Programările pentru etapa a III-a a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 vor putea fi făcute online, pe platforma națională vaccinare-covid.gov.ro, începând din 15 martie 2021. Autoritățile și-ar dori ca pentru această etapă să fie activate toate cele peste 750 centre de vaccinare din țară, însă există probleme cu asigurarea personalului medical. Această situație este valabilă inclusiv pentru județul Prahova, unde Prefectura și Direcția de Sănătate Publică fac apel la medici să se implice în campania de vaccinare a populației.
"Vaccinarea este soluția care poate accelera întoarcerea la viața de care ne este dor, în care putem să ne revedem și să ne îmbrățișăm apropiații, ne putem bucura de vacanțe, iar pacienții cu diverse afecțiuni, unele dintre ele grave, vor putea beneficia de îngrijirea adecvată și în acele spitale care, momentan, sunt destinate tratării bolnavilor cu noul coronavirus. Pentru buna funcționare a campaniei de imunizare, în Prahova, Instituția Prefectului, Direcția de Sănătate Publică Prahova, reprezentanții unităților administrativ-teritoriale s-au implicat încă de la sfârșitul anului trecut pentru identificarea, amenajarea și buna coordonare a centrelor de vaccinare. O problemă majoră, însă, o constituie personalul medical de care este nevoie pentru funcționarea acestor centre. Iar deficitul de resursă umană specilizată, fără de care deschiderea unor noi centre este imposibilă, se va resimți și mai puternic odată cu debutul, în luna aprilie, a celei de-a treia etape. Este motivul pentru care facem apel public către toți medicii în a se alătura acestei campanii. Până în prezent, DSP Prahova a transmis o adresă către Colegiul Medicilor din județ, dar și către Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România – Filiala Prahova, pentru a identifica disponibilitatea personalului medical calificat de a se implica în procesul de vaccinare anti COVID-19", se precizează într-un comunicat al Prefecturii Prahova.
În județul Prahova, au fost amenajate centre de vaccinare în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Băicoi, Boldești-Scăeni, Breaza, Bușteni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia, Urlați, Vălenii de Munte și în comunele: Ariceștii Rahtivani, Bărcănești, Berceni, Blejoi, Brazi, Brebu, Bucov, Ciorani, Filipeștii de Pădure, Florești, Măneciu, Păulești, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi, Vărbilău, Valea Călugărească, Valea Doftanei. Pentru a fi operaționalizare integral în etapa a III-a, depinde de implicarea personalului medical de specialitate, remunerat pentru activitatea de imunizare, precum și de dozele alocate. Reamintim faptul că primăriile localităților unde sunt centre de vaccinare vor încheia cu persoanele selectate un contract de prestări servicii, cu plata la oră: 90 lei/oră pentru medici, 45 lei/oră pentru asistenți, 20 lei/oră pentru personalul care face înregistrările (sume brute). Modelul de contract și sumele plătite sunt stabilite prin ordin al ministrului Sănătății și vor fi decontate din bugetul de stat.
”Ghinion” ar putea zice bărbatul de 37 ani, care avea permisul suspendat și a fost prins de... radar. Alții ar putea spune, pe drept cuvânt, teribilism, prostie, inconștiență...
Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a semnalat că pe Strada Podului, în zona Bulevardului, există o mică alunecare de teren, acoperită de vegetație abundentă, care poate fi un pericol pentru oricine trece prin zonă.
Polițiștii prahoveni au intervenit la un nou caz de violență domestică, înregistrat în comuna Măgureni.
Câmpina este de astăzi mai săracă... Ne-a părăsit pentru totdeauna Ion (Neluță) Mircea, un om care a marcat o parte din viața urbei, un om mereu vesel, pus pe glume, de o modestie rară și care a iubit enorm Câmpina.