În fiecare an, astfel de acțiuni au loc la Monumentul Eroilor de la fosta unitate de jandarmi. Anul acesta, la iniţiativa președintelui Asociaţiei Cultul Eroilor, col. (r) Marian Dulă, membrii acestei organizații (majoritatea ofițeri în rezervă) au mers chiar la locurile de veci ale celor patru tineri morți la revoluție – Petre Oncioiu, Sorin Puiu, Adrian Oprescu şi studenta Ilinca Ruxandra Grigorescu. Și nu au mers singuri, ci împreună cu un grup de elevi de la Colegiul Tehnic “Constantin Istrati”. S-au citit scurte evocări ale celor patru eroi (din “Cartea de aur a eroilor câmpineni”) şi au fost depuse coroane și buchete de flori la morminte.
Grǎdinița “Iulia Hasdeu” Câmpina deruleazǎ și în acest an, timp de două săptămâni, proiectul educațional “Grǎdinița de varǎ - Vara în culori”. Proiectul este la a IV-a ediție, fiind organizat în cadrul Centrului de Resurse Educaționale Deschise Câmpina, este avizat de cǎtre inspectorii pentru educație timpurie Mariana Ilie și Liliana-Mara Grigore și aprobat de inspectorul școlar general Ilona Rizea.
Timp de trei zile, între 1 și 3 iulie, de la ora 18.30, la Biserica Romano-Catolică ”Sfântul Anton de Padova” din Câmpina va avea loc Festivalul ”Jean de Krassowsky”.
Câmpina deține un edificiu unic, care îmbină trei stiluri arhitectonice diferite - baroc, neoclasic și rococo, un edificiu care ar putea deveni un punct de atracție și un simbol pentru turismul din Câmpina. Este vorba de Capela Hernia, de pe Aleea Parcului, un monument de la a cărui edificare se vor împlini anul viitor 140 ani!
Spitalul Municipal Câmpina a lansat o campanie publică de strângere de fonduri pentru achiziția unui echipament de artroscopie, fiind o premieră pentru cea mai importantă unitate spitalicească a Câmpinei.