Problemele sportului câmpinean discutate, după foarte multă vreme, la sediul Primăriei municipiului

Actualitate (Categoria articolului)

La inițiativa primarului Alin Moldoveanu și a consilierului local Liviu Briciu, duminică seară, la sediul Primăriei Câmpina, a avut loc o întâlnire a celor doi membri ai administrației locale cu reprezentanții mai multor cluburi sportive din localitate. În ciuda orei relativ târzii și zilei mai puțin obișnuite pentru o întâlnire la Primărie, au răspuns invitației reprezentanți ai cluburilor de natație - Barracuda, Contratimp și GRC, ai clubului de atletism CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, ai clubului de fotbal HM Junior și ai clubului municipalității - CS Câmpina. Oaspete de seamă - Anca Pătrășcoiu, prima medaliată a naației românești la Jocurile Olimpice, în 1984, la Los Angeles, care a venit la Câmpina să susțină cauza natației.

Fiecare invitat și-a expus problemele, nemulțumirile, uneori au existat și variante de rezolvare, dar cel mai important lucru, subliniat de toți cei care au vorbit, a fost acela că este pentru prima dată când în mod real reprezentanții sportului câmpinean au avut posibilitatea unei întâlniri față în față cu primarul și cu un reprezentant al Consiliului Local, dar și cu conducerea clubului municipalității, club care administrează bazele sportive publice din localitate. Mai mult, au speranța reală că lucrurile se pot rezolva.
Au existat trei probleme principale care au fost discutate, pe ramuri sportive - natație, atletism, fotbal.
Cluburile de natație din Câmpina s-au plâns de faptul că le este limitat accesul la bazinul didactic de înot de către conducerea CS Câmpina, iar sportul de performanță are astfel de suferit. S-a discutat, s-a mai ridicat și vocea, fiecare și-a mai amintit câte ceva din trecutul celuilalt, dar în cele din urmă s-a convenit ca pentru sportul de performanță să fie permis accesul a trei sportivi pe un culoar (față de doi, cât este în prezent), în orele deja antamate pentru pregătire, primarul Alin Moldoveanu insistând asupra verificării legalității unei măsuri în acest sens. Deci, se poate spune că un lucru a fost ca și rezolvat, astfel încât și cluburile private să-și poată asigura pregătirea sportivilor.
La atletism lucrurile au fost ceva mai simple, dar o rezolvare pare să fie o chestiune de timp mai îndelungat. Concret, Mihaela Marin, profesorul coordonator al CSS ”Constantin Istrati”, a solicitat afilierea secției de atletism a CS Câmpina la Federația Română de Atletism, pentru a se putea continua aici activitatea sportivilor de la clubul școlar, care termină junioratul. ”Deja sunt cluburi care se interesează de sportivii care termină în curând junioratul și riscăm, așa cum s-a mai întâmplat, să-i pierdem și acești copii să nu mai reprezinte Câmpina, iar performanțele lor să nu mai aducă mândrie comunității noastre”, a spus Mihaela Marin. Pentru că discuțiile erau destul de tensionate, reprezentanta CSS ”Constantin Istrati” a mai adăugat: ”Dacă nu suntem bineprimiți să știți că nu este obligatoriu, dar parcă ar fi păcat ca acești copii să nu mai reprezinte Câmpina”. Reacția imediată a venit din partea primarului Alin Moldoveanu:”Nu se pune problema să nu susținem performanța sportivă de înaltă valoare. Afilierea se va face, secția de atletism fiind deja trecută în statutul clubului, și am convingerea că vom găsi și fondurile necesare pentru a sprijini aceste performanțe care aduc o foarte bună imagine municipiului Câmpina”.

A urmat cel mai delicat subiect din sportul câmpinean - disputa dintre HM Junior și CS Câmpina, o dispută care a ajuns prin instanțele de judecată și din cauza căreia echipele de juniori de la CS Câmpina nu mai pot evolua în nicio competiție oficială de doi ani. ”Noi vrem să facem pace și venim în fața dumneavoastră cu o propunere de compensare. Avem o hotărâre judecătorească definitivă prin care noi trebuie să dăm către CS Câmpina o sumă de aproximativ 60.000 lei. În același timp, tot printr-o hotărâre rămasă definitivă a unei instanțe sportive, CS Câmpina trebuie să ne dea nouă aproximativ 30.000 lei, dar noi nu am cerut la această sumă penalități și dobânzi, așa cum s-a întâmplat în cazul sumei pe care ne-a solicitat-o CSC”, a spus Daniel Hagianu, reprezentantul HM Junior. ”Cum credeți că ar accepta Consiliul Local sau cum credeți că am putea răspunde noi în fața Curții de Conturi dacă am accepta compensarea a 30.000 lei cu 60.000 lei?!”, a întrebat mai mult retoric primarul Alin Moldoveanu. ”Atunci nu ne rămâne decât să mergem în instanță pentru a stabili dobânzile și penalitățile aferente, ceea ce mai poate dura doi-trei ani”, au spus reprezentanții HM, perioadă în care echipele CS Câmpina nu vor putea să joace în nicio competiție. Apoi discuțiile au vizat mai mult orgolii, acuze reciproce, fiind oprite de primarul Alin Moldoveanu, fără a se reuși ajungerea la un numitor comun, atâta vreme cât... suma de 30.000 lei nu va putea fi vreodată egală cu suma de 60.000 lei.
Se impun și câteva concluzii. Marele câștig este că o astfel de întâlnire a avut loc și problemele sportului câmpinean au fost discutate pentru prima dată pe față, în mod direct și în mod concret. Întâlnirea a mai demonstrat câte ceva - inutilitatea fostului Comitet Director al Clubului Sportiv Câmpina, faptul că actuala conducere a CS-ului este corigentă (unii ar spune chiar repetentă) la mai multe capitole, inclusiv comunicare, deschidere la dialog și mod de abordare a lucrurilor. Și ar mai fi un lucru pe care unii au părut să nu-l fi înțeles: sportul câmpinean este mult prea sărac pentru a nu fi loc pentru toată lumea și pentru a nu fi acceptați toți cei care chiar fac ceva în acest domeniu.

5850 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2239 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

2240 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

1 comentarii

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

55 vizualizari
25 apr. 2024 16:18

Partidul Câmpina Curată a depus dosarele de candidați pentru Consiliul Local

În cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, Partidul Câmpina Curată a depus la Biroul Electoral Local dosarele de candidați pentru Consiliul Local. Vă reamintim că pentru funcția de primar, Partidul Câmpina Curată o susține pe Irina Nistor, candidatul PSD.

1122 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.