Cum vor fi protejate cadrele medicale din Spitalul Municipal Câmpina după transformarea în unitate-suport COVID 19? Dar familiile acestora?

Actualitate (Categoria articolului)

Zeci de spitale din țară devin unități-suport COVID 19, adică spitale unde vor fi internați doar pacienți infectați cu noul coronavirus și persoane izolate la domiciliu ori aflate în carantină, care au și alte patologii, alte probleme de sănătate pentru care trebuie să li se facă tratamentul necesar, inclusiv intervenții chirurgicale. Printre aceste unități se află și Spitalul Municipal Câmpina, iar vestea că spitalul câmpinean va deveni unitate-suport a căzut ca un trăznet în primul rând pentru angajații de aici, pentru cadrele medicale care vor trebui să lucreze direct cu acești pacienți. 

Devenind unitate-suport, Spitalul Municipal Câmpina va avea nevoie de echipamente de protecție, măști, dispozitive medicale, ventilatoare mecanice etc. Poate chiar și un aparat real-time PCR, pentru realizarea de teste și, evident, multe kituri de testare. Sunt foarte multe lucruri care trebuie puse la punct, proceduri noi și protocoale de tratament care vor trebui implementate. Dar dincolo de toate acestea, există o mare problemă - protejarea cadrelor medicale care vor veni în contact direct cu pacienții infectați, astfel încât să nu mai apără un nou caz precum cel de la Spitalul de Urgență din Suceava, unde 52 de cadre medicale au fost infectate. Și, evident, protejarea familiilor cadrelor medicale. Pentru că acești oameni ies din tură și se duc acasă, la soți, soții, copii, părinți. Unde în altă parte s-ar putea duce?! Este o problemă extrem de delicată și la care atât conducerea spitalului, cât și administrația locală poate că ar trebui să se gândească serios și să găsească o soluție. Să găsească un spațiu adecvat în care să poată fi cazate cadrele medicale pe perioada în care Spitalul Municipal este unitate-suport, astfel încât să nu existe riscul ca medicii sau asistentele să ducă virusul acasă și să-și îmbolnăvească propriile familii, așa cum, din nefericire, s-a întâmplat în țară. Spunem asta gândindu-ne la faptul că, dacă nu se iau măsurile necesare din timp, există riscul ca zeci de familii, sute de persoane, să aibă de suferit. Cadrele medicale trebuie protejate, sunt oamenii din linia I în această perioadă de criză, în această luptă împotriva noului coronavirus.
Pentru ca lucrurile să fie cât mai clare, precizăm faptul că unitate-suport COVID 19 înseamnă un spital unde vor fi primiți pacienți infectați cu noul coronavirus și care suferă și de alte probleme de sănătate, care necesită intervenții chirurgicale sau tratament. De exemplu, un pacient cu pancreatită, un pacient care trebuie operat la stomac, o pacientă care trebuie să nască etc.

Pentru cadrele medicale, atașăm acestui articol două materiale video cu demonstrații privind modul de utilizare a echipamentului special de protecție la personalul medical care intervine la pacienții infectați cu noul coronavirus. Este posibil să existe și cadre medicale care să nu știe cum trebuie folosit acest echipament, pentru că nu s-au mai confruntat vreodată cu o astfel de situație. Din informațiile noastre, în zilele următoare, Spitalul Municipal Câmpina va primi echipamentul de protecție necesar medicilor și asistentelor.

Citiți și: Spitalul Municipal Câmpina va deveni spital-suport pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus

8845 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Roxana 25.03.2020 20:56 Unitatea de jandarmi sta goala... Ar fi greu sa se amenajeze spatiile existente pentru toate cadrele medicale, care sa fie duse intre spital si aceasta unitate cu un microbuz sau altceva similiar?!
  • Ionita Gabriel 25.03.2020 23:52 Având in vedere lipsurile cunoscute ale spitalului Campina, exista vreun cont in care putem dona? Va rugam sa ne facilitati accesul la aceasta informație dacă este posibil.
  • SUNTEM CU OCHII PE VOI 27.03.2020 15:02 bravo ROXANA ! bine punctat !
  • Fulga Diana 27.03.2020 17:20 Dacă doriți și puteți să sprijiniți financiar Spitalul Municipal Câmpina, iată contul în care pot fi donați bani (LEI): RO38TREZ52221F370100XXXX (cu mențiunea DONAȚIE, beneficiar Spitalul Municipal Câmpina) CUI Spitalul Municipal - 2845818

Actualitate

3135 vizualizari
02 iun. 2020 09:50

Războiul pentru ”turnul înclinat” a parcurs o nouă etapă. Primăria Câmpina a câștigat un proces, dar victoria finală este încă departe

1 comentarii

În cursul anului 2017, odată cu modificarea legislației, Consiliul Local Câmpina a aprobat două hotărâri care au stat la baza demarării demersurilor pentru exproprierea ”turnului înclinat”, clădirea din centrul Câmpinei, începută în anul 1997, abandonată în anul 2003 și care aparține societății Erin SRL. Reprezentanții acestei firme au amenințat încă de atunci, din 2017, cu atacarea în instanța de contencios administrativ a celor două hotărâri ale Consiliului Local. S-au ținut de cuvânt. Procesul s-a finalizat recent și Erin SRL a pierdut.

3048 vizualizari
01 iun. 2020 20:54

Un nou accident în Câmpina, la intersecția străzilor Ana Ipătescu și Maramureș. Ce măsuri vor să ia autoritățile

3 comentarii

Luni după-amiază, cu ceva mai mult de o oră înaintea producerii accidentului de pe Strada Mihail Kogălniceanu (detalii - AICI) din Câmpina, la câteva sute de metri, la intersecția străzilor Ana Ipătescu și Maramureș a avut loc un alt accident de circulație. Intersecția aceasta tinde să devină noul punct roșu pe harta accidentelor din Câmpina, fiind al doilea eveniment rutier în ultimele patru zile produs în condiții aproape similare.

Alte stiri recente

1825 vizualizari
02 iun. 2020 19:20

Câmpina, Cartierul Slobozia. Un copac s-a prăbușit peste o mașină, două persoane fiind rănite

UPDATE - În zona unde a avut loc incidentul, la fiecare ploaie însemnată se adună o cantitate mare de apă. După ploile din ultimele zile, în zonă s-a produs o ușoară alunecare de teren care a afectat mai mulți copaci. Unul dintre aceștia s-a prăbușit astăzi peste mașina aflată în mers.

Un copac s-a prăbușit pentru un autoturism aflat în mers, iar cele două persoane din mașină au fost rănite. Incidentul s-a petrecut marți după-amiază, în jurul orei 18.30, în Cartierul Slobozia din municipiul Câmpina, în zona În Luncă.

1670 vizualizari
02 iun. 2020 13:47

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 2 iunie

1 comentarii

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.