Pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna trecută a Consiliului Local Câmpina s-a aflat și un proiect de hotărâre privind mutarea statuii Soldatului din Parcul Regele Mihai I (încă nefinalizat), în Parcul Trandafirilor, cel din în zona notariatelor. Părea un proiect strict tehnic, fiind vorba de aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru "desființare ansamblu monumental existent și reamplasare monument în zona de intrare din Parcul Trandafirilor". În timpul discuțiilor, însă, au ieșit la iveală lucruri foarte interesante. Mutarea statuii va costa peste 184.000 lei, termenul pentru această operațiune este de 77 zile și nu va exista o licitație.
Ce presupune mutarea Monumentului Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională, adică a statuii Soldatului? Desființarea actualului soclu, realizarea unui soclu nou, în parcul de la notariate, pe care să fie amplasat monumentul. Un soclu nou, care va fi realizat din tablă de oțel. Ulterior, Soldatul va fi amplasat pe noul soclu, în noua locație. Proiectul a fost aprobat în unanimitate, pentru ca apoi consilierul local Ion Dragomir, fost viceprimar, să ceară detalii despre licitație. "Cine are voie să participe la licitație? Pentru că mie suma mi se pare enormă. Dacă participarea la licitație este liberă, atunci este în regulă, dar dacă nu este așa, ne batem joc de banii municipiului Câmpina", a spus Ion Dragomir. (video)
Arhitectul șef Didona Căliman a precizat că aici este vorba despre drepturi de autor și doar sculptorul Alfred Dumitriu poate realiza soclul, pentru că el autorul desenului din proiect (schița soclului) deci nu se pune problema de licitație, lucru susținut și de șefa Biroului Achiziții Publice, Mihaela Ionete. A fost un moment-șoc pentru primarul Horia Tiseanu, care apoi a recunoscut sincer că "am semnat raportul procedurii, probabil am făcut-o așa cum se spune, ca primarul, dar până acum nu mi-a spus nimeni că acest proiect are drepturi de autor și nu înțeleg de ce are drepturi de autor, pentru că dl. Alfred Dumitriu nu este autorul statuii, ci doar al soclului, al viitorului soclu". (video)
Primarul Horia Tiseanu a mai afirmat că persoanele din Primărie, care au gestionat această problemă, să-și asume răspunderea, mai ales că legislația s-a schimbat, primarul nu mai răspunde pentru faptele subordonaților săi, iar fiecare funcționar public trebuie să-și asume responsabilitatea. Dincolo de aceste discuții, cert este că nu va fi nici selecție de oferte, nici licitație publică, deci nu se pune problema ca prețul să se reducă. Mutarea statuii, cu tot cu realizarea noului soclu din tablă de oțel, va costa 184.794 lei.
Noul an școlar a început, la Poiana Câmpina, sub semnul emoțiilor, în special pentru cei mai mici elevi, bobocii de la clasa pregătitoare, dar și pentru cei de la clasa a V-a, care au pășit spre gimnaziu, evident, fără doamna învățătoare.
Prezență extrem de discretă în viața publică a Câmpinei, comisarul șef Vasile Alexandru a fost prezent luni, 9 septembrie, la deschiderea anului școlar.
Este evident că drumul pe care se află Câmpina în acest moment este unul total greșit... Cum altfel am putea explica evenimentul de sâmbătă, 7 septembrie, atunci când ziua în amiaza mare, chiar pe Bulevardul Carol I, o bătrână a fost agresată și deposedată de geantă?!
HidroPrahova a anunțat luni autoritățile locale că marți, 10 septembrie, între orele 10.00 și 14.00, apa va fi oprită în mai multe zone ale localității.