După trei săptămâni de la derularea primului episod al campaniei ”CÂMPINA CURATĂ”, a urmat cea de-a doua etapă care s-a desfășurat sâmbătă, 15 mai 2021. O nouă mobilizare, aproape 500 de persoane implicate direct, peste 30 de zone unde s-a făcut curățenie, sute de saci plini cu gunoaie, iar pe lângă saci, tone de resturi de la materialele de construcții, mobilier uzat, saltele, cauciucuri, carcase de televizor și multe, multe altele. De unde poate exista atâta gunoi în Câmpina? O întrebare pe care și-au adresat-o frecvent participanții la campania "CÂMPINA CURATĂ"...
Vă reamintim că la prima etapă a campaniei, pe 24 aprilie 2021, aproximativ 500 de persoane au strâns peste 1.200 de saci cu tot felul de gunoaie. Totul în numai câteva ore. Lucrurile au stat la fel și sâmbătă, la cea de-a doua etapă a campaniei, când au fost vizate cam aceleași zone - principalele locuri de agrement, spațiile verzi, malurile pârâului Câmpinița și ale râului Doftana, zona Erupției, Dealul Muscel, toată zona spre comuna Cornu, Progresului, Turnătorie, Voila (zona de vest și Aleea Buciumului), păduricea de la Voila (după spital), Crișuri (platou, pădurice, zona din spatele Școlii de Poliție), Milcovului, Bulevardul Culturii, În Luncă - DN1, Fabricii - Târgu Mureș, Ion Câmpineanu - Plevnei, Schelelor, Clubul Petrol, Șoseaua Paltinu - malul râului Doftana, Lacul Peștelui, Oborului și altele. Este adevărat, în unele zone în care s-a intervenit pe 24 aprilie, acum s-a strâns o cantitate mai mică de gunoaie. Dar în alte zone a fost un dezastru. Imaginați-vă că au fost locuri unde s-a impus intervenția cu buldoexcavatorul, pentru că altfel ar fi fost greu de curățat acele zone transformate efectiv în gropi de gunoi. Șocul cel mai mare a fost de această dată în capătul Cartierului Veteranilor, pe un platou altminteri superb, dar pe malurile căruia se regăsesc tone, poate chiar zeci de tone de gunoaie, iar sâmbătă s-au putut strânge doar o parte din ele.
Au muncit sâmbătă, 15 mai, pentru o Câmpină mai curată:
- elevi, profesori și părinți de la Școala Gimnazială "Ion Câmpineanu", Școala Centrală, Școala "B.P. Hasdeu", Școala "Al.I. Cuza", Colegiul Național "Nicolae Grigorescu", Colegiul Tehnic Forestier, Liceul Tehnologic Energetic și Liceul Tehnologic "Constantin Istrati"
- asociațiile neguvernamentale care au inițiat proiectul "CÂMPINA CURATĂ" - Asociaţia Young Motivation, Asociaţia Frizzly, Asociaţia Părinţilor Elevilor din Colegiul Naţional Nicolae Grigorescu, Asociaţia Tata Verde, Grupul Informal de Inițiativă Game Changers, Fundaţia Zamolxes, Asociaţia Glasul Autismului, Asociaţia Arca lui Norocel, Asociaţia Prietenii Şcolii “Ion Cȃmpineanu”, Asociația Fluturi Albi, Asociația Câmpina Civică
- administrația publică - angajații Primăriei Câmpina în frunte cu primarul Alin Moldoveanu, viceprimarul Liviu Dumitrache și reprezentanții mai multor compartimente din Primărie, angajații instituțiilor subordonate administrației locale; consilierii locali Adina Gârbăcică, Noemi Ionescu, Roxana Gheorghe
- comunitățile de romi din zonele Oborului, Scărișoara, Cărămidari, Lacul Peștelui, Pădurii
- Poliția Locală, Jandarmerie, Floricon Salub, Ocolul Silvic, Clubul Sportiv Contratimp, reprezentanți ai unor firme private
Dacă am omis pe cineva, ne cerem scuze pentru asta și vă asigurăm că nu a fost cu intenție. Precizăm faptul că o echipă formată din reprezentanți ai Asociației Shape Up Pilates, Clubului Sportiv Barracuda și Clubului Sportiv Spartacus (care nu au putut participa la acțiunea de sâmbătă) vor desfășura o acțiune de igienizare marți, 18 mai, în zona Cartierului Uniunea Europeană - Bazinul de înot didactic.
Mult gunoi s-a strâns și pe 15 mai, o cantitate impresionantă și nici măcar nu putem spune că problema a fost rezolvată în totalitate. Nu, din păcate.
Următoarea etapă a campaniei ”CÂMPINA CURATĂ” este programată sâmbătă, 5 iunie 2021. În paralel cu aceste acțiuni de curățenie vor avea loc și acțiuni de informare și educație ecologică, despre care vom scrie la momentul respectiv.
Consiliul Județean Prahova a aprobat, în ședința extraordinară de luni, 30 iunie, repartizarea pe localități a sumei de 43.654.000 lei.
Inspectoratul Județean de Poliție Prahova informează participanții la trafic instituirea unor restricții de circulație pe DN1, în zilele următoare.
Pompierii din Câmpina și Băicoi au intervenit în cursul zilei de luni, 30 iunie, la un incendiu izbucnit într-un apartament dintr-un bloc de pe Strada Republicii din orașul Băicoi.
În jurul prânzului, la Comarnic, pe DN1, a avut loc un accident rutier.