Mutarea "Soldatului" din centrul Câmpinei la notariate costă peste 184.000 lei. Primarul Tiseanu a fost șocat și a recunoscut: "am semnat ca primarul"

Actualitate (Categoria articolului)

Pe ordinea de zi a ședinței de săptămâna trecută a Consiliului Local Câmpina s-a aflat și un proiect de hotărâre privind mutarea statuii Soldatului din Parcul Regele Mihai I (încă nefinalizat), în Parcul Trandafirilor, cel din în zona notariatelor. Părea un proiect strict tehnic, fiind vorba de aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru "desființare ansamblu monumental existent și reamplasare monument în zona de intrare din Parcul Trandafirilor". În timpul discuțiilor, însă, au ieșit la iveală lucruri foarte interesante. Mutarea statuii va costa peste 184.000 lei, termenul pentru această operațiune este de 77 zile și nu va exista o licitație.

Ce presupune mutarea Monumentului Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională, adică a statuii Soldatului? Desființarea actualului soclu, realizarea unui soclu nou, în parcul de la notariate, pe care să fie amplasat monumentul. Un soclu nou, care va fi realizat din tablă de oțel. Ulterior, Soldatul va fi amplasat pe noul soclu, în noua locație. Proiectul a fost aprobat în unanimitate, pentru ca apoi consilierul local Ion Dragomir, fost viceprimar, să ceară detalii despre licitație. "Cine are voie să participe la licitație? Pentru că mie suma mi se pare enormă. Dacă participarea la licitație este liberă, atunci este în regulă, dar dacă nu este așa, ne batem joc de banii municipiului Câmpina", a spus Ion Dragomir. (video)
Arhitectul șef Didona Căliman a precizat că aici este vorba despre drepturi de autor și doar sculptorul Alfred Dumitriu poate realiza soclul, pentru că el autorul desenului din proiect (schița soclului) deci nu se pune problema de licitație, lucru susținut și de șefa Biroului Achiziții Publice, Mihaela Ionete. A fost un moment-șoc pentru primarul Horia Tiseanu, care apoi a recunoscut sincer că "am semnat raportul procedurii, probabil am făcut-o așa cum se spune, ca primarul, dar până acum nu mi-a spus nimeni că acest proiect are drepturi de autor și nu înțeleg de ce are drepturi de autor, pentru că dl. Alfred Dumitriu nu este autorul statuii, ci doar al soclului, al viitorului soclu". (video)
Primarul Horia Tiseanu a mai afirmat că persoanele din Primărie, care au gestionat această problemă, să-și asume răspunderea, mai ales că legislația s-a schimbat, primarul nu mai răspunde pentru faptele subordonaților săi, iar fiecare funcționar public trebuie să-și asume responsabilitatea. Dincolo de aceste discuții, cert este că nu va fi nici selecție de oferte, nici licitație publică, deci nu se pune problema ca prețul să se reducă. Mutarea statuii, cu tot cu realizarea noului soclu din tablă de oțel, va costa 184.794 lei.

5598 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 05.02.2019 13:16 Primarul s-a trezit din somn și a început să-și acuze angajații. Numai când a fost întrebat a început să caute scuze. Iar faptul că a semnat ca primarul ... nici o noutate. Cu banii ăia un om cumpătat face o casă. Dar la primăria condusă de Tiseanu și Pițigoi totul este posibil .... fără licitație, nu prea știm cum este cu drepturile de autor .... dar asta este...nu dăm bani de la noi
  • Lucia 06.02.2019 07:58 Se demonstreaza inca o data ce primar slab avem. Din pacate! Daca era sincer mirat si e atat de usor de pacalit de subordonatii sai dupa 24 de ani de stat in primarie, e o mare problema. Daca a facut circul asta doar de fatada, stiind foarte bine cum stau lucrurile, dar dandu-se curat ca lacrima, e o si mai mare problema!
  • gelu 06.02.2019 15:17 Iar a umblat virusul numit SPAGA,are antidot trebuie doar sa se vrea.Alo, Curte de Conturi faceti ceva .Si daca era demisia lui era bine sa semneze,scapam si noi de emotii si de un Primar ....
  • Elenus 06.02.2019 18:26 In continuare fac ce vor.Toti.Toaca banii pe prostii.nu este prima si nici ultima minune marca Tiseanu si Pitigoi.Aveam asteptari de la un inginer si un economist.Pana nu se va lasa cu mascati,Dna,Pna si autoritati la usa nu se vor lasa.Pana ce campinenii nu vor protesta impotriva primariei,furnizorilor de servicii ,utilitati,transportatori,cerute daune pentru bataia crasa de joc si tupeu vor face legea lor.Trebuie blocata Calea Doftanei,proteste legale in fata primariei sa vedeti cum o ard prin primarie la cafele,ard gazul toata ziulica si sunt platiti corespunzator .Si vor veni alegerile si se vor milogi in fata usii mele.Eu fac rezerva de oua si dau unde se nimereste.A,si anulez votul.Toti o apa si un pamant

Actualitate

52 vizualizari
20 feb. 2020 13:05

Incredibil! Un băț înfipt într-o țeavă susține firele rețelei electrice pe un teren al Primăriei Câmpina

În Câmpina, municipiu european al mileniului al III-lea, întâlnim imagini ca cea alăturată, care pare de domeniul irealului. Ne-am uitat de mai multe ori înainte să ne decidem să abordăm acest subiect. Nu ne venea să credem, și, totuși, da, este adevărat, un băț înfipt într-o țeavă susține firele rețelei electrice pe un teren al Primăriei Câmpina!

1364 vizualizari
20 feb. 2020 11:04

Avarie majoră, în centrul Câmpinei, la rețeaua de alimentare cu apă. Traficul este restricționat

UPDATE - La ora 13.00, intervenția HidroPrahova s-a încheiat, circulația rutieră pe Bulevardul Carol I, în centrul municipiului, se desfășoară normal.

O avarie s-a produs în această joi dimineață la rețeaua de alimentare cu apă potabilă a blocului 12E din centrul municipiului Câmpina, în apropierea pasajului de la ceas. HidroPrahova intervine pentru remedierea avariei, dar în acest moment nu se știe cu exactitate cât va dura intervenția. 

Alte stiri recente

1901 vizualizari
20 feb. 2020 06:41

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 20 februarie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.

2407 vizualizari
19 feb. 2020 13:57

În 2019, Ambulanța a intervenit în zona Câmpina la peste 15.000 de solicitări

Serviciul de Ambulanță Prahova a prezentat o evaluare a activității pentru anul 2019, o analiză la toate capitolele, cele mai interesante informații legate de zona Câmpina rezumându-le în rândurile următoare.