Încă un spațiu lăsat de izbeliște în Câmpina. Și aparține unei instituții publice

Social (Categoria articolului)

Pe Strada Dimitrie Bolintineanu din municipiul Câmpina, la numărul 28, se află o clădire crăpată și un teren năpădit de buruieni și gunoaie. Aici este sediul unei instituții publice: ORSA Prahova - Centrul de Reproducere și Selecție a Animalelor Câmpina. Spre disperarea vecinilor, de acest spațiu nu se mai ocupă nimeni de o bună bucată de vreme.

Centrul respectiv, centru zonal, de altfel, se află de ani buni în această situaţie dezastruoasă. Un gard vechi, bălării, buruieni care ies prin gard pe trotuar. O imagine tristă, dezolantă. Mai vin oameni cu probleme, în special din localitățile vecine, se uită și pleacă. 
La Primăria municipiului Câmpina nu se cunoaşte mai nimic despre situaţia acestui centru, singura certitudine fiind că nici terenul și cu atât mai puţin clădirea propriu-zisă nu aparţin administraţiei locale. De partea cealaltă, medicul veterinar Vasile Antonie ne-a declarat: „Centrul respectiv a fost lăsat în paragină pentru că Oficiul Judeţean pentru Reproducerea şi Selecţia Animalelor Prahova, care are sediul la Blejoi, nu mai are oameni suficienţi care să poată trece măcar din când în când şi pe la Câmpina. Centrul nu se adresa neapărat câmpinenilor, ci tuturor locuitorilor din această zonă, care aveau nevoie de anumite tratamente pentru animalele lor. Din păcate, aceasta este situaţia şi nu cred că acest centru îşi va mai putea atinge vreodată scopul pentru care a fost creat”. 
Astfel, Centrul de Reproducere şi Selecţie a Animalelor de la Câmpina se adaugă unei liste lungi de spații lăsate de izbelişte, cele mai cunoscute fiind celebrul turn înclinat din zona notariatelor şi fostul sediu al Electromontaj, ca să dăm numai două exemple, asta pe lângă proprietățile unor cetățeni plecați din țară sau aflați în litigii cu rudele.

4533 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Kristinn 23.05.2016 07:27 Este imaginea emblematica a Campinei! Asa e tot orasul, lasat de izbeliste! Arata ca un oras parasit sau, macar, necondus!

Social

2398 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

3132 vizualizari
20 iun. 2022 22:32

O nouă metodă de înșelăciune face ravagii la Câmpina. Cum puteți preveni frauda prin OLX?

1 comentarii

De la începutul acestui an și până în prezent s-au înmulțit și la Câmpina cazurile de persoane înșelate printr-o nouă metodă.

Alte stiri recente

17 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

635 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.