Cum vor fi protejate cadrele medicale din Spitalul Municipal Câmpina după transformarea în unitate-suport COVID 19? Dar familiile acestora?

Actualitate (Categoria articolului)

Zeci de spitale din țară devin unități-suport COVID 19, adică spitale unde vor fi internați doar pacienți infectați cu noul coronavirus și persoane izolate la domiciliu ori aflate în carantină, care au și alte patologii, alte probleme de sănătate pentru care trebuie să li se facă tratamentul necesar, inclusiv intervenții chirurgicale. Printre aceste unități se află și Spitalul Municipal Câmpina, iar vestea că spitalul câmpinean va deveni unitate-suport a căzut ca un trăznet în primul rând pentru angajații de aici, pentru cadrele medicale care vor trebui să lucreze direct cu acești pacienți. 

Devenind unitate-suport, Spitalul Municipal Câmpina va avea nevoie de echipamente de protecție, măști, dispozitive medicale, ventilatoare mecanice etc. Poate chiar și un aparat real-time PCR, pentru realizarea de teste și, evident, multe kituri de testare. Sunt foarte multe lucruri care trebuie puse la punct, proceduri noi și protocoale de tratament care vor trebui implementate. Dar dincolo de toate acestea, există o mare problemă - protejarea cadrelor medicale care vor veni în contact direct cu pacienții infectați, astfel încât să nu mai apără un nou caz precum cel de la Spitalul de Urgență din Suceava, unde 52 de cadre medicale au fost infectate. Și, evident, protejarea familiilor cadrelor medicale. Pentru că acești oameni ies din tură și se duc acasă, la soți, soții, copii, părinți. Unde în altă parte s-ar putea duce?! Este o problemă extrem de delicată și la care atât conducerea spitalului, cât și administrația locală poate că ar trebui să se gândească serios și să găsească o soluție. Să găsească un spațiu adecvat în care să poată fi cazate cadrele medicale pe perioada în care Spitalul Municipal este unitate-suport, astfel încât să nu existe riscul ca medicii sau asistentele să ducă virusul acasă și să-și îmbolnăvească propriile familii, așa cum, din nefericire, s-a întâmplat în țară. Spunem asta gândindu-ne la faptul că, dacă nu se iau măsurile necesare din timp, există riscul ca zeci de familii, sute de persoane, să aibă de suferit. Cadrele medicale trebuie protejate, sunt oamenii din linia I în această perioadă de criză, în această luptă împotriva noului coronavirus.
Pentru ca lucrurile să fie cât mai clare, precizăm faptul că unitate-suport COVID 19 înseamnă un spital unde vor fi primiți pacienți infectați cu noul coronavirus și care suferă și de alte probleme de sănătate, care necesită intervenții chirurgicale sau tratament. De exemplu, un pacient cu pancreatită, un pacient care trebuie operat la stomac, o pacientă care trebuie să nască etc.

Pentru cadrele medicale, atașăm acestui articol două materiale video cu demonstrații privind modul de utilizare a echipamentului special de protecție la personalul medical care intervine la pacienții infectați cu noul coronavirus. Este posibil să existe și cadre medicale care să nu știe cum trebuie folosit acest echipament, pentru că nu s-au mai confruntat vreodată cu o astfel de situație. Din informațiile noastre, în zilele următoare, Spitalul Municipal Câmpina va primi echipamentul de protecție necesar medicilor și asistentelor.

Citiți și: Spitalul Municipal Câmpina va deveni spital-suport pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus

7452 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Roxana 25.03.2020 20:56 Unitatea de jandarmi sta goala... Ar fi greu sa se amenajeze spatiile existente pentru toate cadrele medicale, care sa fie duse intre spital si aceasta unitate cu un microbuz sau altceva similiar?!
  • Ionita Gabriel 25.03.2020 23:52 Având in vedere lipsurile cunoscute ale spitalului Campina, exista vreun cont in care putem dona? Va rugam sa ne facilitati accesul la aceasta informație dacă este posibil.
  • SUNTEM CU OCHII PE VOI 27.03.2020 15:02 bravo ROXANA ! bine punctat !
  • Fulga Diana 27.03.2020 17:20 Dacă doriți și puteți să sprijiniți financiar Spitalul Municipal Câmpina, iată contul în care pot fi donați bani (LEI): RO38TREZ52221F370100XXXX (cu mențiunea DONAȚIE, beneficiar Spitalul Municipal Câmpina) CUI Spitalul Municipal - 2845818

Actualitate

770 vizualizari
29 mar. 2020 22:30

Cele patru ordine emise de Raed Arafat pentru sistemul medical în perioada stării de urgență

Ministrul secretar de stat Raed Arafat a prezentat situația existentă duminică seara, în România, în privința pandemiei de coronavirus: 1,815 cazuri confirmate de infectare, 206 persoane vindecate, 43 decese, 770 persoane internate, dintre care 52 la Terapie Intensivă. De asemenea Raed Arafat a anunțat că a emis patru ordine ale comandantului acțiunii privind unele reguli pentru personalul medical și privind înființarea unui nou spital militar de campanie la Constanța.

1067 vizualizari
29 mar. 2020 21:46

Principalele prevederi Ordonanței Militare nr.4: plafonarea prețurilor la utilități, sarcini noi pentru administrațiile locale, amenzi mai mari pentru nerespectarea măsurilor stabilite

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat duminică seară prevederile Ordonanței Militare nr.4/2020, emisă chiar astăzi și care urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Vă prezentăm în continuare principalele prevederi ale noului act normativ, cu precădere cele care interesează direct populația.

Alte stiri recente

721 vizualizari
29 mar. 2020 21:21

Societatea de brokeraj în asigurări ADECAR Câmpina anunță că își va desfășura activitatea exclusiv online

Începând de luni, 30 martie 2020, pentru a proteja clienții, dar și personalul firmei de riscul contaminării cu virusul COVID-19, activitatea societății de brokeraj în asigurări ADECAR Câmpina se va desfășura exclusiv online, până la 15 aprilie 2020. Deci nu vor mai avea loc întâlniri cu clienții la sediul din Bulevardul Carol I, nr. 27.

1355 vizualizari
29 mar. 2020 13:05

S-a întâmplat în Câmpina, de-a lungul timpului, la data de 29 martie

Pentru anul 2020, CâmpinaTV.ro v-a pregătit un nou serial - o prezentare a evenimentelor care au avut loc în Câmpina de-a lungul timpului, în fiecare zi a anului. O altfel de prezentare a istoriei localității. Nu avem pretenția că vom reuși să "prindem" toate evenimentele în acest demers strict jurnalistic, este imposibil acest lucru, totuși vom încerca să vă aducem în atenție informații interesante despre oameni și fapte din Câmpina noastră dragă.