CONTACT

Procesul cu Cast continuă. Cheltuielile Primăriei Câmpina cu cabinetul de avocatură depășesc 100.000 lei

- Actualitate -

Procesul cu Cast continuă. Cheltuielile Primăriei Câmpina cu cabinetul de avocatură depășesc 100.000 lei

În această seară, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Câmpina, primarul Horia Tiseanu a solicitat acordul de principiu al consilierilor pentru ca avocatul Elena Teodorescu să reprezinte administrația locală și în următoarea fază procesuală a litigiului cu Cast Bănești, iar onorariul să fie 29.860 lei pentru această nouă fază. Per total, din 2013 de când a început acest proces și până astăzi, cheltuielile cu cabinetul de avocatură se ridică la 118.790 lei, bani pe care Primăria speră să-i recupereze de la Cast la finalul procesului.

În cadrul ședinței CL din această seară, primarul Horia Tiseanu a făcut un scurt istoric al acestui proces care durează de aproape cinci ani. Noi am scris de nenumărate ori despre acest litigiu și vă reamintim: Cast Bănești a dat în judecată Primăria Câmpina pentru refuzul acestei instituții de a achita o factură de aproape 10 milioane lei, reprezentanții Cast susținând că această factură a fost emisă pentru o cantitate suplimentară de materiale necesare construcției pasajului suprateran de la ieșirea din municipiu spre DN1 (Calea Dacia). Primăria a refuzat să efectueze plata și astfel s-a ajuns în instanță. 
Din octombrie 2013 și până în octombrie 2015, procesul s-a judecat la Tribunalul Prahova. Instanța a admis excepția formulată de Primăria Câmpina referitoare la faptul că SC Cast nu are calitate procesuală și nu poate emite pretenții financiare. Cast a făcut apel la Curtea de Apel Ploiești, instanța a admis apelul, a decis că SC Cast poate formula pretenții financiare și a dispus rejudecarea cauzei la prima instanță, adică la Tribunalul Prahova. Rejudecarea a început la 12 aprilie 2017, la Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal. În mai 2018, instanța a respins cererea de chemare în judecată. Acum, Cast Bănești a făcut recurs la această decizie, iar Primăria Câmpina are 15 zile la dispoziție pentru a formula întâmpinarea. Pe scurt, cam aceasta este povestea discutată și la ședința din această seară a CL Câmpina. (video
"Să sperăm că aceasta este ultima fază procesuală și vom câștiga definitiv. Noi nu recunoaștem factura suplimentară cu care Cast a venit după finalizarea lucrărilor la Calea Dacia. Nu știm de unde a apărut acea cantitate suplimentară de materiale", a afirmat primarul Horia Tiseanu.
"Sperăm că vom câștiga acest proces, iar la final Cast va trebui să plătească și cheltuielile de judecată și ne vom recupera banii cheltuiți cu cabinetul de avocatură. Vă dați seama că suma pe care ne-o cere nouă Cast este enormă, este bugetul de investiții al Câmpinei pe un an de zile. Am fost de acord cu aceste onorarii plătite avocatei pentru că ne dorim să câștigăm acest proces. Și trebuie să-l câștigăm pentru că altfel ne-ar dezechilibra complet din punct de vedere financiar", a spus și viceprimarul Adrian Pițigoi.


06 Aug 2018 20:12 7539 vizualizari


Comentarii






  • 09.08.2018 14:43 Vlad Ce tupeu pe Cast sa vina cu o factura suplimentara. Exemplu de caz: cumperi o garsoniera, iar la 5 luni dupa, iti mai vine o factura din senin cu parchetul. O platesti? Nu, normal ca nu.
  • 08.08.2018 10:16 Dobre Florin Ghinion,vedeti daca nu mergeti la biserica si nu tineti post,de toata jena situatia,ce faceti acum incercati sa ve cereti scuze pentru incompetenta si daca se intampla si pierdeti banii nostrii,plecati cu totii, va suportam noi cheltuielile de transport si doar dusssssss.Chiar asa constructorul s-a trezit ca poate castiga niste bani nemunciti fara sa ia bilet la Loto sau e vreo smecherie numita gainarie ce se practica pe bani publici.Cand e gata partia de skate e bine sa o inaugurati chiar daca nu aveti echipament,alta spalare de bani si nimic pentru oras doar pentru anumite grupuri si nu vreti sa recunoasteti ca banii sunt dirijati din umbra de mafia politica,nu aveti nici o viziune sau program de modernizare pentru oras,hai recunoasteti ca vin alegerile.
  • 07.08.2018 14:52 Satul Andrei Ce sa intelegem ca s-a emis o factura fictiva neacoperita in realitate de materiale ,manopera bla,bla,bla,unde erau oamenii primariei ?pe santier sau se semnau documentele in birou ,Dati-i in judecata pentru fals in acte si aduceti bani la buget.Adevarul e ca intotdeauna la mijloc,informatiile primariei nu sunt credibile,sa vorbeasca dupa o ancheta interna facuta de Managerul de Proiect ce stie toate etapele si secventele din santier.Dupa 5 ani de indolenta ne trezim ca nu mai sunt bani de buget in caz de pierdere proces,HALAL Management sau ZERO pe bani publici . Huuuuuuuuoooooooooooooooo
  • 06.08.2018 23:13 Radu Pana câștigați procesul cei care conduc CAST -ul va cere falimentul și veți recupera fix 0, apropo in 2013 ați început procesul cu CAST dar ați continuat sa colaborați cu conducători din spatele firmelor CAST, CARTAGRIS, etc. Felicitări continuați va rog !!!
308 vizualizari 08 May 2024 12:41 Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Primim de la cititori. Neglijență sau dispreț?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă pe Aleea Zânelor, în spatele blocului 7ABC din centrul Câmpinei.

citeste mai mult
3209 vizualizari 03 May 2024 21:11 Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Primim de la cititori. Gata-gata să nu încapă nici pe două locuri de parcare!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea centrului comercial Kaufland din Câmpina.

citeste mai mult
3365 vizualizari 03 May 2024 17:09 Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

Terenul de pe Strada Sondei, unde a existat o... sondă, ar putea deveni parcare

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina de la finalul lunii aprilie, consilierul Cosmin Raț a venit cu o propunere care poate aduce 20-25 locuri de parcare pe Strada Sondei.

citeste mai mult
4413 vizualizari 03 May 2024 16:46 Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Accident cu urmări spectaculoase la Câmpina. O mașină a retezat un stâlp de beton

Noaptea trecută, pe Bulevardul Carol I, chiar pe linia dreaptă din cartierul Câmpinița, a avut loc un accident de circulație soldat - din fericire - doar cu pagube materiale.

citeste mai mult
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV