CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

La Câmpina a fost marcată împlinirea a 113 ani de la apariția primei școli de maiștri sondori din lume

- Eveniment -

La Câmpina a fost marcată împlinirea a 113 ani de la apariția primei școli de maiștri sondori din lume

Școala de Maiștri Sondori și Rafinori a fost înființată în anul 1904 și a funcționat în Casa cu Grifoni, actualul sediu al Primăriei Câmpina. Din 1904 și până în 1950, când a fost închisă, peste 2.000 de maiștri sondori, rafinori și maiștri sondori șefi au absolvit cursurile școlii de la Câmpina.

Anul acesta se împlinesc 160 de ani de industrie petrolieră în România, ocazie cu care la nivel național sunt organizate mai multe manifestări în cadrul Programului "România 100" - Prahova, capitala mondială a petrolului. Organizatorii principali ai evenimentelor sunt Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, Consiliul Județean Prahova și Ministerul Culturii și Identității Naționale. Astăzi, la Câmpina, a avut loc una dintre manifestările incluse în acest program amplu. Este vorba despre un simpozion dedicat împlinirii a 113 ani de la întemeierea Școlii de Maiștrii Sondori și Rafinori, prima de acest gen din lume. Iar despre Câmpina și rolul său bine definit în dezvoltarea industriei petroliere din țară, despre școala de la Câmpina și activitatea acesteia, despre industria petrolieră din România au vorbit: primarul Horia Tiseanu, prof.dr.ing. Mihail Minescu - prorectorul Universității Petrol-Gaze, deputatul Dragoș Zisopol - conferențiar universitar la UPG, Mariana Salcu - cercetător științific la Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina, Magdalena Banu - cercetător științific la Muzeul Național al Petrolului Ploiești, matematicianul Vasile Badiu - cercetător științific. 
Au fost prezenți la eveniment reprezentanți ai administrației locale, cadre didactice, primari din localitățile vecine, dar și reprezentanți ai Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice, o instituție simbol pentru Câmpina. După prelegeri, Mihail Minescu, în calitate de președinte al comitetului de organizare, a oferit patru diplome de excelență din partea Universității Petrol-Gaze Ploiești. Au primit aceste diplome ICPT Câmpina, Primăria Câmpina, Casa Tineretului și matematicianul Vasile Badiu, acesta din urmă dedicând premiul de excelență lui Traian Mocuța, cercetător științific și profesor asociat la UPG, fost director ai Institutului, membru al mai multor asociații internaționale din domeniul petrolului, primul senator al Câmpinei după 1990, unul dintre inițiatorii Legii Petrolului din 1995, plecat dintre noi în urmă cu doi ani.

Citiți și 127 de ani de la apariția primei schele petroliere din România. Aici, la noi, la Câmpina


22 Aug 2017 22:26 9837 vizualizari


Comentarii


  • 02.01.2018 12:04 Vladutz Vrem sectii ale UPG Ploiesti la Campina,profil litere si exploatarea petrolului la Caminele Petrol.
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
329 vizualizari 19 Jun 2024 22:19 Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

Câmpineanca Alexandra Olteanu a obținut Premiul al III-lea la Festivalul ”Chocolate Saga”

La București, la Sala Palatului, a avut loc week-end-ul trecut Festivalul ”Chocolate Saga”, un adevărat regal al dulciurilor, cu ateliere, dar și concursuri, care au reunit cei mai vestiți cofetari din țara noastră.

citeste mai mult
990 vizualizari 18 Jun 2024 10:16 Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Festivalul de Jazz-Pop-Rock de la Breaza, la a patra ediție

Evenimentul se va desfășura în perioada 27-28 iulie 2024, în "Popasul Cultural" din centrul orașului, iar pe scenă vor urca: A.L.L. Of Us Trio, Ozana Barabancea, Trupa Cardinal, Ioana-Teodora Spînu Trio, Nidal, Radu Pescaru, Trupa Jeff Family, Green Onions Experience.

citeste mai mult
1325 vizualizari 15 Jun 2024 16:45 La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

La Câmpina a avut loc premierea concursului școlar ”Știință pentru toți”

În urmă cu aproximativ două luni a avut loc concursul școlar ”Știință pentru toți”, organizat și găzduit de Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”.

citeste mai mult
9157 vizualizari 15 Jun 2024 14:50 Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

Andra și Gabriel Dorobanțu, invitați la Festivalul ”Florilor de tei” de la Cornu

La jumătatea lunii iulie, la Cornu va avea loc o nouă ediție a Festivalului ”Florilor de tei”, manifestare ajunsă la ediția a XV-a. Festivalul va avea loc în week-end-ul 13-14 iulie 2024.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV