La Casa Municipală de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina va avea loc sâmbătă, 24 mai 2025, un eveniment deosebit. O lansare atipică de carte. O carte pentru copii, prezentată de autoare în cadrul unui atelier interactiv la care cei mici sunt invitați să participe.
„Călătoria anotimpurilor” este denumirea cărții pentru copii care va fi lansată sâmbătă. Autoarea este Deea State, tânăra scriitoare din Cornu, cea care a pus și bazele Editurii OrhiDeea, din dorința de a descoperi noi voci literare care coexistă cu unele dintre cele mai consacrate.
"Cartea Călătoria anotimpurilor vă poartă într-o călătorie fascinantă prin lumea minunată a anotimpurilor. Veți descoperi povești pline de învățăminte despre natură, prietenie și curaj, fiecare anotimp aducând lecții valoroase pentru micii cititori. La finalul cărții, veți găsi exerciții practice interesante, care îi vor ajuta pe copii să își folosească imaginația și să creeze lucruri minunate inspirate din povești. Este o carte destinată micilor visători și exploratori cu vârste cuprinse între 3 și 10 ani”, ne-a declarat Deea State.
Pentru micii săi invitați, Deea a pregătit un atelier interactiv plin de jocuri distractive și activități educative inspirate din carte. Atelierul este pentru toți copiii, indiferent de vârstă, dar și pentru părinții care doresc să petreacă momente speciale alături de cei mici. Intrarea este gratuită.
Deea State nu este la prima carte pentru copii. În urmă cu un an a scris “Aventura emoțiilor”, o călătorie prin lumea emoțiilor, unde cei mici învață să recunoască, să accepte și să exprime ce simt, într-un mod blând și jucăuș.
Deea State (sau Andreea State) s-a născut în comuna Cornu, județul Prahova, lângă Câmpina. CV-ul ei este impresionant, scriitoare, actriță, doctor în sociologie, referent cultural. Încă din copilărie a ales calea artei, grea, spinoasă, dar atât de frumoasă! A plecat la București pentru a-și urma drumul, a absolvit Colegiul de Muzică “Dinu Lipatti”, în 2008, apoi Facultatea de Arte, specializarea Actorie. A jucat în diverse spectacole, în multe piese de teatru pentru copii, a apărut în diverse emisiuni televizate. Apoi a absolvit Facultatea de Administrație Publică și Afaceri, iar pentru că era pasionată de comunicare și de limba franceză, a urmat un master în comunicare în limba franceză în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială a Universității din București.
Primele poezii le-a scris încă din liceu, pentru că “poezia este muzica mea interioară”. A colaborat cu multe reviste culturale, unde și-a publicat scrierile – poezii și proză scurtă. A câștigat numeroase premii literare la concursuri naționale și internaționale, dar abia în 2018 a reușit să-și publice prima carte - “Viața prin ochii ei”. De atunci a mai publicat alte patru volume și a pus bazele, după cum spuneam, Editurii OrhiDeea.
Muzeul Memorial "Bogdan Petriceicu Hasdeu" din Câmpina s-a numărat printre cele 75 instituții muzeale din țară care și-au deschis porțile sâmbătă seara pentru a celebra "Noaptea Muzeelor 2025".
La mai puțin de 24 ore de la un eveniment cultural deosebit - lansarea volumului ”Cine râvnește la Gurile Dunării?”, de Sabina Fati, la Librăria Elstar, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc o nouă lansare de carte în cadrul unui Matineu cultural ELSTAR.
A fost un eveniment cu adevărat de excepție, o seară memorabilă, în care fiecare participant are dimensiunea unei realități contemporane. În spațiul spectaculos al Casei Căsătoriilor din Câmpina, Sabina Fati și-a lansat volumul ”Cine râvnește la Gurile Dunării?”
Scriitorul Dănuț Ungureanu va lansa la Câmpina romanul ”Fata și frica”, o poveste intensă, captivantă, în care realitatea socială, de multe ori dură, se împletește cu un suspans bine dozat. Evenimentul va avea loc vineri, 16 mai, la ora 12.00, la Librăria ”Elstar”.