CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Prefectura Prahova face apel la medici să se implice în campania de vaccinare a populației, pentru a deveni funcționale mai multe centre de vaccinare

- Actualitate -

Prefectura Prahova face apel la medici să se implice în campania de vaccinare a populației, pentru a deveni funcționale mai multe centre de vaccinare

Programările pentru etapa a III-a a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 vor putea fi făcute online, pe platforma națională vaccinare-covid.gov.ro, începând din 15 martie 2021. Autoritățile și-ar dori ca pentru această etapă să fie activate toate cele peste 750 centre de vaccinare din țară, însă există probleme cu asigurarea personalului medical. Această situație este valabilă inclusiv pentru județul Prahova, unde Prefectura și Direcția de Sănătate Publică fac apel la medici să se implice în campania de vaccinare a populației.

"Vaccinarea este soluția care poate accelera întoarcerea la viața de care ne este dor, în care putem să ne revedem și să ne îmbrățișăm apropiații, ne putem bucura de vacanțe, iar pacienții cu diverse afecțiuni, unele dintre ele grave, vor putea beneficia de îngrijirea adecvată și în acele spitale care, momentan, sunt destinate tratării bolnavilor cu noul coronavirus. Pentru buna funcționare a campaniei de imunizare, în Prahova, Instituția Prefectului, Direcția de Sănătate Publică Prahova, reprezentanții unităților administrativ-teritoriale s-au implicat încă de la sfârșitul anului trecut pentru identificarea, amenajarea și buna coordonare a centrelor de vaccinare. O problemă majoră, însă, o constituie personalul medical de care este nevoie pentru funcționarea acestor centre. Iar deficitul de resursă umană specilizată, fără de care deschiderea unor noi centre este imposibilă, se va resimți și mai puternic odată cu debutul, în luna aprilie, a celei de-a treia etape. Este motivul pentru care facem apel public către toți medicii în a se alătura acestei campanii. Până în prezent, DSP Prahova a transmis o adresă către Colegiul Medicilor din județ, dar și către Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – Filiala Prahova, pentru a identifica disponibilitatea personalului medical calificat de a se implica în procesul de vaccinare anti COVID-19", se precizează într-un comunicat al Prefecturii Prahova.

În județul Prahova, au fost amenajate centre de vaccinare în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Băicoi, Boldești-Scăeni, Breaza, Bușteni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia, Urlați, Vălenii de Munte și în comunele: Ariceștii Rahtivani, Bărcănești, Berceni, Blejoi, Brazi, Brebu, Bucov, Ciorani, Filipeștii de Pădure, Florești,  Măneciu, Păulești, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi, Vărbilău, Valea Călugărească, Valea Doftanei. Pentru a fi operaționalizare integral în etapa a III-a, depinde de implicarea personalului medical de specialitate, remunerat pentru activitatea de imunizare, precum și de dozele alocate. Reamintim faptul că primăriile localităților unde sunt centre de vaccinare vor încheia cu persoanele selectate un contract de prestări servicii, cu plata la oră: 90 lei/oră pentru medici, 45 lei/oră pentru asistenți, 20 lei/oră pentru personalul care face înregistrările (sume brute). Modelul de contract și sumele plătite sunt stabilite prin ordin al ministrului Sănătății și vor fi decontate din bugetul de stat.


05 Mar 2021 10:45 3714 vizualizari



Comentarii






2526 vizualizari 24 Apr 2024 15:39 O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

citeste mai mult
2633 vizualizari 24 Apr 2024 12:53 Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

citeste mai mult
1482 vizualizari 24 Apr 2024 12:11 Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

Poliția Câmpina, în alertă! A dispărut un bărbat de 35 ani, din Poiana Câmpina

La data de 23 aprilie, în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au fost sesizați de către o femeie din municipiu, despre faptul că fiul său Ionuț Cătălin Cernat, în vârstă de 35 de ani, din comuna Poiana Câmpina a plecat de la domiciliu în cursul dimineții și nu s-a mai întors. 

citeste mai mult
5677 vizualizari 24 Apr 2024 09:02 Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

Pe 15 iunie 2024, un nou examen de admitere la Școala de Poliție Câmpina. Înscrierile au început miercuri, 24 aprilie

1.340 locuri sunt scoase la concurs la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina în sesiunea care a început miercuri, 24 aprilie, și va avea examenul pe 15 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV