Procesul cu Cast continuă. Cheltuielile Primăriei Câmpina cu cabinetul de avocatură depășesc 100.000 lei

Actualitate (Categoria articolului)

În această seară, în cadrul unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Câmpina, primarul Horia Tiseanu a solicitat acordul de principiu al consilierilor pentru ca avocatul Elena Teodorescu să reprezinte administrația locală și în următoarea fază procesuală a litigiului cu Cast Bănești, iar onorariul să fie 29.860 lei pentru această nouă fază. Per total, din 2013 de când a început acest proces și până astăzi, cheltuielile cu cabinetul de avocatură se ridică la 118.790 lei, bani pe care Primăria speră să-i recupereze de la Cast la finalul procesului.

În cadrul ședinței CL din această seară, primarul Horia Tiseanu a făcut un scurt istoric al acestui proces care durează de aproape cinci ani. Noi am scris de nenumărate ori despre acest litigiu și vă reamintim: Cast Bănești a dat în judecată Primăria Câmpina pentru refuzul acestei instituții de a achita o factură de aproape 10 milioane lei, reprezentanții Cast susținând că această factură a fost emisă pentru o cantitate suplimentară de materiale necesare construcției pasajului suprateran de la ieșirea din municipiu spre DN1 (Calea Dacia). Primăria a refuzat să efectueze plata și astfel s-a ajuns în instanță. 
Din octombrie 2013 și până în octombrie 2015, procesul s-a judecat la Tribunalul Prahova. Instanța a admis excepția formulată de Primăria Câmpina referitoare la faptul că SC Cast nu are calitate procesuală și nu poate emite pretenții financiare. Cast a făcut apel la Curtea de Apel Ploiești, instanța a admis apelul, a decis că SC Cast poate formula pretenții financiare și a dispus rejudecarea cauzei la prima instanță, adică la Tribunalul Prahova. Rejudecarea a început la 12 aprilie 2017, la Secția a II-a Civilă de Contencios Administrativ și Fiscal. În mai 2018, instanța a respins cererea de chemare în judecată. Acum, Cast Bănești a făcut recurs la această decizie, iar Primăria Câmpina are 15 zile la dispoziție pentru a formula întâmpinarea. Pe scurt, cam aceasta este povestea discutată și la ședința din această seară a CL Câmpina. (video
"Să sperăm că aceasta este ultima fază procesuală și vom câștiga definitiv. Noi nu recunoaștem factura suplimentară cu care Cast a venit după finalizarea lucrărilor la Calea Dacia. Nu știm de unde a apărut acea cantitate suplimentară de materiale", a afirmat primarul Horia Tiseanu.
"Sperăm că vom câștiga acest proces, iar la final Cast va trebui să plătească și cheltuielile de judecată și ne vom recupera banii cheltuiți cu cabinetul de avocatură. Vă dați seama că suma pe care ne-o cere nouă Cast este enormă, este bugetul de investiții al Câmpinei pe un an de zile. Am fost de acord cu aceste onorarii plătite avocatei pentru că ne dorim să câștigăm acest proces. Și trebuie să-l câștigăm pentru că altfel ne-ar dezechilibra complet din punct de vedere financiar", a spus și viceprimarul Adrian Pițigoi.

6488 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Radu 06.08.2018 23:13 Pana câștigați procesul cei care conduc CAST -ul va cere falimentul și veți recupera fix 0, apropo in 2013 ați început procesul cu CAST dar ați continuat sa colaborați cu conducători din spatele firmelor CAST, CARTAGRIS, etc. Felicitări continuați va rog !!!
  • Satul Andrei 07.08.2018 14:52 Ce sa intelegem ca s-a emis o factura fictiva neacoperita in realitate de materiale ,manopera bla,bla,bla,unde erau oamenii primariei ?pe santier sau se semnau documentele in birou ,Dati-i in judecata pentru fals in acte si aduceti bani la buget.Adevarul e ca intotdeauna la mijloc,informatiile primariei nu sunt credibile,sa vorbeasca dupa o ancheta interna facuta de Managerul de Proiect ce stie toate etapele si secventele din santier.Dupa 5 ani de indolenta ne trezim ca nu mai sunt bani de buget in caz de pierdere proces,HALAL Management sau ZERO pe bani publici . Huuuuuuuuoooooooooooooooo
  • Dobre Florin 08.08.2018 10:16 Ghinion,vedeti daca nu mergeti la biserica si nu tineti post,de toata jena situatia,ce faceti acum incercati sa ve cereti scuze pentru incompetenta si daca se intampla si pierdeti banii nostrii,plecati cu totii, va suportam noi cheltuielile de transport si doar dusssssss.Chiar asa constructorul s-a trezit ca poate castiga niste bani nemunciti fara sa ia bilet la Loto sau e vreo smecherie numita gainarie ce se practica pe bani publici.Cand e gata partia de skate e bine sa o inaugurati chiar daca nu aveti echipament,alta spalare de bani si nimic pentru oras doar pentru anumite grupuri si nu vreti sa recunoasteti ca banii sunt dirijati din umbra de mafia politica,nu aveti nici o viziune sau program de modernizare pentru oras,hai recunoasteti ca vin alegerile.
  • Vlad 09.08.2018 14:43 Ce tupeu pe Cast sa vina cu o factura suplimentara. Exemplu de caz: cumperi o garsoniera, iar la 5 luni dupa, iti mai vine o factura din senin cu parchetul. O platesti? Nu, normal ca nu.

Actualitate

120 vizualizari
10 dec. 2018 18:20

Apa potabilă va fi sistată marți, 11 decembrie, la Poiana Câmpina, din cauza unei avarii

HidroPrahova anunță sistarea furnizării apei potabile în comuna Poiana Câmpina, marți, 11 decembrie 2018, între orele 7.00-13.00. Se ia această măsură pentru remedierea unei avarii produse la conducta principală de alimentare cu apă.

1936 vizualizari
10 dec. 2018 12:12

Dalele noi, montate în Parcul de la Soldat din Câmpina, sunt deja crăpate

1 comentarii

Ceea ce se întâmplă în Parcul de la Soldat deja depășește orice limită a bunului simț și devine de-a dreptul revoltător modul în care firma care execută lucrările de modernizare înțelege să-și facă treaba. O "treabă" de peste 1,6 milioane lei, din care se vor scădea, la final, penalitățile pentru întârziere. Dalele noi, montate pe aleile parcului, sunt deja crăpate. Sperăm doar ca administrația locală să se sesizeze și să pună firma Construct Edil SRL Câmpineanca (județul Vrancea) să le schimbe pe proprii bani, nu tot pe buzunarul câmpinenilor.

Alte stiri recente

915 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

1235 vizualizari
10 dec. 2018 12:43

Biciclist lovit de o mașină la Filipeștii de Târg. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, duminică după-amiază, cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Filipeștii de Târg. Un biciclist a fost acroșat de o autoutilitară, fiind trântit la pământ. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Din fericire, la acest accident au existat martori. Biciclistul a fost transportat la spital, unde s-a constatat că nu a fost rănit grav.