CâmpinaTV.ro vă propune un nou serial dedicat locurile de recreere și agrement din Câmpina de altădată. Și nu va fi nevoie să ne întoarcem foate mult în timp, pentru că, până mai acum câțiva ani, în Câmpina existau destule locuri în care să-ți petreci în mod plăcut timpul, fie că era vorba de locuri create de mâna omului, fie că era vorba de locuri naturale, pe care omul doar ar fi trebuit să le îngrijească. În Câmpina de astăzi, doar Parcul Soceram poate fi considerat un loc plăcut unde să-ți petreci timpul liber în natură. În rest...
În primul episod al serialului nostru ne vom referi la ceea ce a fost până nu demult un simbol al locurilor de agrement din Câmpina - ștrandul de la Teatru, de pe Strada Ion Câmpineanu. A avut diverse denumiri și diverși administratori, dar indiferent de toate acestea, aici câmpinenii, și nu numai, veneau cu plăcere în fiecare vară să se răcorească, să înoate, să socializeze. Ștrandul a aparținut la început Grupului Școlar Nr 1. (Petrol), pentru ca mai târziu întregul complex să fie preluat de Institutul de Cercetare și Proiectare Tehnologică. Apoi, din momentul în care hotelul și ștrandul au trecut în proprietatea Petrom, lucrurile au început să se schimbe. Apoi, au venit alți proprietari, dar soarta ștrandului nu s-a îmbunătățit, chiar dacă a fost o vreme când mai existau speranțe. De ani buni ștrandul este închis, iar de când Hotelul "Amana Inn" s-a transformat în Căminul de bătrâni "Conacul bunicii", ștrandul a devenit o anexă nefolosită a acestui azil.
Ștrandul a fost construit în prima jumătate a secolului trecut. În perioada interbelică și imediat după al doilea război mondial, aici erau trambuline, iar în jurul celor două bazine (pentru adulți și pentru copii) erau două terenuri de tenis de câmp foarte bine îngrijite. A existat și o sală de popice, construită de ICPT, distrusă, din câte se pare, în urma unui incendiu. Pe locul ei a fost construit apoi noul hotel.
(Fotografiile vechi au fost preluate de pe Facebook, din grupul "Câmpineanul")
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water – The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie – 3 mai 2025 care a reunit 54 de participați din Bulgaria, Letonia, Olanda, Polonia, Slovacia, Turcia și România. Lucrurile care i-au adus împreună au fost dorința de a învăța, de a se conecta și de a proteja una dintre cele mai prețioase resurse ale planetei: apa.
În Câmpina, dar și în comunele din împrejurimi, sunt multe locuri și monumente care ar merita mai multă atenție, ceea ce le-ar aduce, foarte probabil, mai multă atractivitate turistică. Spre beneficiul întregii comunități. Unul dintre aceste monumente este Crucea Domnitorului de la Melicești, sat al comunei Telega.
În perioada 29 mai - 7 iunie 2025, Câmpina a devenit locul unde vocile tinerilor s-au unit într-un singur mesaj: fiecare om merită să fie ascultat și acceptat. Fundația Zamolxes a derulat proiectul “S.I.N.G. – Social Inclusion for New Generations 3.0”, cu sprijinul programului Erasmus+, o mobilitate de tineret care a adus laolaltă 52 de participanți din Bulgaria, Italia, Lituania, Polonia, România, Spania și Turcia.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să căutați un cadou deosebit pe care să-l oferiți unei persoane dragi? Cu siguranță, venind la Magazinul INA din incinta Complexului Comercial Mercantis, din centrul municipiului Câmpina, cea mai mare parte a problemei este rezolvată.