După cum știți deja, miercuri, 19 ianuarie 2022, între orele 11.00 și 13.00, în unitățile de învățământ a avut loc o grevă de avertisment. Principala nemulțumire a personalului didactic și nedidactic, parte a FSLI și FSE "Spiru Haret", este legată de salarizare. Acesta a fost contextul în care l-am invitat pe profesorul Adrian Popescu, lider sindical la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, dar și vicepreședinte la nivel județean al Sindicatului ”Școala Prahovei”, care face parte din Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), la o emisiune având ca temă tocmai nemulțumirile cadrelor didactice și revendicările lor.
Înainte de orice trebuie precizat faptul că în toate unitățile de învățământ din Câmpina s-au desfășurat miercuri acțiuni de protest, iar la nivelul județului Prahova greva de avertisment a avut loc în 162 de unități de învățământ. ”Noi considerăm că este foarte gravă situația învățământului, iar o dovadă în acest sens este și aceea că tinerii absolvenți nu mai sunt atrași spre această profesie de dascăl. Salariul nu este deloc motivant și cred că adevăratele consecințe ale acestei subfinanțări a sistemului de educație se vor vedea abia peste ani, când ne vom întreba de ce calitatea actului de educație scade”, a spus profesorul Adrian Popescu.
Principalele revendicări ale cadrelor didactice țin de: acordarea salariilor de bază prevăzute în anexele de la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din învățământ; adoptarea unei măsuri legislative de natură reparatorie, prin care personalul didactic să beneficieze de calculul și plata corectă a drepturilor salariale cuvenite conform tranșelor de vechime; acordarea sporurilor prevăzute de Legea 153 și plata orelor suplimentare pentru personalul auxiliar și nedidactic.
”Noi sperăm să se înțeleagă la nivelul Guvernului, al decidenților, că acțiunea nostră este doar un semnal de alarmă. Nimeni nu își dorește să se ajungă la grevă generală în educație, cu atât mai puțin în perioada examenelor, a finalului de an școlar. Noi nu putem face rău copiilor, dar și guvernanții trebuie să înțeleagă situația și să ne aloce fondurile salariale, conform legii”, a mai spus liderul de sindicat, Adrian Popescu.
La Consiliul Județean a fost semnat astăzi, 3 iulie 2025, contractul privind "Execuția rețelelor de alimentare cu apă și canalizare în Câmpina și Poiana Câmpina", parte a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județul Prahova.
Mai mulți câmpineni ne-au transmis că pe Strada B.P. Hasdeu, la blocul din apropierea intersecției de la ”Răcitor”, există câțiva brazi uscați care pun în pericol trecătorii, dar și locatarii.
Pe 8 iulie 1988, adică acum 37 ani, la Câmpina se deschidea Forumul Național al Pionierilor, în prezența președintelui Organizației Naționale a Pionierilor, Poliana Cristescu, soția lui Nicu Ceaușescu.
Unul dintre proiectele importante pentru fluidizarea traficului rutier pe DN1 este realizarea unui sens giratoriu la intrarea în comuna Bănești, la intersecția cu drumul spre satul Urleta.