Locurile de agrement din Câmpina de altădată. "Ștrandul de la Teatru", acum anexa nefolosită a unui cămin de bătrâni

Social (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro vă propune un nou serial dedicat locurile de recreere și agrement din Câmpina de altădată. Și nu va fi nevoie să ne întoarcem foate mult în timp, pentru că, până mai acum câțiva ani, în Câmpina existau destule locuri în care să-ți petreci în mod plăcut timpul, fie că era vorba de locuri create de mâna omului, fie că era vorba de locuri naturale, pe care omul doar ar fi trebuit să le îngrijească. În Câmpina de astăzi, doar Parcul Soceram poate fi considerat un loc plăcut unde să-ți petreci timpul liber în natură. În rest...

În primul episod al serialului nostru ne vom referi la ceea ce a fost până nu demult un simbol al locurilor de agrement din Câmpina - ștrandul de la Teatru, de pe Strada Ion Câmpineanu. A avut diverse denumiri și diverși administratori, dar indiferent de toate acestea, aici câmpinenii, și nu numai, veneau cu plăcere în fiecare vară să se răcorească, să înoate, să socializeze. Ștrandul a aparținut la început Grupului Școlar Nr 1. (Petrol), pentru ca mai târziu întregul complex să fie preluat de Institutul de Cercetare și Proiectare Tehnologică. Apoi, din momentul în care hotelul și ștrandul au trecut în proprietatea Petrom, lucrurile au început să se schimbe. Apoi, au venit alți proprietari, dar soarta ștrandului nu s-a îmbunătățit, chiar dacă a fost o vreme când mai existau speranțe. De ani buni ștrandul este închis, iar de când Hotelul "Amana Inn" s-a transformat în Căminul de bătrâni "Conacul bunicii", ștrandul a devenit o anexă nefolosită a acestui azil.
Ștrandul a fost construit în prima jumătate a secolului trecut. În perioada interbelică și imediat după al doilea război mondial, aici erau trambuline, iar în jurul celor două bazine (pentru adulți și pentru copii) erau două terenuri de tenis de câmp foarte bine îngrijite. A existat și o sală de popice, construită de ICPT, distrusă, din câte se pare, în urma unui incendiu. Pe locul ei a fost construit apoi noul hotel.
(Fotografiile vechi au fost preluate de pe Facebook, din grupul "Câmpineanul")

3725 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1573 vizualizari
15 oct. 2019 11:47

Campanii de prevenție și informare ale Poliției Județene și ANIP cu ocazia Zilei Europene de Luptă împotriva Traficului de Persoane

Traficul de persoane continuă să fie un fenomen în plină evoluţie atât din punct de vedere al interesului manifestat de traficanţi, aflaţi într-o necontenită căutare de mijloace de îmbogăţire rapidă şi ilegală, cât şi, într-o manieră firească şi proporțională, al interesului manifestat de marile organisme internaţionale angrenate în contracararea acestui fenomen. Pe 18 octombrie este Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, ocazie cu care Poliția Prahova, dar și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane (ANIP) - Centrul Regional Ploiești derulează o serie de acțiuni.

2840 vizualizari
14 oct. 2019 22:06

Scrisoarea impresionantă a unei femei ai cărei părinți au fost uciși, către parlamentarii care au votat Legea recursului compensatoriu

Maria Dumitru este o femeie din Constanța, ai cărei părinți au fost uciși cu bestialitate, în vara acestui an, de un individ eliberat din penitenciar în baza Legii privind recursul compensatoriu. Pe 9 octombrie 2019, ea le-a trimis o scrisoare parlamentarilor care au aprobat această lege controversată, cerându-le să o abroge cât mai repede. ”Vă consider părtaş la această dublă crimă şi sper ca această vină să vă urmărească până la sfârşitul vieţii, aşa cum durerea de a-mi pierde părinţii în cel mai crud mod cu putinţă va fi cu mine pentru totdeauna. Nu există noapte în care să nu mă gândesc la suferința fizică și mentală din ultimele lor minute”, scrie Maria Dumitru în scrisoarea adresată parlamentarilor.

Alte stiri recente

4180 vizualizari
15 oct. 2019 08:48

Echipa Delice Câmpina va reprezenta România la Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie de la Milano

În perioada 21-22 octombrie 2019, la Milano, în Italia, va avea loc prestigiosul concurs The World Trophy of Pastry Ice Cream and Chocolate, adică Trofeul Mondial de Ciocolaterie, Gelaterie și Patiserie, eveniment destinat specialiștilor din domeniu. Este o competiție senzațională, de anvergură, la care participă patiseri - cofetari din întreaga lume, miza fiind trofeul și, bineînțeles, tilul de campion mondial. Tema ediției din acest an este "Artă și tradiție națională", iar România va fi reprezentată la Milano de o echipă de la Cofetăriile Delice Internațional Câmpina.

2197 vizualizari
14 oct. 2019 20:16

Trafic deviat și stații desființate temporar în Câmpina, pe Bd. Carol I, pentru executarea lucrărilor de canalizare. Marți se asfaltează și Strada Golești

După cum vă informam la sfârșitul săptămânii trecute, de astăzi, 14 octombrie 2019, Bulevardul Carol I din municipiul Câmpina este închis circulației pe tronsonul cuprins între sensul giratoriu de la Fibec și Biserica de la Brazi, pentru executarea lucrărilor de canalizare derulate cu fonduri europene prin HidroPrahova. Avizul de închidere a circulației este valabil până pe 8 noiembrie 2019, iar în toată această perioadă traficul rutier va fi deviat pe străzile Frații Golești și B.P. Hasdeu.