Profesorul Adrian Popescu, lider sindical la Colegiul ”Grigorescu” Câmpina, despre cauzele protestelor din învățământ

Actualitate (Categoria articolului)

După cum știți deja, miercuri, 19 ianuarie 2022, între orele 11.00 și 13.00, în unitățile de învățământ a avut loc o grevă de avertisment. Principala nemulțumire a personalului didactic și nedidactic, parte a FSLI și FSE "Spiru Haret", este legată de salarizare. Acesta a fost contextul în care l-am invitat pe profesorul Adrian Popescu, lider sindical la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, dar și vicepreședinte la nivel județean al Sindicatului ”Școala Prahovei”, care face parte din Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), la o emisiune având ca temă tocmai nemulțumirile cadrelor didactice și revendicările lor.

Înainte de orice trebuie precizat faptul că în toate unitățile de învățământ din Câmpina s-au desfășurat miercuri acțiuni de protest, iar la nivelul județului Prahova greva de avertisment a avut loc în 162 de unități de învățământ. ”Noi considerăm că este foarte gravă situația învățământului, iar o dovadă în acest sens este și aceea că tinerii absolvenți nu mai sunt atrași spre această profesie de dascăl. Salariul nu este deloc motivant și cred că adevăratele consecințe ale acestei subfinanțări a sistemului de educație se vor vedea abia peste ani, când ne vom întreba de ce calitatea actului de educație scade”, a spus profesorul Adrian Popescu.
Principalele revendicări ale cadrelor didactice țin de: acordarea salariilor de bază prevăzute în anexele de la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din învățământ; adoptarea unei măsuri legislative de natură reparatorie, prin care personalul didactic să beneficieze de calculul și plata corectă a drepturilor salariale cuvenite conform tranșelor de vechime; acordarea sporurilor prevăzute de Legea 153 și plata orelor suplimentare pentru personalul auxiliar și nedidactic.
”Noi sperăm să se înțeleagă la nivelul Guvernului, al decidenților, că acțiunea nostră este doar un semnal de alarmă. Nimeni nu își dorește să se ajungă la grevă generală în educație, cu atât mai puțin în perioada examenelor, a finalului de an școlar. Noi nu putem face rău copiilor, dar și guvernanții trebuie să înțeleagă situația și să ne aloce fondurile salariale, conform legii”, a mai spus liderul de sindicat, Adrian Popescu.

4855 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1047 vizualizari
19 mai 2022 18:53

Ploieștean băut, prins la volan în Câmpina, înainte de 7 dimineața!

Iresponsabilitate incredibilă din partea unui ploieștean în vârstă de 57 de ani, oprit de polițiștii câmpineni în dimineața zilei de 18 mai, la ora 6.45, pe Bulevardul Carol I, pentru un control de rutină. 

1823 vizualizari
19 mai 2022 10:07

Ce au răspuns cei care au vizitat Rafinăria Câmpina la întrebarea ce își doresc în zona respectivă

Ecogen Power SRL, proprietar al imobilului “Rafinăria”, împreună cu Grupul de inițiativă “Rafinăria la prezent” aduc la cunoștința publicului rezultatul consultării cetățenilor câmpineni și nu numai, cu privire la întrebarea “Ce îmi doresc eu de la zona Rafinăriei?”

Alte stiri recente

679 vizualizari
19 mai 2022 22:32

Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina a fost prezent la Bursa de Valori Educaționale 2022, de la Ploiești

Timp de trei zile, 17-19 mai 2022, la Palatul Culturii din Ploiești a avut loc ediția a XII-a a Bursei de Valori Educaționale. S-au înscris la acest eveniment 25 de colegii și licee din Ploiești și din alte localități ale județului Prahova, inclusiv Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina.

1740 vizualizari
19 mai 2022 08:35

Societatea MIRAS INTERNATIONAL angajează mai multe categorii de personal pentru punctul de lucru de la Bănești

Societatea MIRAS INTERNATIONAL SRL angajează, pentru punctul de lucru de la Bănești, ȘEF SECȚIE CONFECȚII MONTAJ, MECANIC ÎNTREȚINERE ȘI REPARAȚII, LĂCĂTUȘ CONFECȚII METALICE, OPERATOR CNC, ȘOFER AUTOCAMION.