La Câmpina a fost marcată împlinirea a 113 ani de la apariția primei școli de maiștri sondori din lume
Eveniment (Categoria articolului)
Școala de Maiștri Sondori și Rafinori a fost înființată în anul 1904 și a funcționat în Casa cu Grifoni, actualul sediu al Primăriei Câmpina. Din 1904 și până în 1950, când a fost închisă, peste 2.000 de maiștri sondori, rafinori și maiștri sondori șefi au absolvit cursurile școlii de la Câmpina.
Anul acesta se împlinesc 160 de ani de industrie petrolieră în România, ocazie cu care la nivel național sunt organizate mai multe manifestări în cadrul Programului "România 100" - Prahova, capitala mondială a petrolului. Organizatorii principali ai evenimentelor sunt Universitatea Petrol-Gaze Ploiești, Consiliul Județean Prahova și Ministerul Culturii și Identității Naționale. Astăzi, la Câmpina, a avut loc una dintre manifestările incluse în acest program amplu. Este vorba despre un simpozion dedicat împlinirii a 113 ani de la întemeierea Școlii de Maiștrii Sondori și Rafinori, prima de acest gen din lume. Iar despre Câmpina și rolul său bine definit în dezvoltarea industriei petroliere din țară, despre școala de la Câmpina și activitatea acesteia, despre industria petrolieră din România au vorbit: primarul Horia Tiseanu, prof.dr.ing. Mihail Minescu - prorectorul Universității Petrol-Gaze, deputatul Dragoș Zisopol - conferențiar universitar la UPG, Mariana Salcu - cercetător științific la Institutul de Cercetări și Proiectări Tehnologice Câmpina, Magdalena Banu - cercetător științific la Muzeul Național al Petrolului Ploiești, matematicianul Vasile Badiu - cercetător științific.
Au fost prezenți la eveniment reprezentanți ai administrației locale, cadre didactice, primari din localitățile vecine, dar și reprezentanți ai Institutului de Cercetări și Proiectări Tehnologice, o instituție simbol pentru Câmpina. După prelegeri, Mihail Minescu, în calitate de președinte al comitetului de organizare, a oferit patru diplome de excelență din partea Universității Petrol-Gaze Ploiești. Au primit aceste diplome ICPT Câmpina, Primăria Câmpina, Casa Tineretului și matematicianul Vasile Badiu, acesta din urmă dedicând premiul de excelență lui Traian Mocuța, cercetător științific și profesor asociat la UPG, fost director ai Institutului, membru al mai multor asociații internaționale din domeniul petrolului, primul senator al Câmpinei după 1990, unul dintre inițiatorii Legii Petrolului din 1995, plecat dintre noi în urmă cu doi ani.
Citiți și 127 de ani de la apariția primei schele petroliere din România. Aici, la noi, la Câmpina
Comentarii
- 02.01.2018 12:04 Vrem sectii ale UPG Ploiesti la Campina,profil litere si exploatarea petrolului la Caminele Petrol.
Eveniment
”Vis de copil”, concert cu și pentru copii, la Câmpina
Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 17.00, la Casa Tineretului din municipiul Câmpina va avea loc un concert intitulat ”Vis de copil”.
Anna Lesko și Direcția 5 vor concerta la Festivalul Cireșelor de la Bănești
În week-end-ul 17-18 iunie, la Bănești, în satul Urleta, va avea loc o nouă ediție a tradiționalei manifestări Festivalul Cireșelor.
Alte stiri recente

Alin Moldoveanu, primarul Câmpinei, s-a întors în PNL
Anunțul revenirii primarului municipiului Câmpina în Partidul Național Liberal a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă comună, susținută de Alin Moldoveanu împreună cu Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean și președinte al PNL Prahova.

CS Câmpina a ajuns în primele opt echipe din țară. Vineri dimineață va juca în fața campioanei naționale, CSM București
După cum v-am informat în premieră, CS Câmpina a trecut de faza grupelor la turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin juniori IV și va juca în faza a doua, calificându-se între primele opt echipe din România.