși administratori, dar indiferent de toate acestea, aici câmpinenii, și nu numai, veneau cu plăcere în fiecare vară să se răcorească, să înoate, să socializeze. Ștrandul a aparținut la început Grupului Școlar Nr 1. (Petrol), pentru ca mai târziu întregul complex să fie preluat de Institutul de Cercetare și Proiectare Tehnologică. Apoi, din momentul în care hotelul și ștrandul au trecut în proprietatea Petrom, lucrurile au început să se schimbe. Apoi, au venit alți proprietari, dar soarta ștrandului nu s-a îmbunătățit, chiar dacă a fost o vreme când mai existau speranțe. De ani buni ștrandul este închis, iar de când Hotelul "Amana Inn" s-a transformat în Căminul de bătrâni "Conacul bunicii", ștrandul a devenit o anexă nefolosită a acestui azil.
Ștrandul a fost construit în prima jumătate a secolului trecut. În perioada interbelică și imediat după al doilea război mondial, aici erau trambuline, iar în jurul celor două bazine (pentru adulți și pentru copii) erau două terenuri de tenis de câmp foarte bine îngrijite. A existat și o sală de popice, construită de ICPT, distrusă, din câte se pare, în urma unui incendiu. Pe locul ei a fost construit apoi noul hotel.
(Fotografiile vechi au fost preluate de pe Facebook, din grupul "Câmpineanul")

3995 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3296 vizualizari
25 ian. 2020 09:45

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 25 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

4907 vizualizari
24 ian. 2020 08:44

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 24 ianuarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

Alte stiri recente

4257 vizualizari
26 ian. 2020 14:24

Un bărbat a murit strivit de tractor la Filipeștii de Pădure

UPDATE - Conform informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al IJP Prahpva, bărbatul executa lucrări de toaletare/ defrișare pe un teren proprietate privată și, foarte probabil, pe fondul unei manevre de mers înainte, în pantă, utilajul s-a răsturnat, bărbatul fiind prins sub acesta. Polițiștii au întocmit în această cauză un dosar penal pentru ucidere din culpă.
Un accident mai puțin obișnuit, dar cu final tragic, a avut loc duminică, în jurul prânzului, la Filipeștii de Pădure. Și a fost un final tragic pentru că un bărbat, în vârstă de 76 de ani, domicliat în comuna Filipeștii de Pădure, și-a găsit sfârșitul fiind strivit de tractorul pe care îl conducea.

2689 vizualizari
26 ian. 2020 10:02

Atleții câmpineni se pregătesc pentru competițiile oficiale

Sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, club coordonat de prof. Mihaela Marin, se pregătesc pentru competițiile oficiale din luna februarie și martie - Campionatele Naționale de Atletism în Sală. Și cum cea mai bună metodă de pregătire este tot cea în condiții de concurs, atleții câmpineni participă aproape la fiecare sfârșit de săptămână la diverse concursuri al căror rol este tocmai acela de a pregăti sportivii pentru viitoarele competiții oficiale.