Prefectura Prahova consideră ”parțial nelegală” hotărârea Consiliului Local Câmpina privind înființarea unui comitet director la Piața Centrală

Actualitate (Categoria articolului)

În cadrul ședinței din 30 iunie a Consiliului Local Câmpina s-a discutat mult pe tema unui proiect de hotărâre privind Regulamentul de Organizare și Funcționare al Pieței Centrale, proiectul prevăzând, printre altele, înființarea unui comitet director la Piața Centrală. Direcția Juridică a Primăriei a semnalat atunci unele probleme de ordin juridic legate de acest proiect, iar Prefectura Prahova, printr-o adresă transmisă administrației locale, le dă dreptate juriștilor Primăriei.

Astfel, potrivit Prefecturii Prahova, hotărârea respectivă este ”parțial nelegală” și se solicită reanalizarea și modificarea acesteia, în caz contrar, aceasta urmând a fi atacată în instanța de contencios administrativ.
Practic, Prefectura Prahova consideră că ”înființarea Comitetului Director s-a aprobat fără temei legal, încălcându-se astfel prevederile art. 80 și art. 81 din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, republicată, cu modificările și completările ulterioare, mai exact, la elaborarea actelor administrative ale autorităților administrației publice locale, cazul de speță, hotărârea Consiliului Local, trebuie avut în vedere caracterul lor de acte subordonate legilor, hotărârilor și ordonanțelor Guvernului și altor acte de nivel superior și nu pot contraveni respectivelor acte normative”.
Sunt exact argumentele invocate la momentul respectiv de Direcția Juridică din cadrul Primăriei Câmpina, prin raportul de specialitate aferent proiectului menționat. Mai mult, Prefectura solicită Consiliului Local Câmpina ”reanalizarea și modificarea în mod corespunzător a hotărârii respective, astfel încât aceasta să respecte prevederile legale și să poată fi pusă în aplicare de către primarul municipiului Câmpina”.
Proiectul care a dus la hotărârea pe care Prefectura o consideră acum ”parțial nelegală” a fost inițiat de Adina Gârbăcică, Livia Lupu, Liviu Dumitrache, Aron Sabo și Florin Marcu, adică USR PLUS, PSD, PMP și PNL, iar la vot s-au opus consilierii Roxana Gheorghe, Noemi Ionescu (Partidul Verde), Liviu Briciu și Cosmin Raț (Partidul Oamenilor Liberi) și independentul Costel Filip. De asemenea, mai adăugăm că noul comitet director avea următoarea componență: Aron Sabo, Viorica Vane, Livia Lupu, Florin Marcu și Cezar Grama. Discuțiile pe larg de la momentul adoptării acestei hotărâri le puteți citi aici.

2498 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

970 vizualizari
27 nov. 2021 13:19

1,16 - alcoolemia unui bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț la Telega

1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost alcoolemia stabilită de apartul etilotest pentru un bărbat care a intrat cu mașina într-un șanț.

1202 vizualizari
27 nov. 2021 12:44

Polițiștii rutieri au reținut un bărbat din Poiana Câmpina băut, fără permis de conducere și... fugit din carantină

Noaptea trecută, în jurul orei 00:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I din municipiu, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, care nu s-a conformat indicațiilor polițistului. 

 

Alte stiri recente

14 vizualizari
27 nov. 2021 16:10

Cupa Europei, la bob. Câmpineanca Georgeta Popescu a punctat din nou pentru Olimpiadă

La Altenberg, în Germania, s-a desfășurat vineri și sâmbătă Cupa Europei la bob, printre sportivii care s-au aliniat la startul întrecerilor, din lotul național României, numărându-se și câmpineanca Georgeta Popescu în probele de monobob și bob două persoane.

10 vizualizari
27 nov. 2021 16:04

Premiile municipiului Câmpina pentru cei mai buni 25 de liceeni din clasa a XII-a

În cadrul ședinței Consiliului Local Câmpina din 25 noiembrie au fost acordate Premiile municipiului Câmpina, pentru cei mai buni 25 de elevi de liceu, din clasele a XII-a.