Încă un spațiu lăsat de izbeliște în Câmpina. Și aparține unei instituții publice

Social (Categoria articolului)

Pe Strada Dimitrie Bolintineanu din municipiul Câmpina, la numărul 28, se află o clădire crăpată și un teren năpădit de buruieni și gunoaie. Aici este sediul unei instituții publice: ORSA Prahova - Centrul de Reproducere și Selecție a Animalelor Câmpina. Spre disperarea vecinilor, de acest spațiu nu se mai ocupă nimeni de o bună bucată de vreme.

Centrul respectiv, centru zonal, de altfel, se află de ani buni în această situaţie dezastruoasă. Un gard vechi, bălării, buruieni care ies prin gard pe trotuar. O imagine tristă, dezolantă. Mai vin oameni cu probleme, în special din localitățile vecine, se uită și pleacă. 
La Primăria municipiului Câmpina nu se cunoaşte mai nimic despre situaţia acestui centru, singura certitudine fiind că nici terenul și cu atât mai puţin clădirea propriu-zisă nu aparţin administraţiei locale. De partea cealaltă, medicul veterinar Vasile Antonie ne-a declarat: „Centrul respectiv a fost lăsat în paragină pentru că Oficiul Judeţean pentru Reproducerea şi Selecţia Animalelor Prahova, care are sediul la Blejoi, nu mai are oameni suficienţi care să poată trece măcar din când în când şi pe la Câmpina. Centrul nu se adresa neapărat câmpinenilor, ci tuturor locuitorilor din această zonă, care aveau nevoie de anumite tratamente pentru animalele lor. Din păcate, aceasta este situaţia şi nu cred că acest centru îşi va mai putea atinge vreodată scopul pentru care a fost creat”. 
Astfel, Centrul de Reproducere şi Selecţie a Animalelor de la Câmpina se adaugă unei liste lungi de spații lăsate de izbelişte, cele mai cunoscute fiind celebrul turn înclinat din zona notariatelor şi fostul sediu al Electromontaj, ca să dăm numai două exemple, asta pe lângă proprietățile unor cetățeni plecați din țară sau aflați în litigii cu rudele.

4845 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Kristinn 23.05.2016 07:27 Este imaginea emblematica a Campinei! Asa e tot orasul, lasat de izbeliste! Arata ca un oras parasit sau, macar, necondus!

Social

1466 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

698 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

365 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

398 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.