CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Procesul dintre Primăria Câmpina și Ministerul Dezvoltării, privind corecția de 5,5 milioane lei de la Calea Dacia, va fi rejudecat

- Actualitate -

Procesul dintre Primăria Câmpina și Ministerul Dezvoltării, privind corecția de 5,5 milioane lei de la Calea Dacia, va fi rejudecat

De trei ani și trei termene a avut nevoie Înalta Curte de Casație și Justiție a României pentru a se pronunța în procesul dintre Primăria Câmpina și Ministerul Dezvoltării privind corecția de peste 5,5 milioane lei pe care ministerul menționat a aplicat-o Primăriei pentru schimbarea soluției tehnice la investiția (cu fonduri europene) de modernizare a Căii Dacia (tabliere metalice în loc de beton pentru "bretelele" pasajului suprateran).

Procesul la fond s-a judecat la Curtea de Apel Ploiești și a fost pierdut de Primăria Câmpina. Instanța a decis că administrația locală trebuie să plătească această corecție stabilită de Ministerul Dezvoltării. Decizia a fost atacată cu recurs la Înalta Curte, care a decis miercuri, 12 iunie 2019, astfel: "se admite recursul declarat de reclamantul Municipiul Câmpina împotriva sentinței nr. 69 din 16 martie 2016 pronunțată de Curtea de Apel Ploiești și trimite cauza spre rejudecare aceleiași instanțe".
Pentru administrația Tiseanu este o veste bună din mai multe puncte de vedere. Mai întâi, pierderea procesului ar fi însemnat că Primăria Câmpina trebuia să achite imediat Ministerului Dezvoltării valoarea corecției - 5,54 milioane lei pentru a evita blocarea conturilor. Iar la problemele financiare pe care le are acum municipiul, plata unei astfel de sume (jumătate din bugetul destinat invstițiilor) era tot ce lipsea. În al doilea rând, pierderea definitivă a acestui proces ar fi repus pe rol o altă anchetă care îl vizează pe Horia Tiseanu, cea de la DNA, în legătură cu Calea Dacia, un dosar pe care Horia Tiseanu nu l-a recunoscut niciodată, dar care a fost confirmat de DNA, în urmă cu câțiva ani, la solicitarea noastră în baza Legii 544 privind accesul la informațiile de interes public. Pentru că, vă reamintim, miza acestui proces este foarte mare - corecția fiind aplicată pentru schimbarea soluției tehnice în timpul lucrărilor, asta în cadrul unui proiect cu fonduri europene.
Acum, Înalta Curte de Casație și Justiție decide rejudecarea dosarului, ceea ce va dura destul de mult. Până se va da un prim termen la Curtea de Apel Ploiești, probabil că va trece cel puțin jumătate de an, apoi procesul va dura alți câțiva ani, astfel că, practic, pe Horia Tiseanu nu îl va mai interesa subiectul nici dacă ar mai câștiga un nou mandat de primar. Dacă acest proces se pierde, alții vor trebui să aibă grijă să plătească acești bani. Iar în toată această perioadă, Câmpina va mai da câteva sute de milioane de lei vechi pentru plata cabinetului de avocatură care reprezintă municipalitatea în proces.
Această corecție nu este singura aplicată de Ministerul Dezvoltării pentru controversatul proiect de modernizare a Căii Dacia. Au fost aplicate patru corecții, în valoare totală de 7.069.768 lei. Toate corecțiile au fost contestate de Primăria Câmpina - una de 35.100 lei pentru care procesul a fost pierdut și banii au fost achitați de la bugetul local; alta de 1,39 milioane lei, proces câștigat de Primărie; alta este cea în discuție, de 5,5 milioane lei; iar pentru o altă corecție, în valoare de 104.678 lei, dosarul este pe rolul Înaltei Curți de Justiție, având ca prin termen 27 mai 2020.


13 Jun 2019 21:20 4100 vizualizari



Comentarii






2488 vizualizari 24 Apr 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1361 vizualizari 24 Apr 2024 12:11

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
4923 vizualizari 24 Apr 2024 09:02

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
1125 vizualizari 19 Apr 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV