Profesorul Adrian Popescu, lider sindical la Colegiul ”Grigorescu” Câmpina, despre cauzele protestelor din învățământ

Actualitate (Categoria articolului)

După cum știți deja, miercuri, 19 ianuarie 2022, între orele 11.00 și 13.00, în unitățile de învățământ a avut loc o grevă de avertisment. Principala nemulțumire a personalului didactic și nedidactic, parte a FSLI și FSE "Spiru Haret", este legată de salarizare. Acesta a fost contextul în care l-am invitat pe profesorul Adrian Popescu, lider sindical la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, dar și vicepreședinte la nivel județean al Sindicatului ”Școala Prahovei”, care face parte din Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), la o emisiune având ca temă tocmai nemulțumirile cadrelor didactice și revendicările lor.

Înainte de orice trebuie precizat faptul că în toate unitățile de învățământ din Câmpina s-au desfășurat miercuri acțiuni de protest, iar la nivelul județului Prahova greva de avertisment a avut loc în 162 de unități de învățământ. ”Noi considerăm că este foarte gravă situația învățământului, iar o dovadă în acest sens este și aceea că tinerii absolvenți nu mai sunt atrași spre această profesie de dascăl. Salariul nu este deloc motivant și cred că adevăratele consecințe ale acestei subfinanțări a sistemului de educație se vor vedea abia peste ani, când ne vom întreba de ce calitatea actului de educație scade”, a spus profesorul Adrian Popescu.
Principalele revendicări ale cadrelor didactice țin de: acordarea salariilor de bază prevăzute în anexele de la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din învățământ; adoptarea unei măsuri legislative de natură reparatorie, prin care personalul didactic să beneficieze de calculul și plata corectă a drepturilor salariale cuvenite conform tranșelor de vechime; acordarea sporurilor prevăzute de Legea 153 și plata orelor suplimentare pentru personalul auxiliar și nedidactic.
”Noi sperăm să se înțeleagă la nivelul Guvernului, al decidenților, că acțiunea nostră este doar un semnal de alarmă. Nimeni nu își dorește să se ajungă la grevă generală în educație, cu atât mai puțin în perioada examenelor, a finalului de an școlar. Noi nu putem face rău copiilor, dar și guvernanții trebuie să înțeleagă situația și să ne aloce fondurile salariale, conform legii”, a mai spus liderul de sindicat, Adrian Popescu.

5426 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

164 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

306 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

697 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1577 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.