Guvernul a decis închiderea piețelor. Administrația câmpineană vine cu soluții - luni și marți, comercianții vor fi pe Strada Caragiale, iar de miercuri, în fostul bazar

Actualitate (Categoria articolului)

În urma Hotărârii nr. 52 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, aprobată prin ordonanță de urgență a Guvernului Orban, una dintre măsurile cel mai intens discutate și contestate, care se va aplica de luni, 9 noiembrie 2020, este închiderea piețelor agro-alimentare aflate în spații închise, cum este și cazul Pieței Centrale din Câmpina.

După cum, v-am informat deja, vineri, la sediul Primăriei Câmpina, primarul Alin Moldoveanu a convocat o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia s-au stabilit o serie de măsuri legate de Piața Centrală, despre care am scris aici.
Duminică, 8 noiembrie, la orele prânzului, primarul Alin Moldoveanu și directorul Pieței Centrale - Marian Nistor au avut o nouă întâlnire, chiar în piață, la care au mai participat comandatul Poliției Municipale Câmpina - Iulian Stanciu și un reprezentant al ISU Prahova. Discuțiile s-au purtat în jurul posibilității de a se menține piața pe actualul amplasament, dar cu respectarea normelor legale pentru a nu fi considerată o piață închisă. Directorul Pieței Centrale, Marian Nistor, a explicat că, din punct de vedere tehnic și practic, clădirea pieței nu poate suferi modificări, nu se pune problema detașării unor pereți, iar în aceste condiții, variantele oferite comercianților și cetățenilor sunt mutarea pentru una - două zile (luni și marți) pe amplasamente temporare, special create pe Strada I.L. Caragiale, în spatele complexului comercial Carrefour, timp în care va fi amenajat fostul bazar, astfel încât de miercuri piața să fie găzduită aici, în condiții de siguranță din punct de vedere sanitar, cu asigurarea distanțării între comercianți și a unor circuite pentru cumpărători. Singurele magazine care vor rămâne în actuala clădire a pieței sunt cele două magazine cu produse din carne de pe latura dinspre Strada Caragiale, care au obținut avizele necesare pentru a vinde direct din magazin, astfel încât, practic, niciun cumpărător nu va intra în clădirea pieței.
De asemenea, au fost văzute atât spațiile de pe Strada Caragiale, cât și fostul bazar, toți participanții la această discuție convenind că aceasta este cea mai bună soluție, în condițiile ordonanței Guvernului Orban.

9936 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Sidonia Cretu 08.11.2020 18:00 Singura administratie care s-a gandit si la noi. Multumim dl director!
  • Mimi 08.11.2020 19:45 Doi oameni tineri... de care o sa mai auzim. Sa stiti ca eu nu vreau sa imi cumpar patrunjel din Carrefour. Asa ca faceti ceva ...
  • MADALINA 08.11.2020 21:38 Mie imi place mult dl Nistor. Ma bucur ca i s- a alaturat si dl Primar.
  • Alex 08.11.2020 21:48 Poate dupa ce se va termina pandemia cu adevarat, in locul bazarului, sa se faca parcarea suspendata care a fost promisa de acum multi ani
  • Daniela 09.11.2020 07:43 Ma bucur sa vad ca se actioneaza si la noi cu rapiditate, daca era vechiul primar mai trecea o saptamana pana se gandea sa faca sedinta si inca o saptamana pana se lua o masura. Din fericire, campinenii au inteles ca nu se mai poate asa si au facut o schimbare importanta. Succes dle primar si celor din administratie care nu dau inapoi de la munca!
  • Beldian Mircea 09.11.2020 14:27 Si cu pastravsria cum ramane? Cumoparam pasteav congelat din Bulgaria si Turcia,la + si ceva %fata de cel proaspat din piata?
  • The Mask 09.11.2020 15:03 Felicitari pentru rapiditatea cu care noul primar se misca.Garantez ca o sa fim placut surprinsi de lucrurile pe care Alin Moldoveanu o sa le faca pentru oras.Bravo,sper sa faca echipa buna la primarie.Deasemeni sunt surprins si de implicarea lui Liviu Briciu.Arata o noua fata a administratiei campinene.

Actualitate

1577 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

1 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

1717 vizualizari
01 oct. 2023 09:07

Problema turnului înclinat s-a discutat în Consiliul Local Câmpina. Deocamdată, fără niciun rezultat...

2 comentarii

După ce Partidul Câmpina Curată a lansat o petiție online pentru strângerea de semnături în vederea demolării turnului înclinat, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 27 septembrie 2023, subiectul a fost adus în discuție de consilierul PSD, Livia Lupu.

Alte stiri recente

233 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

437 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.