În cadrul ședinței din 30 iunie a Consiliului Local Câmpina s-a discutat mult pe tema unui proiect de hotărâre privind Regulamentul de Organizare și Funcționare al Pieței Centrale, proiectul prevăzând, printre altele, înființarea unui comitet director la Piața Centrală. Direcția Juridică a Primăriei a semnalat atunci unele probleme de ordin juridic legate de acest proiect, iar Prefectura Prahova, printr-o adresă transmisă administrației locale, le dă dreptate juriștilor Primăriei.
Astfel, potrivit Prefecturii Prahova, hotărârea respectivă este ”parțial nelegală” și se solicită reanalizarea și modificarea acesteia, în caz contrar, aceasta urmând a fi atacată în instanța de contencios administrativ.
Practic, Prefectura Prahova consideră că ”înființarea Comitetului Director s-a aprobat fără temei legal, încălcându-se astfel prevederile art. 80 și art. 81 din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată, cu modificările și completările ulterioare, mai exact, la elaborarea actelor administrative ale autorităților administrației publice locale, cazul de speță, hotărârea Consiliului Local, trebuie avut în vedere caracterul lor de acte subordonate legilor, hotărârilor și ordonanțelor Guvernului și altor acte de nivel superior și nu pot contraveni respectivelor acte normative”.
Sunt exact argumentele invocate la momentul respectiv de Direcția Juridică din cadrul Primăriei Câmpina, prin raportul de specialitate aferent proiectului menționat. Mai mult, Prefectura solicită Consiliului Local Câmpina ”reanalizarea și modificarea în mod corespunzător a hotărârii respective, astfel încât aceasta să respecte prevederile legale și să poată fi pusă în aplicare de către primarul municipiului Câmpina”.
Proiectul care a dus la hotărârea pe care Prefectura o consideră acum ”parțial nelegală” a fost inițiat de Adina Gârbăcică, Livia Lupu, Liviu Dumitrache, Aron Sabo și Florin Marcu, adică USR PLUS, PSD, PMP și PNL, iar la vot s-au opus consilierii Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu (Partidul Verde), Liviu Briciu și Cosmin Raț (Partidul Oamenilor Liberi) și independentul Costel Filip. De asemenea, mai adăugăm că noul comitet director avea următoarea componență: Aron Sabo, Viorica Vane, Livia Lupu, Florin Marcu și Cezar Grama. Discuțiile pe larg de la momentul adoptării acestei hotărâri le puteți citi aici.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.