Incendiu la Biserica "Sf. Ierarh Nicolae" din Şotrile. A pornit de la o lumânare şi a compromis întreaga pictură

Actualitate (Categoria articolului)

Duminică după-amiază, Biserica "Sf. Ierarh Nicolae" din comuna Şotrile a fost cuprinsă de mult fum, fiind alertaţi imediat pompierii, care s-au deplasat aici cu mai multe echipaje de intervenţie.

Incendiul s-a manifestat în zonă intrării, fiind distruse uşa, o masă şi mai multe bunuri, dar ceea ce este cel mai grav - a fost serios afectată pictura interioară a bisericii. Din primele informaţii de la faţa locului, focul a pornit de la o lumânare. Biserica "Sf. Ierarh Nicolae" din Şotrile a fost construită între anii 1882-1884, de prinţul Dimitrie Barbu Ştirbei, care avea în stăpânire moşia de aici. A fost renovată şi extinsă în perioada 1934-1938, de atunci datând şi pictura, care este realizată de Dimitrie Hornu şi care a fost în cea mai mare parte distrusă în incendiul din această după-amiază. Pictura iniţială i-a aparţinut celebrului Sava Henţia, care a lăsat acestei parohii şi trei picturi în ulei ale ctitorului - Dimitrie Barbu Ştirbei.
Echipajele de la ISU Prahova au intervenit cu promptitudine şi au reuşit să lichideze incendiul într-un timp scurt, limitând efectele sale. O femeie în vârstă de 47 de ani a suferit un atac de panică şi a fost transportată de echipajul SMURD la Camera de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal Câmpina.

(Foto - ISU Prahova)

9433 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

593 vizualizari
18 apr. 2024 12:17

Paradoxul de la Câmpina: mai mulți alegători decât populație!

Biroul Electoral Câmpina și-a intrat deja în pâine, dând deja primele dispoziții. Una dintre acestea se referă la numărul oficial de alegători, așa cum a rezultat el din Registrul electoral.

277 vizualizari
18 apr. 2024 11:14

În primul trimestru din 2024, câmpinenii au plătit impozite de aproape 10 milioane lei

31 martie a fost primul termen de plată pentru impozitele locale, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. În plus, cei care și-au achitat integral obligațiile fiscale au beneficiat de o reducere de 10%.

Alte stiri recente

190 vizualizari
18 apr. 2024 18:33

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică au loc meciurile etapei a 25-a din Liga A Prahova. Derby-ul rundei este la Câmpina, unde vine liderul CSO Băicoi. Iată programul și delegările:

697 vizualizari
17 apr. 2024 21:24

Rezultate excepționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina în prima zi a Campionatului Național de Înot

La Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni se desfășoară, în perioada 17-21 aprilie 2024, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II, competiție organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În prima zi a întrecerilor, sportivii de la Clubul Barracuda Câmpina, antrenați de Gabriel Cojocaru, au obținut rezultate extraordinare.