Două familii din Provița de Sus locuiesc de aproape 10 ani într-o școală dezafectată

Social (Categoria articolului)

Nu sunt oameni ai străzii, nu sunt niște cazuri sociale. Au serviciu și au salarii. Nu prea mari, e drept, dar nici nu se plâng. Au și o mică gospodărie înjghebată acolo, în curtea fostei școli din satul Plaiu, comuna Provița de Sus. Problema lor este alta. În urma inundațiilor și alunecărilor de teren din primăvara lui 2007, și-au pierdut casele. Primăria i-a cazat 'temporar' în fosta școală și apoi nu a mai interesat pe nimeni soarta lor.

De aproape zece ani, două mame și doi fii locuiesc în clădirea dezafectată în care, cândva, au funcționat școala și grădinița din satul Plaiu. Imobilul este un dezastru. O clădire veche, fără geamuri, cu pereți crăpați. Doar camerele în care locuiesc cele două familii arată puțin mai bine pentru că le-au tot reparat. Au fost nevoiți să facă asta, au stat aici atâția ani, fie vară, fie iarnă. Când vine vorba de iarnă, aproape că se îngrozesc. Încă o iarnă...
Povestea celor două familii este simplă și complicată, în același timp. Au avut casele lor în zona Șchiopota. Casele lor, pe terenurile lor. Le-au fost distruse de inundațiile din 2007, urmate de alunecări de teren. Erau două familii sinistrate, care nu aveau unde se duce. Atunci, Primăria Provița de Sus a găsit această soluție cu clădirea fostei școli din Plaiu. I-a cazat aici temporar, iar oamenii au sperat că vor primi un teren în altă parte, unde să-și poată construi o casă. Au sperat că vor primi și niste materiale de construcții din fondurile pentru sinistrați. Nu au primit nimic. Li s-a propus, la un moment dat, să li se dea un teren, dar pe care nu l-au accceptat pentru că era tot lângă apă. Alte soluții nu s-au mai găsit, iar timpul a trecut.
În Provița de Sus nu există locuințe sociale. Clădirea fostei școli nici măcar nu e a Primăriei, aparține Ministerului Educației. Da, ar putea fi reabilitată, dar este complicat cu hârtiile între instituții și ar costa mulți bani.
'Vrem și noi un loc al nostru. În buletinul meu scrie că am domiciliul pe Șchiopota, iar eu locuiesc de fapt în satul Plaiu, fără acte, bineînțeles. Ne-am pierdut casa, terenul nostru nu mai poate fi folosit, în fosta școală stăm fără forme legale, pentru că nu se poate acest lucru. Parcă suntem ai nimănui. Ne este și frică, nu știm cât mai rezistă această clădire. Și suntem conștienți că nu ne putem permite să construim o casă', ne-a declarat Georgian Carabelea, unul dintre cei doi tineri care locuiesc în fosta școală din Plaiu.
Noua administrație locală din Provița de Sus cunoaște situația celor două familii. 'Este o situație neplăcută, pe care nu am creat-o noi. Abia avem două luni de când suntem în funcție și încercăm să rezolvăm pe rând problemele pe care le-am găsit la Primărie. În acest moment nu știu să vă spun cum vom rezolva această problemă, dar cu siguranță vom analiza toate posibilitățile legale și vom încerca să găsim o soluție', ne-a declarat viceprimarul comunei Provița de Sus, Florin Voiculescu.

10784 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Carabelea Alex Alexandru 02.09.2017 22:59 Poate se iea o măsură cu noi până acum nu sa făcut nimic tot aici locuiesc.

Social

2842 vizualizari
12 apr. 2024 21:29

Mai mulți elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat sediul PRO TV

Un grup de 25 elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina au vizitat miercuri, 10 aprilie, sediul PRO TV, din București, prin intermediul platformei JOBLANDIA - platformă ce facilitează legătura licee - companii pentru a oferi adolescenților o perspectivă practică asupra organizațiilor și joburilor existente și viitoare, sprijinindu-i astfel să-și aleagă cât mai informat cariera.

1740 vizualizari
07 apr. 2024 22:10

Corul ”Lira” a susținut un concert la Biserica Romano-Catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina

Mare bucurie pentru credincioșii romano-catolici, care au fost prezenți duminică, 7 aprilie, în a doua duminică a Paștelui catolic, la Biserica romano-catolică ”Sf. Anton de Padova”, din Câmpina.

Alte stiri recente

195 vizualizari
16 apr. 2024 21:25

Copiii de la Sportul Câmpina sunt îmbrăcați de la Ave Diana

Echipele de juniori de la clubul Sportul Câmpina au primit zilele trecute rânduri noi de echipament. Copiii au fost foarte încântați de un echipament nou, pe care îl vor purta cu mândrie la următoarele lor meciuri.

304 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

1 comentarii

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.