Parcul Regele Mihai I din Câmpina - trist, (semi)întunecat, total nepotrivit pentru... un spectacol

Actualitate (Categoria articolului)

Parcul Regele Mihai I este considerat un adevărat kilometru 0 al municipiului Câmpina și locul - singurul din zona centrală - unde pot avea loc activități culturale, artistice, educative sau de orice natură, activități care presupun un număr mare de spectatori.

Din păcate, foarte mulți dintre sutele de spectatori prezenți sâmbăta trecută la ultimul concert din seria ”Câmpina Summer Park Music”, deși încântați de muzica lui Nicu Alifantis, au fost extrem de dezamăgiți - am zice, pe bună dreptate - de felul în care arată parcul.
Și nu ne referim la iarbă sau flori, aspecte care pot fi mult înbunătățite, ci la starea jalnică a fântânii pavimentale din fața esplanadei unde au loc de obicei astfel de concerte, dar și la semiîntunericul, ca să nu spunem de-a dreptul bezna, în care era cufundat jumătate din parc, pentru că iluminatul public era... ca pe vremea lui Caragiale, ”sublim, dar lipsea cu desăvârșire”.
Acum, probabil toată lumea știe povestea fântânii pavimentale, care a întâmpinat numeroase dificultăți de funcționare. După ultimele reparații, pentru a fi cât de cât protejată, s-a ales soluția îngrădirii sale cu o bandă alb-roșie jenantă, degradantă, dezgustătoare. În schimb, pentru iluminatul public al unei jumătăți din parc, autoritățile nu au nicio scuză.
Felul în care acest parc din centrul Câmpinei își primește vizitatorii este dezamăgitor, dar nădăjduim că lucrurile se vor schimba în așteptarea Festivalului CâmpinArtelor și Sporturilor, cele mai importante dintre evenimente fiind programate chiar aici, pe esplanda din Parcul Regele Mihai I.

3316 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 31.08.2023 05:42 Este logic, Cămpina ”beneficiază” de cea mai slabă administrație ever. Orașul este plin de gropi și mizerie iar mai nou nici în parcul aflat la 300 de metri de primărie nu se mai face curățenie. Poate se trezesc cămpinenii la următoarele alegeri și fac ei ”curățenie generalâ” în această administrație incompetență. Dacă nu atunci chiar își merită soarta plus o mare groapă în mijlocul orașului, lucrare inutilă și aberantă dar care a devenit ”cartea de vizită” a primarului.Adevărul este că întreaga Românie este sufocată de acești primari nepregătiți, neimplicați, fără studii de specialitate, foarte mulți cu dosare penale sau condamnări la pușcărie(dar cu ”suspendare”, așa e moda din ”justiție”), și care au în comun un lucru: foarte mult tupeu.De ce? Pentru că pot! Ce pot ei? Să mintă și să prosteascâ alegătorii care au și ei partea lor ,semnificativă, de vină. România anului 2023, o țară fără viitor!🤭

Actualitate

1282 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

744 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

308 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

349 vizualizari
08 dec. 2023 19:01

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 08 decembrie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.