Două familii din Provița de Sus locuiesc de aproape 10 ani într-o școală dezafectată

Social (Categoria articolului)

Nu sunt oameni ai străzii, nu sunt niște cazuri sociale. Au serviciu și au salarii. Nu prea mari, e drept, dar nici nu se plâng. Au și o mică gospodărie înjghebată acolo, în curtea fostei școli din satul Plaiu, comuna Provița de Sus. Problema lor este alta. În urma inundațiilor și alunecărilor de teren din primăvara lui 2007, și-au pierdut casele. Primăria i-a cazat 'temporar' în fosta școală și apoi nu a mai interesat pe nimeni soarta lor.

De aproape zece ani, două mame și doi fii locuiesc în clădirea dezafectată în care, cândva, au funcționat școala și grădinița din satul Plaiu. Imobilul este un dezastru. O clădire veche, fără geamuri, cu pereți crăpați. Doar camerele în care locuiesc cele două familii arată puțin mai bine pentru că le-au tot reparat. Au fost nevoiți să facă asta, au stat aici atâția ani, fie vară, fie iarnă. Când vine vorba de iarnă, aproape că se îngrozesc. Încă o iarnă...
Povestea celor două familii este simplă și complicată, în același timp. Au avut casele lor în zona Șchiopota. Casele lor, pe terenurile lor. Le-au fost distruse de inundațiile din 2007, urmate de alunecări de teren. Erau două familii sinistrate, care nu aveau unde se duce. Atunci, Primăria Provița de Sus a găsit această soluție cu clădirea fostei școli din Plaiu. I-a cazat aici temporar, iar oamenii au sperat că vor primi un teren în altă parte, unde să-și poată construi o casă. Au sperat că vor primi și niste materiale de construcții din fondurile pentru sinistrați. Nu au primit nimic. Li s-a propus, la un moment dat, să li se dea un teren, dar pe care nu l-au accceptat pentru că era tot lângă apă. Alte soluții nu s-au mai găsit, iar timpul a trecut.
În Provița de Sus nu există locuințe sociale. Clădirea fostei școli nici măcar nu e a Primăriei, aparține Ministerului Educației. Da, ar putea fi reabilitată, dar este complicat cu hârtiile între instituții și ar costa mulți bani.
'Vrem și noi un loc al nostru. În buletinul meu scrie că am domiciliul pe Șchiopota, iar eu locuiesc de fapt în satul Plaiu, fără acte, bineînțeles. Ne-am pierdut casa, terenul nostru nu mai poate fi folosit, în fosta școală stăm fără forme legale, pentru că nu se poate acest lucru. Parcă suntem ai nimănui. Ne este și frică, nu știm cât mai rezistă această clădire. Și suntem conștienți că nu ne putem permite să construim o casă', ne-a declarat Georgian Carabelea, unul dintre cei doi tineri care locuiesc în fosta școală din Plaiu.
Noua administrație locală din Provița de Sus cunoaște situația celor două familii. 'Este o situație neplăcută, pe care nu am creat-o noi. Abia avem două luni de când suntem în funcție și încercăm să rezolvăm pe rând problemele pe care le-am găsit la Primărie. În acest moment nu știu să vă spun cum vom rezolva această problemă, dar cu siguranță vom analiza toate posibilitățile legale și vom încerca să găsim o soluție', ne-a declarat viceprimarul comunei Provița de Sus, Florin Voiculescu.

10427 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Carabelea Alex Alexandru 02.09.2017 22:59 Poate se iea o măsură cu noi până acum nu sa făcut nimic tot aici locuiesc.

Social

2130 vizualizari
02 iul. 2022 20:08

Tineri voluntari din Corpul European de Solidaritate au poposit la Câmpina

1 comentarii

2022 este Anul European al Tineretului și în cadrul unui stagiu de voluntariat prin Corpul European de Solidaritate, zece voluntari internaționali GEYC, din mai multe țări, împreună cu elevi de la liceele câmpinene au poposit vineri, 1 iulie, și la sediul Primăriei municipiului Câmpina, unde s-au întâlnit cu primarul Alin Moldoveanu.

2431 vizualizari
30 iun. 2022 07:47

Licitația pentru noua creșă de la Câmpina a fost finalizată. Valoarea contractului - 8,15 milioane lei fără TVA

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, a anunțat recent semnarea contractelor de execuție pentru 15 creșe din țară, finanțate cu bani de la bugetul de stat și care vor fi construite prin intermediul Companiei Naționale de Investiții. Printre aceste 15 creșe se numără și cea de la Câmpina, din cartierul Voila.

Alte stiri recente

5 vizualizari
05 iul. 2022 23:01

Emoții și o premieră la festivitatea de absolvire pentru a 21-a promoție a Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina

Elevii celor două clase de asistenți de medicină generală ale Școlii Postliceale ”Louis Pasteur” Câmpina, promoția 2022, au trăit emoții deosebit de intense la festivitatea de absolvire, care a avut loc marți seară, la Terasa ”Muntenia”. Au absolvit 45 de elevi ai celor două clase, la care diriginți au fost Nicoleta Manta și Alina Brătulescu. Festivitatea s-a bucurat de o premieră - primul elev din afara granițelor României care devine absolvent al acestei școli: Valeria Dicusar, din Republica Moldova, din orașul Cahul, înfrățit cu Câmpina.

527 vizualizari
04 iul. 2022 20:32

Anunț public privind decizia etapei de încadrare

Municipiul Câmpina, titular al proiectului ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de a nu se supune evaluării impactului asupra mediului, a nu se supune evaluării adecvate și a nu se supune evaluării impactului asupra corpurilor de apă de către Agenția pentru Protecția Mediului Prahova, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul ”Înlocuire rețea de apă și reabilitare Strada Alexandru Vlahuță”, propus a fi amplsat în Câmpina, Strada Alexandru Vlahuță.