CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

Proiectul de lege privind relaxarea condițiilor de deținere și folosire a armelor de foc a trecut tacit de Senatul României

- Actualitate -

Proiectul de lege privind relaxarea condițiilor de deținere și folosire a armelor de foc a trecut tacit de Senatul României

Când toți ochii sunt ațintiți pe conflictele armate din Ucraina și Israel/Gaza, în România se întâmplă lucruri incredibile. Proiectul de lege privind relaxarea condițiilor de deținere și folosire a armelor de foc, inițiat de un grup de parlamentari PSD, a trecut tacit de Senat. Adică, fără să fie dezbătut.

Practic, această inițiativa legislativă de natură să crească riscul ca mai multe arme să ajungă în mâinile clanurilor interlope, sau să fie folosite de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor, a fost aprobată făsă dezbatere de Senatul României și urmează să intre la Camera Deputaților, care este for decizional. Prin acest proiect s-ar elimina unele restricții importante atât pentru cei care dețin în prezent arme de pază și apărare, dar și arme de vânătoare, cât și pentru cei care vor să solicite o astfel de autorizație.
Potrivit proiectului de lege, persoanele care au permis de portarmă vor putea să dețină un număr nelimitat de arme pentru protecția personală, nu doar două, cum este în prezent. Mai mult, autorizația de procurare a armelor letale va putea fi dată și inculpaților din dosare penale, dacă aceștia nu au fost puși sub acuzare pentru faptele săvârșite cu violență sau cele privind regimul armelor și munițiilor.

În cazul armelor de apărare și pază, inițiatorii proiectului elimină condiția ca arma să se afle în permanență asupra titularului permisului și adaugă posibilitatea ca arma să poată fi împrumutată altor persoane. Proiectul legislativ schimbă regulile și pentru posesorii de permis european pentru arme de foc, astfel încât aceștia să nu mai fie obligaţi să solicite de la Poliţia Română, pentru deplasarea în state terţe, a încă unui document (autorizaţie de scoatere de pe teritoriul României a armelor letale), care, practic, spun inițiatorii „să ateste acelaşi lucru, că este deţinător legal al armelor şi că are drept de deţinere şi port al acestora”. 
Sunt modificate, de asemenea, regulile privind locurile în care o persoană își poate depozita armele. În prezent, titularul dreptului de deținere a armei poate să o păstreze „la domiciliul sau reședința înscrisă în documentul de identitate”, iar autorii proiectului legislativ extind aceste locuri, adăugând „şi orice alte locuri utilizate de acesta, în spaţiile pentru care a fost autorizat”. În cazul armelor letale, spațiile în care sunt depozitate acestea și muniția aferentă vor fi „comunicate în prealabil poliției”.

Interesant este un lucru. Inițiatorii au cerut dezbaterea şi adoptarea propunerii legislative în procedură de urgenţă, ca și cum acest proiect ar fi extraordinar de important pentru viața de zi cu zi a românilor. Și asta se întâmplă în condițiile în care alte state încearcă să restricționeze dreptul de a purta arme de foc din cauza numeroaselor incidente grave, adevprate tragedii, petrecute în ultimii ani.


24 Oct 2023 06:53 912 vizualizari


Comentarii


209 vizualizari 20 Jun 2024 18:54 Festivitate de încheiere a anului școlar pentru ciclul primar la Școala Centrală Câmpina

Festivitate de încheiere a anului școlar pentru ciclul primar la Școala Centrală Câmpina

Școala Gimnazială Centrală a găzduit joi dimineață festivitatea de încheiere a anului școlar pentru clasele din ciclul primar. Au fost momente emoționante, amestecate cu bucuria vacanței, dar și cu încheierea unui nou an școlar.

citeste mai mult
1097 vizualizari 20 Jun 2024 07:18 Primim de la cititori. Degeaba s-au modernizat trotuarele în cartierul Voila dacă sunt mereu ocupate de mașini!

Primim de la cititori. Degeaba s-au modernizat trotuarele în cartierul Voila dacă sunt mereu ocupate de mașini!

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o serie de imagini surprinse în ultimele zile pe Strada Voila, recent modernizată.

citeste mai mult
1175 vizualizari 19 Jun 2024 23:33 Irina Nistor, primarul ales al Câmpinei: ”Mi-am propus să particip la ședințele Consiliului Local din perioada iunie - septembrie 2024”

Irina Nistor, primarul ales al Câmpinei: ”Mi-am propus să particip la ședințele Consiliului Local din perioada iunie - septembrie 2024”

În declarația comună a Partidului Social Democrat și a Partidului Câmpina Curată, susținută miercuri după-amiază, s-au făcut mai multe afirmații interesante, vorbitori fiind președinții celor două partide, Ioan Mușat, respectiv, Rudolf Leica, precum și primarul ales al Câmpinei, Irina Nistor.

citeste mai mult
1325 vizualizari 19 Jun 2024 19:46 Partidul Câmpina Curată solicită actualei administrații a Câmpinei organizarea unui referendum pe tema pasajului subteran

Partidul Câmpina Curată solicită actualei administrații a Câmpinei organizarea unui referendum pe tema pasajului subteran

În cadrul unei declarații comune de presă a Partidului Social Democrat și Partidului Câmpina Curată, alături de primarul ales al municipiului Câmpina, Irina Nistor, s-au ridicat câteva probleme foarte importante, solicitându-se actualei administrații unele măsuri concrete și imediate, plecând de la legitimitatea conferită de votul din 9 iunie.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV