Toate acestea și altele în plus sunt necesare pentru diverse lucrări care se execută pe domeniul public în categoria reparațiilor. Este vorba despre lucrări coordonate de ADPP (serviciu aflat în subordinea viceprimarului Adrian Pițigoi) și realizate în cea mai mare parte de Atelierul de Infrastructură Urbană din cadrul Primăriei. Suma alocată este de 437.200 lei, adică aproximativ 100.000 euro.
Iată lista completă aprobată de administrația locală pentru lucrările de pe domeniul public (reparații):
- achiziţie materiale de construcţie – 95.200 lei
- achiziţie betoane diferite mărci – 60.000 lei
- lucrări de marcaje rutiere longitudinale, transversale şi treceri de pietoni – 60.000 lei
- achiziţie mixturi asfaltice – 120.000 lei
- achiziţie mixtură asfaltică stocabilă – 12.000 lei
- achiziţii vopsea specială pentru marcaj rutier, pulbere sticlă şi diluant aferent – 30.000 lei
- achiziţii prefabricate beton, pavele, borduri – 60.000 lei.
În privința marcajelor rutiere, am întrebat Primăria Câmpina de ce este nevoie de angajarea unei firme care să execute aceste lucrări în condițiile în care, anul trecut, administrația locală a cumpărat o mașină pentru realizarea marcajelor, în valoare de 129.000 lei. Prin urmare, n-ar fi nevoie decât de vopsea și mână de lucru de la Atelierul de Infrastructură Urbană. Și iată explicația oferită de Primărie: “Lucrările longitudinale și transversale de marcare, precum și trecerile de pietoni de pe străzile principale este necesar a fi executate de firme experimentate și cu tehnologie avansată. În regie proprie, cu utilajul și materialele achiziționate de Primărie pentru diminuarea cheltuielilor, vor fi executate marcajele pe străzile adiacente și în parcări”.
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine surprinsă pe scările care fac legătura între Calea Doftanei și Strada Voila.
Prin 112 a fost anunțat un accident produs pe DN1, între Câmpina și Ploiești în zona Lido Gârbea.
Una dintre măsurile prevăzute în Programul de guvernare 2025-2028, la capitolul administrație publică și reformă administrativă, este aceea ca numărul de polițiști locali să fie raportat la 1.500 locuitori și nu 1.000, cum este în prezent.
Probabil cea mai frumoasă zonă de promenadă a Câmpinei - zona Bulevardului Culturii a fost și în acest week-end, pângărită de mâncătorii de semințe.