Acum, mai mult ca niciodată, chiar există posibilitatea ca municipiul Câmpina să scape odată pentru totdeauna de monstrul acela din beton pe care îl "alintăm" sub numele "turnul înclinat".
Povestea acestei clădiri, din momentul concesionării terenului (1995) și până la abandonarea lucrărilor (2003), v-am spus-o într-un articol anterior, în care am scris și despre procesele derulate între administrația locală și firma Erin SRL, proprietarul “turnului înclinat”. Cu siguranță, la 30 de ani de când a început povestea acestei clădiri, toată lumea și-ar dori un final fericit pentru oraș și locuitorii săi. Adică, DEMOLAREA. Câmpinenii au demonstrat-o prin semnarea petiției inițiate de Partidul Câmpina Curată (peste 5.000 de semnături strânse), prin reacțiile și nemulțumirile exprimate de-a lungul timpului în special pe rețelele de socializare. Administrația locală vrea și ea să rezolve această problemă despre care se discută periodic în Primărie și la ședințele Consiliului Local. Probabil că și Dan Ungureanu, reprezentantul Erin SRL, ar dori să scape, în anumite condiții, de clădirea pe care nu a reușit în atâția ani să o termine, dar de care și-a legat numele în fața câmpinenilor.
Și atunci, un dialog real cu cărțile pe masă, între toate părțile implicate, poate ar rezolva problema. Pentru că, de această dată, există un avantaj clar de partea orașului. PCC intenționează să-și asume cheltuielile (deloc neglijabile) legate de preluarea clădirii de către Primărie și demolarea ei, fără să implice în vreun fel bugetul local, iar administrația locală ar trebui să profite de această șansă, deoarece s-ar putea ca alta să nu mai existe, așa cum nu a existat în toți acești ani, iar clădirea să ajungă liniștită la jumătate de secol de existență. Deci, ce ar trebui să urmeze? O negociere cu proprietarul, cumpărarea clădirii la o valoare justă, expertizarea și demolarea ei. Știm că nu este așa simplu cum pare, dar nici imposibil nu este.
E adevărat, pe rolul Judecătoriei Câmpina mai există un proces între Primărie și Erin SRL, prin care administrația locală cere demolarea etajului superior al clădirii, cel construit fără autorizație. Acest proces a început în toamna anului 2020, are deja 19 termene derulate până acum, în cele mai multe cauza fiind amânată pentru lipsa raportului de expertiză pe care Erin SRL trebuia să-l depună la dosar. Un nou termen în acest proces este stabilit pentru 7 mai 2025. Cu siguranță, dacă s-ar ajunge la o înțelegere privind clădirea, s-ar termina și acest proces.
Citește cele mai noi știri locale publicate pe CâmpinaTV.ro! Te invităm să devii membru al grupului nostru de Facebook - CâmpinaTV și grupului de Whatsapp (mesaj la 0733.388.425).
Fii parte a comunității CâmpinaTV.ro!
În urma unui parteneriat încheiat între Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Mediului și Ministerul Apelor și Pădurilor a fost creat planul de acțiune ”Scutul pădurii”, care presupune acțiuni de prevenire și combatere a faptelor ilegale din domeniul silvic.
Vă informam zilele trecute de incidentul în care a fost implicat fostul polițist Bogdan Deftu, găsit într-o baltă de sânge pe peronul Gării Câmpina.
Consiliul Local Câmpina se întrunește miercuri, 19 martie 2025, în ședință extraordinară de îndată pentru a aproba încetarea valabilității unei hotărâri adoptate în mandatul trecut. Este vorba despre HCL nr.90/18 mai 2023 privind Acordul de parteneriat dintre Municipiul Câmpina și Județul Prahova pentru pasajul subteran.
Probabil nu ați înțeles mare lucru din acest titlu, chiar dacă el este corect, dar vă vom explica în rândurile care urmează cine și cum a găsit legătura între pasajul subteran de la Câmpina și un drum județean care leagă câteva comune din sudul județului.