2,4 milioane lei, suma alocată spitalelor și cabinetelor medicale școlare de la bugetul local

Social (Categoria articolului)

Suma destinată "Sănătății", de la bugetul municipiului Câmpina, este în acest an de 2,41 milioane lei, aproximativ egală cu cea alocată la începutul anului trecut. Capitolul "Sănătate" din bugetul local înseamnă cele două spitale și cabinetele medicale școlare.

Astfel, pentru cabinetele medicale școlare, suma totală alocată este de 1.113.600 lei, din care puțin peste un milion lei pentru cheltuielile de personal (nu 610.000 lei, cum eronat a fost scris în expunerea de motive pe care primarul Horia Tiseanu a citit-o la ședința CL atunci când a fost aprobat bugetul) și aproximativ 27.000 lei pentru cheltuielile de întreținere și funcționare. Aici trebuie precizat faptul că salariile medicilor și asistentelor de la cabinetele școlare sunt plătite de la bugetul local, dar banii sunt recuperați apoi de la bugetul Ministerului Sănătății.
Spitalul Municipal Câmpina primește 800.000 lei pentru cheltuieli de modernizare și reabilitare, iar Spitalul de Psihiatrie Voila primește 500.000 lei pentru cheltuieli cu bunuri și servicii și cheltuieli de dezvoltare.
"De la Spitalul Municipal Câmpina am avut o solicitare de 2 milioane lei pentru reparații capital, am mers spre 1,2 milioane lei, sumă care ar fi asigurat reparațiile capitale la Blocul Operator, Compartimentul ATI și holul de la Secția de nou-născuți. Mai trebuiau niște bani pentru renovarea Compartimentului de Radiologie. Până la urmă am redus la 800.000 lei pentru că nu avem de unde să acordăm mai mult acum, dar asta nu înseamnă că e suma finală. La o viitoare rectificare de buget vom putea suplimenta această sumă. Important este să începem acum reparațiile la Blocul Operator și la ATI, care au rămas în urma celorlalte compartimente", a declarat primarul Horia Tiseanu în cadrul ședinței extraordinare a CL Câmpina de la începutul acestei săptămâni. (video)

Trebuie să știți că de la bugetul local se finanțează doar cheltuielile legate de reparații și dotări, sau cele cu bunurile și serviciile, în cazul spitalelor. Salariile sunt asigurare de la bugetul de stat prin Casa Județeană de Asigurări de Sănătate. La Spitalul Municipal sunt 714 angajați, iar fondul de salarii este de aproximativ 50 milioane lei, iar la Spitalul Voila sunt 391 angajați, fondul de salarii fiind de 30,8 milioane lei.

6033 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

915 vizualizari
10 dec. 2018 16:49

Haideți să punem mână de la mână și să reconstruim casa unei familii greu încercate, din Câmpina!

Pe 23 noiembrie 2018, în Câmpina, pe Strada Granicului, izbucnea un incendiu care distrugea aproape în totalitate o casă. A fost un dezastru. Și este un dezastru pentru familia aceea simplă, extrem de modestă, care locuia aici, la Granicului nr.4: străbunica, bunica, două fete și copiii lor (un băiețel și două fetițe). Un necaz pe care nu-l dorim nimănui, dar iată că se abate uneori asupra unor oameni. În prag de iarnă, patru femei și trei copiii au rămas fără casă.

1235 vizualizari
10 dec. 2018 12:43

Biciclist lovit de o mașină la Filipeștii de Târg. Șoferul a fugit de la locul accidentului

Poliția Municipală Câmpina a fost sesizată, duminică după-amiază, cu privire la producerea unui accident rutier în comuna Filipeștii de Târg. Un biciclist a fost acroșat de o autoutilitară, fiind trântit la pământ. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului. Din fericire, la acest accident au existat martori. Biciclistul a fost transportat la spital, unde s-a constatat că nu a fost rănit grav.

Alte stiri recente

120 vizualizari
10 dec. 2018 18:20

Apa potabilă va fi sistată marți, 11 decembrie, la Poiana Câmpina, din cauza unei avarii

HidroPrahova anunță sistarea furnizării apei potabile în comuna Poiana Câmpina, marți, 11 decembrie 2018, între orele 7.00-13.00. Se ia această măsură pentru remedierea unei avarii produse la conducta principală de alimentare cu apă.

1936 vizualizari
10 dec. 2018 12:12

Dalele noi, montate în Parcul de la Soldat din Câmpina, sunt deja crăpate

1 comentarii

Ceea ce se întâmplă în Parcul de la Soldat deja depășește orice limită a bunului simț și devine de-a dreptul revoltător modul în care firma care execută lucrările de modernizare înțelege să-și facă treaba. O "treabă" de peste 1,6 milioane lei, din care se vor scădea, la final, penalitățile pentru întârziere. Dalele noi, montate pe aleile parcului, sunt deja crăpate. Sperăm doar ca administrația locală să se sesizeze și să pună firma Construct Edil SRL Câmpineanca (județul Vrancea) să le schimbe pe proprii bani, nu tot pe buzunarul câmpinenilor.