Cum vor fi protejate cadrele medicale din Spitalul Municipal Câmpina după transformarea în unitate-suport COVID 19? Dar familiile acestora?

Actualitate (Categoria articolului)

Zeci de spitale din țară devin unități-suport COVID 19, adică spitale unde vor fi internați doar pacienți infectați cu noul coronavirus și persoane izolate la domiciliu ori aflate în carantină, care au și alte patologii, alte probleme de sănătate pentru care trebuie să li se facă tratamentul necesar, inclusiv intervenții chirurgicale. Printre aceste unități se află și Spitalul Municipal Câmpina, iar vestea că spitalul câmpinean va deveni unitate-suport a căzut ca un trăznet în primul rând pentru angajații de aici, pentru cadrele medicale care vor trebui să lucreze direct cu acești pacienți. 

Devenind unitate-suport, Spitalul Municipal Câmpina va avea nevoie de echipamente de protecție, măști, dispozitive medicale, ventilatoare mecanice etc. Poate chiar și un aparat real-time PCR, pentru realizarea de teste și, evident, multe kituri de testare. Sunt foarte multe lucruri care trebuie puse la punct, proceduri noi și protocoale de tratament care vor trebui implementate. Dar dincolo de toate acestea, există o mare problemă - protejarea cadrelor medicale care vor veni în contact direct cu pacienții infectați, astfel încât să nu mai apără un nou caz precum cel de la Spitalul de Urgență din Suceava, unde 52 de cadre medicale au fost infectate. Și, evident, protejarea familiilor cadrelor medicale. Pentru că acești oameni ies din tură și se duc acasă, la soți, soții, copii, părinți. Unde în altă parte s-ar putea duce?! Este o problemă extrem de delicată și la care atât conducerea spitalului, cât și administrația locală poate că ar trebui să se gândească serios și să găsească o soluție. Să găsească un spațiu adecvat în care să poată fi cazate cadrele medicale pe perioada în care Spitalul Municipal este unitate-suport, astfel încât să nu existe riscul ca medicii sau asistentele să ducă virusul acasă și să-și îmbolnăvească propriile familii, așa cum, din nefericire, s-a întâmplat în țară. Spunem asta gândindu-ne la faptul că, dacă nu se iau măsurile necesare din timp, există riscul ca zeci de familii, sute de persoane, să aibă de suferit. Cadrele medicale trebuie protejate, sunt oamenii din linia I în această perioadă de criză, în această luptă împotriva noului coronavirus.
Pentru ca lucrurile să fie cât mai clare, precizăm faptul că unitate-suport COVID 19 înseamnă un spital unde vor fi primiți pacienți infectați cu noul coronavirus și care suferă și de alte probleme de sănătate, care necesită intervenții chirurgicale sau tratament. De exemplu, un pacient cu pancreatită, un pacient care trebuie operat la stomac, o pacientă care trebuie să nască etc.

Pentru cadrele medicale, atașăm acestui articol două materiale video cu demonstrații privind modul de utilizare a echipamentului special de protecție la personalul medical care intervine la pacienții infectați cu noul coronavirus. Este posibil să existe și cadre medicale care să nu știe cum trebuie folosit acest echipament, pentru că nu s-au mai confruntat vreodată cu o astfel de situație. Din informațiile noastre, în zilele următoare, Spitalul Municipal Câmpina va primi echipamentul de protecție necesar medicilor și asistentelor.

Citiți și: Spitalul Municipal Câmpina va deveni spital-suport pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus

10403 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Roxana 25.03.2020 20:56 Unitatea de jandarmi sta goala... Ar fi greu sa se amenajeze spatiile existente pentru toate cadrele medicale, care sa fie duse intre spital si aceasta unitate cu un microbuz sau altceva similiar?!
  • Ionita Gabriel 25.03.2020 23:52 Având in vedere lipsurile cunoscute ale spitalului Campina, exista vreun cont in care putem dona? Va rugam sa ne facilitati accesul la aceasta informație dacă este posibil.
  • SUNTEM CU OCHII PE VOI 27.03.2020 15:02 bravo ROXANA ! bine punctat !
  • Fulga Diana 27.03.2020 17:20 Dacă doriți și puteți să sprijiniți financiar Spitalul Municipal Câmpina, iată contul în care pot fi donați bani (LEI): RO38TREZ52221F370100XXXX (cu mențiunea DONAȚIE, beneficiar Spitalul Municipal Câmpina) CUI Spitalul Municipal - 2845818

Actualitate

74 vizualizari
18 apr. 2024 11:14

În primul trimestru din 2024, câmpinenii au plătit impozite de aproape 10 milioane lei

31 martie a fost primul termen de plată pentru impozitele locale, atât pentru persoanele fizice, cât și pentru cele juridice. În plus, cei care și-au achitat integral obligațiile fiscale au beneficiat de o reducere de 10%.

4425 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

1 comentarii

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

Alte stiri recente

542 vizualizari
17 apr. 2024 21:24

Rezultate excepționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina în prima zi a Campionatului Național de Înot

La Complexul Olimpic de Natație de la Otopeni se desfășoară, în perioada 17-21 aprilie 2024, Campionatul Național de Înot pentru Seniori, Tineret și Juniori I-II, competiție organizată de Federația Română de Natație și Pentatlon Modern. În prima zi a întrecerilor, sportivii de la Clubul Barracuda Câmpina, antrenați de Gabriel Cojocaru, au obținut rezultate extraordinare.

578 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).