Pe Strada Dimitrie Bolintineanu din municipiul Câmpina, la numărul 28, se află o clădire crăpată și un teren năpădit de buruieni și gunoaie. Aici este sediul unei instituții publice: ORSA Prahova - Centrul de Reproducere și Selecție a Animalelor Câmpina. Spre disperarea vecinilor, de acest spațiu nu se mai ocupă nimeni de o bună bucată de vreme.
Centrul respectiv, centru zonal, de altfel, se află de ani buni în această situaţie dezastruoasă. Un gard vechi, bălării, buruieni care ies prin gard pe trotuar. O imagine tristă, dezolantă. Mai vin oameni cu probleme, în special din localitățile vecine, se uită și pleacă.
La Primăria municipiului Câmpina nu se cunoaşte mai nimic despre situaţia acestui centru, singura certitudine fiind că nici terenul și cu atât mai puţin clădirea propriu-zisă nu aparţin administraţiei locale. De partea cealaltă, medicul veterinar Vasile Antonie ne-a declarat: „Centrul respectiv a fost lăsat în paragină pentru că Oficiul Judeţean pentru Reproducerea şi Selecţia Animalelor Prahova, care are sediul la Blejoi, nu mai are oameni suficienţi care să poată trece măcar din când în când şi pe la Câmpina. Centrul nu se adresa neapărat câmpinenilor, ci tuturor locuitorilor din această zonă, care aveau nevoie de anumite tratamente pentru animalele lor. Din păcate, aceasta este situaţia şi nu cred că acest centru îşi va mai putea atinge vreodată scopul pentru care a fost creat”.
Astfel, Centrul de Reproducere şi Selecţie a Animalelor de la Câmpina se adaugă unei liste lungi de spații lăsate de izbelişte, cele mai cunoscute fiind celebrul turn înclinat din zona notariatelor şi fostul sediu al Electromontaj, ca să dăm numai două exemple, asta pe lângă proprietățile unor cetățeni plecați din țară sau aflați în litigii cu rudele.
Elevi din Prahova, coordonați de cadre didactice dedicate, au fost parte activă a proiectului european eTwinning ”Marconi Legacy”, alături de colegi din Italia, Austria și Grecia.
Pe perioada caniculei, așa cum s-a întâmplat în fiecare vară, în centrul municipiului Câmpina, în Piața ”Marin Constantin” (Pasajul de la Ceas) funcționează un centru de prim-ajutor.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” din Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.