Târgul Mierii a ajuns la cea de-a XV-a ediție. Câmpina, la loc de frunte pe harta apiculturii românești

Eveniment (Categoria articolului)

În acest week-end, în municipiul Câmpina are loc cea de-a XV-a ediție a Târgului Mierii, eveniment organizat de Asociația Apicolă "Valea Prahovei", în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local. Târgul Mierii de la Câmpina este una dintre cele mai importante manifestări de acest gen din țară și una dintre cele mai longevive - pe locul al doilea după Târgul Național al Mierii de la București, ajuns anul acesta la cea de-a XXIII-a ediție, doar că acest târg din Capitală se desfășoară de două ori pe an, primăvara și toamna.

În calendarul târgurilor apicole din 2020 figurează nu mai puțin de 23 de astfel de evenimente organizate la nivel național, Târgul Mierii de la Câmpina fiind unul dintre cele mai căutate și apreciate atât de apicultori, cât și de vizitatori. Peste 100 de apicultori, producători individuali și firme din domeniu, participă și la ediția din acest an, practic toate standurile puse la dispoziție de organizatori, la parterul și în holul mare de la etajul Casei Tineretului, pe platoul din fața instituției și în parcarea din spatele acestei, fiind ocupate. 
Deschiderea oficială a evenimentului a avut loc vineri, 14 februarie 2020, în prezența oficialităților locale și a oaspeților de la Cahul (Republica Moldova) și Kumanovo (Macedonia), localități înfrățite cu municipiul Câmpina. Invitatul special al organizatorilor a fost campioana olimpică de tineret la monobob, Georgeta Popescu, elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic "Constantin Istrati". La deschiderea oficială a târgului, gazdă a fost Daniel Liviu Moise, președintele Asociației Apicole "Valea Prahovei", alături de care s-au aflat colegii săi de la asociație – Corina Motoroiu, Liliana Moise și Cristian Motoroiu, precum și reprezentanții administrației locale - primarul Horia Tiseanu, viceprimarul Adrian Pițigoi, administratorul public Remus Bădulescu, secretarul general al municipiului - Elena Moldoveanu, mai mulți consilieri locali și reprezentanți ai Executivului și ai unor instituții publice din Câmpina. Spre deosebire de anii precedenți, singurii invitați din afara municipiului, care au onorat invitația organizatorilor, au fost primarul comunei Bănești - Gheorghe Stoica și consilierul județean Gheorghe Necula.

"Au fost multe situații în care, atunci când am mers prin țară, inclusiv la întrunirile Asociației Municipiilor, să fiu întrebat de acest târg pe care îl organizăm noi la Câmpina. Mă bucur că este un eveniment cunoscut și apreciat, mă bucur că reușim să ducem mai departe această tradiție și să reunim la Câmpina producători din domeniul apicol, vizitatori interesați de Târgul Mierii, de produsele de calitate de aici", a afirmat primarul Horia Tiseanu. (video)
"Deja avem o tradiție, avem, iată, 15 ani de când organizăm acest târg, avem un eveniment prin care suntem cunoscuți la nivel național. Prin acest Târg al Mierii, Câmpina se află pe harta turistică a țării, e adevărat, un turism de nișă, dar pe care trebuie să-l promovăm, să-l dezvoltăm. Eu cred în importanța unor astfel de evenimente, cred că putem crea și alte evenimente prin care să facem Câmpina cunoscută, să atragem vizitatori în localitatea noastră", a spus viceprimarul Adrian Pițigoi. (video)
"Este un eveniment deosebit, prin care promovăm produsele sănătoase. Aș vrea să vă spun că toate produsele apicole, începând chiar cu veninul albinei și până la miere și propolis, dar și ceara și fagurele, sunt niște medicamente pe care natura ni le-a pus la dispoziție și pe care medicii le recomandă cu foarte multă încredere. Pledez pentru aceste tratamente naturale, extrem de importante, care și-au dovedit eficiența de-a lungul timpului", a afirmat medicul Mihaela Petrovici, consilier local. (video
Au adresat mesaje de salut celor prezenți Gheorghe Moroianu, apicultor din municipiul Cahul - Republice Moldova și 
Alexandr Kristevski - reprezentantul Primăriei Kumanovo, Macedonia. După discursurile oficialităților au urmat momentele artistice oferite de Ansamblul Folcloric "Brădulețul" de la Colegiul Tehnic Forestier (profesor coordonator Alis Gîrbăcea), Ansamblul de Dansuri de la Clubul Copiilor Câmpina (profesor coordonator Doina Spânu) și solista Miruna Bălan (Clubul Copiilor, profesor îndrumător Alice Botoacă).

La Târgul Mierii sunt produse pentru toate gusturile și toate buzunarele. Cei interesați găsesc aici zeci de sortimente de miere, de la cele cunoscute - de tei, salcâm, rapiță și polifloră, miere cu polen, propolis și lăptișor de matcă, până la sortimente mai puțin cunoscute - miere de sânziene, mentă, coriandru, prun, miere din germeni de grâu cu nucă și scorțișoară, miere de lavandă sau "puterea ursului" (un complex de vitamine). Și bineînțeles, multe alte produse apicole: faguri, propolis, siropuri, dar și creme pentru ten, pentru mâini, pe bază de miere etc. Apicultorii încearcă și prin această manifestare să convingă lumea de beneficiile mierii ca produs alimentar, dar și ca medicament. Ca în fiecare an, la Târgul Mierii sunt expuse și nenumărate utilaje și echipamente apicole, pentru cei care își desfășoară activitatea în acest domeniu. De asemenea, la Târgul Mierii de la Câmpina sunt și standuri cu mărțișoare cu tematică apicolă, bineînțeles, precum și un stand al Colegiului Tehnic Forestier, unde sunt expuse diverse obiecte din lemn. Târgul Mierii este deschis până duminică, 16 februarie, ora 14.00.

Citiți și: Campioana olimpică de tineret Georgeta Popescu, invitată de onoare la deschiderea Târgului Mierii - Câmpina 2020

8999 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cornelia 17.02.2020 09:54 Felicitari celorce muncescin acest domeniu,se vede de la ana la an o imbunatarire si extindere a acestei activitati.Dar in poze apar si cei ce nu au nici o contributie la fel ca trantorii la stup, doar incurca borcanele.hehehehee

Eveniment

1440 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

2755 vizualizari
21 mar. 2024 08:05

Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” a împlinit 52 ani de la înființare

2 comentarii

Sărbătoare mare miercuri, 20 martie, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ioan Cuza” din Câmpina. În ziua în care se împlineau 204 ani de la nașterea domnitorului care a dat numele acestei instituții de învățământ, conducerea acesteia a decis să organizeze și o mică festivitate dedicată împlinirii a 52 ani de existență ai școlii.

Alte stiri recente

285 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

464 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.