CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

La Câmpina a fost marcată împlinirea a 113 ani de la apariția primei școli de maiștri sondori din lume

- Eveniment -

La Câmpina a fost marcată împlinirea a 113 ani de la apariția primei școli de maiștri sondori din lume

Școala de Maiștri Sondori și Rafinori a fost înființată în anul 1904 și a funcționat în Casa cu Grifoni, actualul sediu al Primăriei Câmpina. Din 1904 și până în 1950, când a fost închisă, peste 2.000 de maiștri sondori, rafinori și maiștri sondori șefi au absolvit cursurile școlii de la Câmpina.

Anul acesta se împlinesc 160 de ani de industrie petrolieră în România, ocazie cu care la nivel național sunt organizate mai multe manifestări în cadrul Programului "România 100" - Prahova, capitala mondială a petrolului. Organizatorii principali ai evenimentelor sunt Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, Consiliul Județean Prahova și Ministerul Culturii și Identității Naționale. Astăzi, la Câmpina, a avut loc una dintre manifestările incluse în acest program amplu. Este vorba despre un simpozion dedicat împlinirii a 113 ani de la întemeierea Școlii de Maiștrii Sondori și Rafinori, prima de acest gen din lume. Iar despre Câmpina și rolul său bine definit în dezvoltarea industriei petroliere din țară, despre școala de la Câmpina și activitatea acesteia, despre industria petrolieră din România au vorbit: primarul Horia Tiseanu, prof.dr.ing. Mihail Minescu - prorectorul Universității Petrol-Gaze, deputatul Dragoș Zisopol - conferențiar universitar la UPG, Mariana Salcu - cercetător științific la Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina, Magdalena Banu - cercetător științific la Muzeul Național al Petrolului Ploiești, matematicianul Vasile Badiu - cercetător științific. 
Au fost prezenți la eveniment reprezentanți ai administrației locale, cadre didactice, primari din localitățile vecine, dar și reprezentanți ai Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice, o instituție simbol pentru Câmpina. După prelegeri, Mihail Minescu, în calitate de președinte al comitetului de organizare, a oferit patru diplome de excelență din partea Universității Petrol-Gaze Ploiești. Au primit aceste diplome ICPT Câmpina, Primăria Câmpina, Casa Tineretului și matematicianul Vasile Badiu, acesta din urmă dedicând premiul de excelență lui Traian Mocuța, cercetător științific și profesor asociat la UPG, fost director ai Institutului, membru al mai multor asociații internaționale din domeniul petrolului, primul senator al Câmpinei după 1990, unul dintre inițiatorii Legii Petrolului din 1995, plecat dintre noi în urmă cu doi ani.

Citiți și 127 de ani de la apariția primei schele petroliere din România. Aici, la noi, la Câmpina


22 Aug 2017 22:26 9782 vizualizari


Comentarii


  • 02.01.2018 12:04 Vladutz Vrem sectii ale UPG Ploiesti la Campina,profil litere si exploatarea petrolului la Caminele Petrol.
80 vizualizari 19 May 2024 09:38 1.500 persoane au vizitat Castelul ”Iulia Hasdeu” de ”Noaptea muzeelor”

1.500 persoane au vizitat Castelul ”Iulia Hasdeu” de ”Noaptea muzeelor”

Sâmbătă, 18 mai, pe întregul continent european a fost ”Noaptea muzeelor”. Cel mai vizitat obiectiv din Câmpina inclus în acest program a fost fără îndoială Castelul ”Iulia Hasdeu”.

citeste mai mult
2756 vizualizari 13 May 2024 21:43 Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

Castelul ”Iulia Hasdeu”, singurul obiectiv din Câmpina inclus în ”Noaptea muzeelor”

UPDATE - La puțin timp după apariția articolului, am fost anunțați că și Expoziția schițelor lui Nicolae Grigorescu, de la Casa Căsătoriilor, va fi deschisă pe 18 mai, între orele 18.00 și 22.00. 

Sâmbătă, 18 mai 2024, are loc evenimentul ”Noaptea muzeelor”, unul care a prins foarte bine la publicul din România, care are ocazia să viziteze gratuit o serie întreagă de muzee, seara, la ore târzii, când totul are o altă aură.

citeste mai mult
1668 vizualizari 11 May 2024 21:55 Aproape 7.000 fotografii din întreaga lume reunite la Câmpina, la Salonul ONYX

Aproape 7.000 fotografii din întreaga lume reunite la Câmpina, la Salonul ONYX

În Câmpina există un fenomen care - fără a se bucura de prea multă faimă pe plan local - reușește să atragă tot mai mulți pasionați ai artei fotografice de pe toate meridianele Globului. Este vorba de saloanele de artă fotografică organizate de două ori pe an de Răzvan Băleanu, sub înaltul patronaj al Socieții Americane de Fotografie, Uniunii Globale a Fotografiei și Image Colleague Society din Statele Unite.

citeste mai mult
3029 vizualizari 11 May 2024 21:07 Pe 15 și 16 iunie va avea loc Festivalul Cireșelor, la Bănești

Pe 15 și 16 iunie va avea loc Festivalul Cireșelor, la Bănești

La Bănești, în week-end-ul 15-16 iunie 2024 va avea loc o nouă ediție a Festivalului Cireșelor. 

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV