CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Procesul dintre Primăria Câmpina și Ministerul Dezvoltării, privind corecția de 5,5 milioane lei de la Calea Dacia, va fi rejudecat

- Actualitate -

Procesul dintre Primăria Câmpina și Ministerul Dezvoltării, privind corecția de 5,5 milioane lei de la Calea Dacia, va fi rejudecat

De trei ani și trei termene a avut nevoie Înalta Curte de Casație și Justiție a României pentru a se pronunța în procesul dintre Primăria Câmpina și Ministerul Dezvoltării privind corecția de peste 5,5 milioane lei pe care ministerul menționat a aplicat-o Primăriei pentru schimbarea soluției tehnice la investiția (cu fonduri europene) de modernizare a Căii Dacia (tabliere metalice în loc de beton pentru "bretelele" pasajului suprateran).

Procesul la fond s-a judecat la Curtea de Apel Ploiești și a fost pierdut de Primăria Câmpina. Instanța a decis că administrația locală trebuie să plătească această corecție stabilită de Ministerul Dezvoltării. Decizia a fost atacată cu recurs la Înalta Curte, care a decis miercuri, 12 iunie 2019, astfel: "se admite recursul declarat de reclamantul Municipiul Câmpina împotriva sentinței nr. 69 din 16 martie 2016 pronunțată de Curtea de Apel Ploiești și trimite cauza spre rejudecare aceleiași instanțe".
Pentru administrația Tiseanu este o veste bună din mai multe puncte de vedere. Mai întâi, pierderea procesului ar fi însemnat că Primăria Câmpina trebuia să achite imediat Ministerului Dezvoltării valoarea corecției - 5,54 milioane lei pentru a evita blocarea conturilor. Iar la problemele financiare pe care le are acum municipiul, plata unei astfel de sume (jumătate din bugetul destinat invstițiilor) era tot ce lipsea. În al doilea rând, pierderea definitivă a acestui proces ar fi repus pe rol o altă anchetă care îl vizează pe Horia Tiseanu, cea de la DNA, în legătură cu Calea Dacia, un dosar pe care Horia Tiseanu nu l-a recunoscut niciodată, dar care a fost confirmat de DNA, în urmă cu câțiva ani, la solicitarea noastră în baza Legii 544 privind accesul la informațiile de interes public. Pentru că, vă reamintim, miza acestui proces este foarte mare - corecția fiind aplicată pentru schimbarea soluției tehnice în timpul lucrărilor, asta în cadrul unui proiect cu fonduri europene.
Acum, Înalta Curte de Casație și Justiție decide rejudecarea dosarului, ceea ce va dura destul de mult. Până se va da un prim termen la Curtea de Apel Ploiești, probabil că va trece cel puțin jumătate de an, apoi procesul va dura alți câțiva ani, astfel că, practic, pe Horia Tiseanu nu îl va mai interesa subiectul nici dacă ar mai câștiga un nou mandat de primar. Dacă acest proces se pierde, alții vor trebui să aibă grijă să plătească acești bani. Iar în toată această perioadă, Câmpina va mai da câteva sute de milioane de lei vechi pentru plata cabinetului de avocatură care reprezintă municipalitatea în proces.
Această corecție nu este singura aplicată de Ministerul Dezvoltării pentru controversatul proiect de modernizare a Căii Dacia. Au fost aplicate patru corecții, în valoare totală de 7.069.768 lei. Toate corecțiile au fost contestate de Primăria Câmpina - una de 35.100 lei pentru care procesul a fost pierdut și banii au fost achitați de la bugetul local; alta de 1,39 milioane lei, proces câștigat de Primărie; alta este cea în discuție, de 5,5 milioane lei; iar pentru o altă corecție, în valoare de 104.678 lei, dosarul este pe rolul Înaltei Curți de Justiție, având ca prin termen 27 mai 2020.


13 Jun 2019 21:20 4136 vizualizari


Comentarii


350 vizualizari 23 Jul 2024 17:57 În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

În Câmpina există o singură toaletă publică! Dar avem la ganguri...

Poate părea un fapt mărunt, banal, dar gradul de civilizație al unei comunități se poate măsura și după numărul toaletelor publice. Iar acesta este un capitol la care Câmpina stă extrem de prost.

citeste mai mult
627 vizualizari 23 Jul 2024 14:54 Populație evacuată și trafic blocat după o avarie la rețeaua de gaze din Băicoi

Populație evacuată și trafic blocat după o avarie la rețeaua de gaze din Băicoi

UPDATE - 27 persoane au fost evacuate până acum, 12 proprietăți individuale și patru agenți economici.
Pe timpul unor lucrări de extindere la rețeaua de gaze naturale, în Băicoi, pe Strada Republicii, s-a produs o avarie.

citeste mai mult
2852 vizualizari 23 Jul 2024 12:23 În prima parte a zilei de marți, 23 iulie, aglomerație de nedescris pe Bulevardul Carol I, de la intersecția cu Strada Sondei

În prima parte a zilei de marți, 23 iulie, aglomerație de nedescris pe Bulevardul Carol I, de la intersecția cu Strada Sondei

Lucrările la rețeaua de canalizare de pe Strada Sondei s-au încheiat, iar acum s-a ajuns la realizarea racordurilor din Bulevardul Carol I. Așa se face că intersecția Carol I - Sondei a fost, în prima parte a zilei de marți, 23 iulie, un adevărat calvar.

citeste mai mult
1103 vizualizari 23 Jul 2024 06:11 Primim de la cititori. Trotuar complet blocat de o remorcă

Primim de la cititori. Trotuar complet blocat de o remorcă

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis o imagine pe numărul de whatsapp 0733.388.425, imagine surprinsă în cursul zilei de luni, 22 iulie, pe Strada B.P. Hasdeu, între intersecțiile cu străzile Mihail Kogălniceanu și 1 Mai.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV