CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Guvernul a decis închiderea piețelor. Administrația câmpineană vine cu soluții - luni și marți, comercianții vor fi pe Strada Caragiale, iar de miercuri, în fostul bazar

- Actualitate -

Guvernul a decis închiderea piețelor. Administrația câmpineană vine cu soluții - luni și marți, comercianții vor fi pe Strada Caragiale, iar de miercuri, în fostul bazar

În urma Hotărârii nr. 52 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență, aprobată prin ordonanță de urgență a Guvernului Orban, una dintre măsurile cel mai intens discutate și contestate, care se va aplica de luni, 9 noiembrie 2020, este închiderea piețelor agro-alimentare aflate în spații închise, cum este și cazul Pieței Centrale din Câmpina.

După cum, v-am informat deja, vineri, la sediul Primăriei Câmpina, primarul Alin Moldoveanu a convocat o ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență, în cadrul căreia s-au stabilit o serie de măsuri legate de Piața Centrală, despre care am scris aici.
Duminică, 8 noiembrie, la orele prânzului, primarul Alin Moldoveanu și directorul Pieței Centrale - Marian Nistor au avut o nouă întâlnire, chiar în piață, la care au mai participat comandatul Poliției Municipale Câmpina - Iulian Stanciu și un reprezentant al ISU Prahova. Discuțiile s-au purtat în jurul posibilității de a se menține piața pe actualul amplasament, dar cu respectarea normelor legale pentru a nu fi considerată o piață închisă. Directorul Pieței Centrale, Marian Nistor, a explicat că, din punct de vedere tehnic și practic, clădirea pieței nu poate suferi modificări, nu se pune problema detașării unor pereți, iar în aceste condiții, variantele oferite comercianților și cetățenilor sunt mutarea pentru una - două zile (luni și marți) pe amplasamente temporare, special create pe Strada I.L. Caragiale, în spatele complexului comercial Carrefour, timp în care va fi amenajat fostul bazar, astfel încât de miercuri piața să fie găzduită aici, în condiții de siguranță din punct de vedere sanitar, cu asigurarea distanțării între comercianți și a unor circuite pentru cumpărători. Singurele magazine care vor rămâne în actuala clădire a pieței sunt cele două magazine cu produse din carne de pe latura dinspre Strada Caragiale, care au obținut avizele necesare pentru a vinde direct din magazin, astfel încât, practic, niciun cumpărător nu va intra în clădirea pieței.
De asemenea, au fost văzute atât spațiile de pe Strada Caragiale, cât și fostul bazar, toți participanții la această discuție convenind că aceasta este cea mai bună soluție, în condițiile ordonanței Guvernului Orban.


08 Nov 2020 17:30 10052 vizualizari



Comentarii






  • 09.11.2020 15:03 The Mask Felicitari pentru rapiditatea cu care noul primar se misca.Garantez ca o sa fim placut surprinsi de lucrurile pe care Alin Moldoveanu o sa le faca pentru oras.Bravo,sper sa faca echipa buna la primarie.Deasemeni sunt surprins si de implicarea lui Liviu Briciu.Arata o noua fata a administratiei campinene.
  • 09.11.2020 14:27 Beldian Mircea Si cu pastravsria cum ramane? Cumoparam pasteav congelat din Bulgaria si Turcia,la + si ceva %fata de cel proaspat din piata?
  • 09.11.2020 07:43 Daniela Ma bucur sa vad ca se actioneaza si la noi cu rapiditate, daca era vechiul primar mai trecea o saptamana pana se gandea sa faca sedinta si inca o saptamana pana se lua o masura. Din fericire, campinenii au inteles ca nu se mai poate asa si au facut o schimbare importanta. Succes dle primar si celor din administratie care nu dau inapoi de la munca!
  • 08.11.2020 21:48 Alex Poate dupa ce se va termina pandemia cu adevarat, in locul bazarului, sa se faca parcarea suspendata care a fost promisa de acum multi ani
  • 08.11.2020 21:38 MADALINA Mie imi place mult dl Nistor. Ma bucur ca i s- a alaturat si dl Primar.
  • 08.11.2020 19:45 Mimi Doi oameni tineri... de care o sa mai auzim. Sa stiti ca eu nu vreau sa imi cumpar patrunjel din Carrefour. Asa ca faceti ceva ...
  • 08.11.2020 18:00 Sidonia Cretu Singura administratie care s-a gandit si la noi. Multumim dl director!
2514 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2619 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1475 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5550 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV