La intersecția străzilor Calea Doftanei și Ecaterina Teodoroiu din Câmpina se află un teren neîngrijit de foarte multă vreme de către proprietar. Este un teren destul de mare și pe care, la un moment dat, câțiva voluntari l-au curățat de gunoaie. Asta mai mult din respect pentru crucea de piatră aflată lângă acest teren, un monument realizat în jurul anului 1864, cu contribuția locuitorilor din zonă.
Din informațiile noastre, terenul în cauză aparține uneia dintre societățile grupului Fibec. Este părăsit și, ca multe alte terenuri aflate în aceeași situație, reprezintă un loc numai bun de aruncat gunoaie probabil de către cei care nu au contracte cu operatorul de salubritate. Saci întregi cu gunoaie.
După cum spuneam, lângă acest teren se află o cruce din piatră. O cruce veche, de mai bine de 150 de ani, realizată din donații și amplasată în locul respectiv în perioada în care, prin decret domnesc semnat de Alexandru Ioan Cuza, târgul Câmpina era ridicat la rang de oraș. Monumentul a fost refăcut în perioada 200-2002 de sculptorul Alfred Dumitriu. Aceasta este partea de istorie. Realitatea e mult mai tristă...
Anul acesta au intrat în vigoare prevederile Ordonanței de Guvern nr.92/2021 cu privire la colectarea selectivă a deșeurilor din materiale textile.
Am reunit oferte privind meniul zilei de la restaurante din Câmpina și împrejurimi.
În fiecare weekend, la piața locală din comuna Provița de Jos, printre telemea, burduf, cașcavea, ouă, legume și fructe de sezon, se face tot mai remarcată o comoară dulce: mierea din Provița de Jos.
Fundația Zamolxes Câmpina a organizat un schimb de experiență pentru tineret, intitulat “Water - The Source of Life”, în cadrul programului Erasmus+, la Centrul Cultural pentru Tineret din Câmpina, în perioada 24 aprilie - 3 mai 2025.