Profesorul Adrian Popescu, lider sindical la Colegiul ”Grigorescu” Câmpina, despre cauzele protestelor din învățământ

Actualitate (Categoria articolului)

După cum știți deja, miercuri, 19 ianuarie 2022, între orele 11.00 și 13.00, în unitățile de învățământ a avut loc o grevă de avertisment. Principala nemulțumire a personalului didactic și nedidactic, parte a FSLI și FSE "Spiru Haret", este legată de salarizare. Acesta a fost contextul în care l-am invitat pe profesorul Adrian Popescu, lider sindical la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, dar și vicepreședinte la nivel județean al Sindicatului ”Școala Prahovei”, care face parte din Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI), la o emisiune având ca temă tocmai nemulțumirile cadrelor didactice și revendicările lor.

Înainte de orice trebuie precizat faptul că în toate unitățile de învățământ din Câmpina s-au desfășurat miercuri acțiuni de protest, iar la nivelul județului Prahova greva de avertisment a avut loc în 162 de unități de învățământ. ”Noi considerăm că este foarte gravă situația învățământului, iar o dovadă în acest sens este și aceea că tinerii absolvenți nu mai sunt atrași spre această profesie de dascăl. Salariul nu este deloc motivant și cred că adevăratele consecințe ale acestei subfinanțări a sistemului de educație se vor vedea abia peste ani, când ne vom întreba de ce calitatea actului de educație scade”, a spus profesorul Adrian Popescu.
Principalele revendicări ale cadrelor didactice țin de: acordarea salariilor de bază prevăzute în anexele de la Legea-cadru nr. 153/2017 pentru personalul din învățământ; adoptarea unei măsuri legislative de natură reparatorie, prin care personalul didactic să beneficieze de calculul și plata corectă a drepturilor salariale cuvenite conform tranșelor de vechime; acordarea sporurilor prevăzute de Legea 153 și plata orelor suplimentare pentru personalul auxiliar și nedidactic.
”Noi sperăm să se înțeleagă la nivelul Guvernului, al decidenților, că acțiunea nostră este doar un semnal de alarmă. Nimeni nu își dorește să se ajungă la grevă generală în educație, cu atât mai puțin în perioada examenelor, a finalului de an școlar. Noi nu putem face rău copiilor, dar și guvernanții trebuie să înțeleagă situația și să ne aloce fondurile salariale, conform legii”, a mai spus liderul de sindicat, Adrian Popescu.

5166 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

24 vizualizari
04 iun. 2023 17:20

În procesul lui Horia Tiseanu, prima instanță a amânat pronunțarea unui verdict de șase ori în patru luni

Procesul de pe rolul Tribunalului Prahova în care Horia Tiseanu, fostul primar al municipiului Câmpina, este acuzat de fapte de corupție, ar putea fi oricând predat în facultățile de specialitate, fiind un foarte bune exemplu de cum... nu trebuie să se deruleze un proces penal.

1241 vizualizari
04 iun. 2023 10:27

Primim de la cititori. Cu vaca prin.... Câmpina anului 2023

1 comentarii

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe whatsapp la numărul 0733.388.425 aceste imagini surprinse sâmbătă seară, aproape de ora 21.00, în zona Străzii Ecaterina Teodoroiu, din cartierul Turnătoriei, din Câmpina.

Alte stiri recente

1654 vizualizari
04 iun. 2023 13:49

Liga A Prahova, etapa a 33-a, penultima. Rezultate și clasament

Vineri după-amiază a avut loc primul meci al penultimei etape din Liga A Prahova. Runda a continuat sâmbătă și s-a încheiat duminică. Iată rezultatele înregistrate, clasamentul și programul ultimei etape:

581 vizualizari
04 iun. 2023 13:26

Liga A Prahova. Triumf Poiana Câmpina - AFC Brebu 1-4

Meci fără miză, duminică dimineață, pe stadionul din Poiana Câmpina, unde s-au întâlnit formațiile Triumf Poiana Câmpina și AFC Brebu.